Senaste nytt

Här listas alla artiklar som publicerats det valda datumet. Bläddra bland de senaste datumen eller välj ett datum i kalendern för att se vilka artiklar som publicerades då.

En dag bakåt

13.9.2018

En dag framåt
Nyhetsbild

Skruva på moped högst på Korsnäsungas önskelista

KORSNÄS Ungdomarna i Korsnäs kommer att få en egen verkstad och när man från kommunen frågade vad de vill göra där var svaret entydigt: Skruva på moped.

Nyhetsbild

CPC Finland bekräftar att Google köper el från vindkraft i Storå

CPC Finland har undertecknat ett långvarigt elleveransavtal med teknologiföretaget Google. Avtalet gäller de vindkraftverk som ska byggas i Storå i Södra Österbotten. Byggnadsarbetena inleddes i juli 2018 och planen är att kraftverken tas i bruk hösten 2019.

Fortsatt tungt för VPS efter oavgjort mot FC Inter

Det var ett tag sedan VPS senast vann en match i Finland FM-ligan i fotboll. Det gick inte vägen på bortaplan mot FC Inter heller. 1–1 (1–1) slutade m...

Nyhetsbild

Husproblemen tornar upp sig i Kaskö – biblioteket näst i tur att evakueras?

Det tycks inte vara någon ände på eländet med kommunala hus med dålig inomhusluft i Kaskö. Nu oroar man sig även över inomhusluften i biblioteket - och i stadshusets källare finns hussvamp.

Nyhetsbild

Vindmöllorna i Hedet får större vingar – kan börja byggas tack vare avtal med Google

NÄRPES Elleveransavtalet med Google innebär att Neoen och Prokon kan börja bygga vindkraftsparken Hedet i Övermark i år.

Nyhetsbild

Tre bävrar har redan fällts i Kristinestad - nio licenser återstår

Tre av tolv beviljade jaktlicenser på europeisk bäver har nu utnyttjats i Kristinestad där den skadorna orsakade av bäver blir allt större. Bävrarnas dammbyggen svämmar över skogsskiften och åkrar. Värst är situationen i Sideby.