Senaste nytt

Här listas alla artiklar som publicerats det valda datumet. Bläddra bland de senaste datumen eller välj ett datum i kalendern för att se vilka artiklar som publicerades då.

En dag bakåt

20.9.2019

En dag framåt
Nyhetsbild

Kraft tog storseger i Karleby – sista matchen spelas mellan ettan och tvåan

FOTBOLL Kraft har säkrat andraplatsen i trean sedan länge. Trots att laget inte har något att spela för är det inte svårt att motivera killarna, säger tränaren Peter Sundlin – vilket slutresultatet mot KPV Akatemia är ett bevis på.

Närpes Kraft segrare borta mot KPV Akatemia

Närpes Kraft besegrade KPV Akatemia på bortaplan i fredagens möte i division 3 Vasa-/MÖ-distriktet i fotboll. 1–5 (1–1) slutade matchen. Närpes Krafts...

Nyhetsbild

Upplevelseturismen är på frammarsch i Kristinestad – bland sevärdheterna är Ulrika Eleonora klar etta

Flera turister i stadsbilden och önskemål om upplevelser har noterats i Kristinestad i sommar. De traditionella sevärdheterna lockar också och bland dessa finns en klar favorit.

Nyhetsbild

Spretiga besked om turistsäsongen i Närpes – växthuset på torget lockade både turister och Närpesbor

Uppåt när det gäller hotellövernattningar, nedåt när det gäller guidningar och status quo när det gäller antalet besökare i turistinfon. Så kan man sammanfatta turistsäsongen i Närpes.

Sport föll mot SaiPa på bortaplan

Hemmalaget SaiPa tog hem de tre poängen efter seger i Finland FM-Ligan i ishockey mot Sport. 4–1 (1-0, 2-1, 1-0) slutade matchen på fredagen. Målgörar...

Nyhetsbild

Krafts fotbollskillar P07 vinner allt – på höstlovet ställs de mot Sveriges bästa lag

Zoran Bogesic är stolt över sina killar. Krafts tolvåringar, P07, har vunnit alla höstens matcher. Nu återstår endast en i regionserien i morgon, söndag. Men de kan lugnt ta ut segern redan nu.

Nyhetsbild

Lappobiskopen granskar problem och spänningar i Kristinestads finska församling

Biskopsvisitation pågår i Kristinestads finska församling. Flera överläggningar ingår i programmet då Lappo stifts biskop Simo Peura med följe nu besöker församlingen.

Nyhetsbild

Strömmingskvoten kan sjunka med 26 procent nästa år – "Vår smärtgräns är redan nådd"

Redan nästa månad räknar Anders Granfors att hans företag Sonnfish har utnyttjat årets strömmingskvot. Trots att man har haft ett tre månader långt sommaruppehåll. Nästa år kan kvoten bli ännu mindre.

Nyhetsbild

De stora byggprojekten börjar vara klara – Kristinestad slår av på investeringstakten

De stora projekten är avslutade eller nära på och Kristinestad kan andas ut. Nästa år föreslås investeringar på 3,745 miljoner euro.

Nyhetsbild

Gäddfabriken i Björnö sund ökar produktionen – får 15 000 för restaurering av fiskled

I samhällsbyggnadsnämndens färska budgetförslag ryms ett anslag på 15 000 för restaurering av den igenväxande fiskleden i Björnö sund. Målet är att sjön igen ska bli barnkammare för gädd- och abborryngel.