Senaste nytt

Här listas alla artiklar som publicerats det valda datumet. Bläddra bland de senaste datumen eller välj ett datum i kalendern för att se vilka artiklar som publicerades då.

En dag bakåt

12.9.2018

En dag framåt
Nyhetsbild

Flera listor också i Kristinestad och Korsnäs

I Kristinestads svenska församling är åtminstone två olika kandidatlistor på gång till församlingsvalet. I Korsnäs kan det, som det brukar, bli fyra olika listor.

Nyhetsbild

Läs Sydins bilaga Hus och hem gratis!

Här kan du gratis läsa vår 20-sidiga bilaga Hus & Hem 2018 med mycket intressant läsning om byggande, inredning och renovering.

Nyhetsbild

Kvinnoprästfrågan lyfts fram i församlingsvalet – Wideroos kandiderar

I november ordnas församlingsval. Som bäst är det slutspurt i jakten på kandidater. I Närpes församling är åtminstone tre olika kandidatlistor på gång. Ulla-Maj Wideroos, som själv kandiderar, håller i trådarna för en lista där kvinnoprästfrågan lyfts fram.

Nyhetsbild

Miljötänk viktigt då man bygger

Ledare torsdag 13 september. Inspiration och råd finns i överflöd för dem som skapar sina hem.

Nyhetsbild

Vägen till trean öppen för KaIK

Kaskö IK får ta steget upp till trean. Det är så gott som klart efter att laget säkrat sin andraplats i serien, eftersom det lag som troligen vinner serien kommer att tacka nej till avancemang.

Nyhetsbild

André Linman sjunger rockmusik med symfoniorkester på tre orter

Nästa vecka rockar André Lindman loss på tre konserter med Vasa stadsorkester: i Vasa, Jakobstad och Kristinestad. Samtidigt arbetar han med helt ny musik.

Nyhetsbild

Smärtorna var en blodpropp – hans ben måste amputeras efter flera veckor utan hjälp

För Ture Sundblad blev fredagen den trettonde en riktig otursdag. I dag är det fem år sedan hans ben måste amputeras efter komplikationer av en blodpropp. Han fick inte vård i tid, trots att han tidigt sökte sig till hälsocentralen. Och när han väl kom till centralsjukhuset fördröjdes vården även där.

Staden köper in mera tomtmark i Kåtnäs

Tomterna på Kåtnäs Norra bostadsområde har varit efterfrågade. Det gäller speciellt längs Kåtnässtigen och Lundgränden.

Nyhetsbild

Petalaxfirma sanerar 3.000 väglampor i Närpes

Väg- och gatubelysningen i Närpes ska saneras. Det blir PAV från Petalax som är specialiserade på vägbelysning som utför arbetet.

Nyhetsbild

Assessor om missnöjet med kyrkoherden: Bojkott oväntad men avvikande meningar kända

Det var en överraskning för domkapitlet i Lappo stift att fyra partier bojkottar församlingsvalet i Kristinestads finska församling. Att förtroendevalda och kyrkoherde Martti Toivanen har avvikande meningar är känt.

Nyhetsbild

Polis jagade mopedist vid skolcentrum – jakten avbröts på skolbacken

NÄRPES På måndagen flydde en mopedist undan polisen bland lekande förskolebarn vid Mosebacke skola i Finby. Polisen avbröt jakten på skolbacken. Incidenten aktualiserar på nytt frågor kring mopedkörande på området under skoltid.

Nyhetsbild

Personalkostnaderna ökar med en miljon i Närpes nästa år

I flera år har personalkostnaderna stampat på stället i Närpes, men de kommer att börja öka under nästa år. Ökningen beräknas till 2,9 procent eller totalt 1 miljon euro.

Nyhetsbild

Närpes: "Riksåttan viktig för näringslivet och invånarna"

Riksväg 8 bör ingå i stomnätet för landsvägar med högsta servicenivå. Vägen är den överlägset viktigaste trafik- och transportleden för regionen. Det gäller både för näringslivet och enskilda invånare. Så säger stadsstyrelsen i Närpes.

Nyhetsbild

Elevutbyte på gång i Närpes – "Det är mysigt här"

Den här veckan bekantar svenska, isländska och norska elever sig med Närpes genom ett elevutbyte. På onsdag morgon dukades det upp till nordiskt buffébord i högstadiet.