Senaste nytt

Här listas alla artiklar som publicerats det valda datumet. Bläddra bland de senaste datumen eller välj ett datum i kalendern för att se vilka artiklar som publicerades då.

En dag bakåt

12.6.2019

En dag framåt
Nyhetsbild

Farhåga för att byarna i Närpes åsidosätts

I Närpes finns en rädsla för att byarna får blöda om Kaskö blir en del av staden. Man befarar att en fusion med Kaskö sker på byarnas bekostnad.

Kraft segrare borta mot VIFK/3 - Wilma Lassfolk matchvinnare

Kraft besegrade VIFK/3 på bortaplan i onsdagens match i Damtrean Vasadistriktet. 0–3 (0–2) slutade matchen. Wilma Lassfolk gjorde två och Matilda Sund...

Nyhetsbild

Trägolvet i festsalen i Närpes simhall är nu ett minne blott

Senast i slutet av augusti har festsalen i Närpes simhall ett nytt, foglöst golv. Nu har det gamla trägolvet slitits ut och efter midsommar påbörjas läggningen av det nya golvet.

Nyhetsbild

Medlemmar i skarvarbetsgrupp: "Det är för mycket ältande"

Den nationella skarvarbetsgruppen väcker missnöje. Kristinestads representant Mila Segervall och hennes ersättare Paavo Rantala upplever att arbetet inte framskrider som de önskar. De tycker att arbetet går alldeles för långsamt.

Politiker tog inte ännu ställning till havsvind utanför Sideby

Turerna har varit många och åsikterna går isär kring planerna på havsbaserad vindkraft i Skaftung-Sideby. Ett förslag om att ändra tidigare beslut i Kristinestad har bordlagts efter omröstning.

Nyhetsbild

Lions ställde till med fest – Äldre uppskattade sången och musiken

77 äldre fick lyssna till sång och musik på innergården på Bostället i onsdags. Med anhöriga och vårdare medräknade var det 105 personer som njöt av utomhusfesten i det vackra vädret.

Nyhetsbild

Fortsatt krav på bättre utredningar om oljelager

Bättre utredningar behövs då planerna på ett bränslelager i bergrummet under Björnön i Kristinestad fortskrider, påpekar NTM-centralen, som bekymrar sig för risken för olyckor samt för transporterna.

Nyhetsbild

Förändringar i skoltrafiken kunde bli aktuellt – politiker gav förslaget redan 2017

Om skolelever med två likvärdiga hemadresser skulle få rätt till skolskjuts från båda sina hem skulle det för Närpes del innebära stora utmaningar för skolskjutsarna.

Nyhetsbild

Barn kan få rätt till skolskjuts från två hem – "växelvist boende mångas verklighet"

Växelvist boende blir ett allt vanligare boendearrangemang för barn. Den nya regeringen vill göra situationen för separerade föräldrar mer jämlik – vilket möjligen även kan ge deras barn rätt till gratis skolskjuts från två olika adresser, något som kommunen inte är skyldig att ordna i dag.

Sju konfirmerades i Korsnäs

Det var konfirmation i Korsnäs kyrka på söndagen. Sju ungdomar konfirmerades.

Nyhetsbild

Åstrand gjorde comeback på löpbanorna: "Nu kan jag löpa utan stress"

Krafts bästa sprinter genom tiderna Jonathan Åstrand gjorde comeback på löpbanorna i Malax. Han fick dock se sig besegrad av klubbkompisen Aleksi Ala-Prinkkilä.

Nyhetsbild

Minister Li Andersson bygger fritidsstuga i Kristinestad

Nya undervisningsministern, Vänsterförbundets partiledare Li Andersson ska bygga en ny fritidsstuga i Sideby.