Senaste nytt

Här listas alla artiklar som publicerats det valda datumet. Bläddra bland de senaste datumen eller välj ett datum i kalendern för att se vilka artiklar som publicerades då.

En dag bakåt

1.1.0001

En dag framåt

Sport föll mot HIFK på bortaplan

Sport fick se sig besegrat i mötet med HIFK på bortaplan i Finland FM-Ligan i hockey, med 2–5 (0-0, 1-3, 1-2). Joonas Rask 2, Johan Motin, Anton Lunde...

Nyhetsbild

Webb-tv i kväll: Stort seminarium om mobbning

MOBBNING Många är på plats, men VBL sänder även direkt på webben när mobbningen diskuteras på ett stort seminarium i Vasa i kväll.

Nyhetsbild

21–25-åringarna berättar: "De behandlade mig som luft"

De unga vuxna (21–25-åringarna) har lämnat grundskolan bakom sig för flera år sedan. Men de plågsamma minnena finns kvar.

Nyhetsbild

SE VIDEO: Skådespelaren Jenny Malmberg vill prata öppet om mobbning

Det är viktigt att älta mobbningen. Det säger Jenny Malmberg, som uppmanar alla att tala ut och bearbeta sina erfarenheter.

Nyhetsbild

De vuxna berättar: "Lärarna försökte säga till, men ingen tog egentligen tag i det"

Här är mobbningsberättelser skrivna av vuxna, från 26 år och långt upp i pensionsåldern. Det är hjärtskärande tydligt: Skadan kan sitta kvar en lång, lång tid framåt. Mobbning kan förstöra liv.

Nyhetsbild

16–20-åringarna berättar: "Folk kallade mig liten och dum"

De som går i andra stadiet, det vill säga bland annat gymnasier och yrkesutbildningar, vet hur mobbningen kan bryta ner självförtroendet och självkänslan.

Nyhetsbild

De yngsta berättar: "Jag blev slagen och sparkad i korridoren"

De yngsta som berättat om mobbning går i sjunde-, åttonde- och niondeklasser i svenskspråkiga skolor i Österbotten.

Nyhetsbild

Österbottniska unga svarar: Så stoppar man mobbningen

Hårdare tag och skärpta straff för mobbare är några av de förslag ungdomar mellan 12 och 20 år i Österbotten ger för att motarbeta mobbning. De flesta vill ha en större medvetenhet om problemet.

Nyhetsbild

Mobbade och mobbare vill ha hårdare straff och vettigare vuxna

Hårdare straff, de passiva ska säga ifrån, lärare och andra vuxna måste bry sig mer. Så kan mobbning motarbetas, tycker mobbade och mobbare.

Nyhetsbild

Mobbningsseminariet om ansvarsfrågan: "Skolan är inte en ö"

Seminariet Ingen mobbning är för tillfället i full gång. Ansvarsfrågan lyftes genast upp på bordet: Vem är det som är ytterst ansvarig för mobbningen?

Nyhetsbild

Unga företagare säljer armband till minne av mobbad vän

Uppdaterad 19 februari Då det blev dags för Kristinestadsungdomarna Jesper Hemgård, Fanny Roos, Julina Lassfolk och Aryna Ralinskaya att bilda UF-företag var målet klart: Lyfta upp mobbning och psykisk ohälsa.

Nyhetsbild

Nya exportmarknader för potatisen – samtidigt ökar importen

Potatisen tar nya vägar genom export till Sverige, Estland och Danmark. Ändå så osäker att vi koncentrerar oss på den inhemska marknaden, säger Micael Gröndahl på packeriet Lappfjärds potatis i Dagsmark.

Nyhetsbild

HFD satte punkt för kaffekiosktvist i Kstad

Efter en drygt tre år lång process sätter Högsta förvaltningsdomstolen punkt – det var rätt av staden att låta företaget Aimoharppaus arrendera mark för kaffekiosk vid stranden i Kristinestad.

Nyhetsbild

Nytt kors ska sättas upp på klockstapeln i Sideby

Klockstapeln invid Sideby kyrka ska få ett nytt kors. Det gamla korset är i så dåligt skick att det inte kan restaureras och sättas upp igen.

Nyhetsbild

Närpes får ett lekland

Snart är det dags för lek och stoj i Närpes första stationära inomhuslekland. Rutschbanor, klätterställningar, krypgångar och trampoliner ska borga för att barnen har sysselsättning.

Nyhetsbild

Över 3 300 såg Pörtomrevyn

Då ridån går ner för Pörtomrevyn Smart eller trams för sista gången i uf-lokalen har 3 350 personer sett den.

Nyhetsbild

Magert intresse för division 2 – tre lag från Österbotten tackar nej

FOTBOLL PS Kemi och JJK har av ekonomiska orsaker hoppat av spel i division 2, men i de österbottniska division 3-klubbarna är intresset magert att ta emot en division 2-plats.

Kaskö köper företagshälsovård av Sydmedi

Uppdaterad. Det blir Sydmedi i Närpes som erbjuder de kommunalt anställda i Kaskö företagshälsovård. Två bolag hade inlämnat anbud.