Senaste nytt

Här listas alla artiklar som publicerats det valda datumet. Bläddra bland de senaste datumen eller välj ett datum i kalendern för att se vilka artiklar som publicerades då.

En dag bakåt

1.1.0001

En dag framåt

Seger för Sport efter avgörande i förlängningen mot HIFK

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Sport avgöra den jämna matchen borta mot HIFK i Finland FM-Ligan i hockey. Slutresu...

Nyhetsbild

Kommungårdens öde avgörs nästa år

Under nästa år ska det klargöras vad som ska hända med kommungården i Korsnäs där de största problemen är fukt i golven. Ett alternativ är att riva hela fastigheten.

Nyhetsbild

Kraven på att hålla koll på radon har skärpts

Arbetsgivare får större skyldighet att hålla koll på radonhalten på arbetsplatser. Österbotten hör ändå inte till de största problemområdena i Finland.

Nyhetsbild

Radonhalten mättes i skolor – högst i Kstad, men inte över gränsvärdet

De högsta radonhalterna uppmättes i skolor i Kristinestad och på skolcentrum i Finby. Ingen skola översteg ändå gränsvärdet.

Nyhetsbild

Han vill bli den första Pörtombon i NHL

ISHOCKEY Linus Bäckström från Pörtom har i höst fått chansen i Vasa Sport, och väl där har han varit lagets bästa poängplockare hittills.

Nyhetsbild

Djupa spår i Träskbölevägen

Det är milt sagt att förlikna Träskbölevägen vid ett potatisland. Det tycker Håkan Österberg, som bor längs vägen.

Närpesbo körde av vägen i Härkmeri

KRISTINESTAD En kvinna från Närpes körde av vägen på Härkmerivägen mellan Härkmeri och Riksväg 8 på torsdag kväll vid 22.30-tiden. Hon ådrog sig inga större skador, men blev omplåstrad i ambulansen på plats.

Nyhetsbild

Laboratorium i potatisfabrik förstördes i brand

NÄRPES Laboratoriet i en potatisförädlingsfabrik på industriområdet på Nixback i Närpes förstördes i en brand på fredag morgon.

Nyhetsbild

Nu ställer fågelskådaren ut: "Det finns oändligt mycket att lära sig om fåglar"

Närpes Sångsvan, sparvuggla och biätare – fågelskådaren Ilkka Iivonen bjuder nu in till sin första fotoutställning med foton av fåglar från när och fjärran.