Senaste nytt

Här listas alla artiklar som publicerats det valda datumet. Bläddra bland de senaste datumen eller välj ett datum i kalendern för att se vilka artiklar som publicerades då.

En dag bakåt

15.8.2019

En dag framåt
Nyhetsbild

Därför kommer man inte att få läsa Ole Norrbacks memoarer

Håkan Nordman har utkommit med en bok om sitt liv. Men den som väntar på att få läsa minister Ole Norrbacks memoarer lär vänta förgäves. Han listar tre skäl. Men kanske det blir en bok ändå?

Nyhetsbild

Avslöjandena uteblir i Håkan Nordmans tillbakablick

UR SYDINS ARKIV. Håkan Nordman har gjort det som SFP-kollegerna från riksdagen Ole Norrback och Ulla-Maj Wideroos sagt att de inte ska göra – skrivit sina memoarer och gett ut dem i bokform.

Nyhetsbild

Dialekter i fokus när vetenskapsakademi besökte Närpes

Dialekter fortsätter fascinera forskarna. Professorer och forskare från Sverige och Finland besökte Österbotten för att bekanta sig med folkkultur. I Närpes fick de lära sig mer om finlandssvenska dialekter.

Nyhetsbild

Vindkraft på väg – upp till 350 specialtransporter för turbiner till Övermark och Storå

Vindkraftsutbyggnaden syns även på riksåttan där transportföretaget Havator för torn, vingar och naceller till slutadresser i Övermark och Storå.

Nyhetsbild

Korsningar breddas för att ge plats för stora transporter

Bredare korsningar och övertäckta refuger börjar dyka upp här och där. Där vindkraftverkens olika delar ska fram krävs mycket svängrum.

Nina Smeds vald till timlärare

Nina Smeds har utsetts till timlärare i Västra Närpes skola i Norrnäs.

Nyhetsbild

Begravningsentreprenören: "Jag får vara ett stöd för människor och det känns viktigt"

EN DAG MED: Per Göthelid. I Per Göthelids jobb ingår det många människomöten och att vara en god lyssnare är en av de viktigaste egenskaperna. Han är ortens begravningsentreprenör – ett yrke som kanske inte är för alla.

Nyhetsbild

Synd om gamla namn försvinner från kartan, säger geografisk konsult

Att en del platser inte är utmärkta med namn på kartan gör livet lite fattigare. Magnus Storsjö skulle önska att de som ännu minns de gamla namnen kunde se till att de bevaras.

Nyhetsbild

Hur gick det till då Norrgåsin blev Norrgårdens? – "Behöver inte skriva fel för att andra gör det"

Varför blev Norrgåsin Norrgårdens, utbrister Leif Gullberg. Varför holmen i Sideby har blivit Norrgårdens på kartan har han ingen aning om. Och att bena ut den saken visar sig inte vara så lätt. Men knappast är det någon gås som gett namn åt skarvholmen.

Nyhetsbild

Tuff matchvecka för Sport – se lördagens träningsmatch mot Björklöven live på vår sajt

ISHOCKEY Sport är inne i en tuff vecka med tre träningsmatcher på fyra dagar. På lördag står Björklöven för motståndet i Umeå – och vi sänder matchen live på webben.

Nyhetsbild

Nils Torvalds: Nationella skarvarbetsgruppen måste komma till skott

Eu-parlamentariker Nils Torvalds (sfp) har en förhoppning att den nationella skarvarbetsgruppen ska komma till skott vad gäller skyddsjakt på skarv.

Nyhetsbild

LEDARE: Skarvfrågan söker svar

Ledare torsdag 15 augusti. Hur länge ska Finland gå sin egen väg med skarven?