Senaste nytt

Här listas alla artiklar som publicerats det valda datumet. Bläddra bland de senaste datumen eller välj ett datum i kalendern för att se vilka artiklar som publicerades då.

En dag bakåt

1.1.0001

En dag framåt

Sport vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Pelicans

Det blev seger för Sport hemma mot Pelicans i Finland Liiga i ishockey. Efter två perioder var matchen oavgjord, innan Sport drog ifrån i sista period...

Nyhetsbild

Ett förbud mot all mopedkörning är inte aktuellt – "Vi vill inte ha det fängelselikt"

På Mosebacke i Finby är man inte beredd att förbjuda all mopedkörning på skoltid med hänvisning till att det är tillåtet i lag att köra moped. Däremot är skolområdet avstängt för mopedtrafik så långt det låter sig göras.

Nyhetsbild

Kan bli underskott på spannmål i år

Torkan satte sina spår i spannmålsskörden, som blev betydligt mindre än normalt. Det mesta av inhemsk spannmål används till djurfoder.

Nyhetsbild

Spannmålspriserna stiger, men oklart om det kompenserar skördebortfallet

Tröskningen av spannmål blev färdig nästan en månad tidigare än vanligt i år. Spannmålsskörden håller bra kvalitet men hektolitervikten är låg. Priserna har stigit men det återstår att se om höjningarna motsvarar skördebortfallet.

Se först på innehållet

Ledare torsdagen 15 september. Gymnasiets nya rektor har rätt i att fokus måste skiftas.

Nyhetsbild

Nu övervakar tolv kameror skolområdet på Mosebacke

För ett år sedan var gymnastiksalen i Närpes simhall utsatt för ofog. Som en följd av det har staden nu låtit installera tolv övervakningskameror på skolområdet.

Nyhetsbild

Nu tillsattes gruppen som ska träda in om epidemier bryter ut

KRISTINESTAD Vid misstanke om en matförgiftningsepidemi, eller då befolkningen smittats av dricksvatten eller badvatten, är det speciellt en grupp i kommunen som aktiverar sig. Epidemiarbetsgrupppens viktigaste uppgifter är att förhindra att smittan sprider sig och att utreda varifrån den härstammar.

Nyhetsbild

Staden tackade nej - nu är idrottsplanen i Dagsmark till öppen försäljning

Nej, Länken har ingen förståelse för stans agerande att vägra köpa och äga sportplanen i Dagsmark, i likhet med övriga planer i kommunen. Nu lägger föreningen ut den till allmän försäljning.

Nyhetsbild

Norrnäsköpmän stänger butiken sista oktober: "Man måste ju sluta någon gång"

Håkans närköps ägare Elisabeth och Håkan Maris tackar för sig och går i pension efter många år i butiksbranschen. De har fortfarande hopp om att hitta någon som vill köpa verksamheten.

Nyhetsbild

Närpesbo gick till final i snapsvise-FM

Mats Wikman från Närpes är en av åtta finalister i årets snapsvise-FM i Lovisa. Tävlingen ordnas den 7 oktober och i finalen tävlar tio bidrag.

Nyhetsbild

Kerstin Häggqvist ny hälsoinspektör i Kristinestad

KRISTINESTAD Kerstin Häggqvist valdes till ny miljö- och hälsoinspektör i Kristinestad. Det är fråga om en tillsvidareanställning på 60 procent.