Senaste nytt

Här listas alla artiklar som publicerats det valda datumet. Bläddra bland de senaste datumen eller välj ett datum i kalendern för att se vilka artiklar som publicerades då.

En dag bakåt

1.1.0001

En dag framåt

FC Korsholm II slog Korsnäs FF II på hemmaplan

Det blev FC Korsholm II som vann mötet i division 6 Övre slutserien i fotboll på hemmaplan mot Korsnäs FF II, med 5–3. Det här betyder att FC Korsholm...

Nyhetsbild

Planläggningsingenjörens hälsning före pensionen: "Det får gärna byggas mera i byarna"

Det var intensivt i början av karriären som planläggningsingenjör för Bo-Erik Liljedal under hans arbetsår i stadshuset i Närpes. Känslorna svallade i strandplaneringsfrågor. Också slutet blev hektiskt. Den här gången blåste det på grund av vindkraften. För tillfället är den största utmaningen byarnas fortlevnad.

Efter val följer kval

Ledare tisdag 11 september. Vi har knappast samma rysare att vänta oss i det finländska valet.

Nyhetsbild

K5 avvaktar kring enhet i Kristinestad - "Försöker rasera istället för att bygga upp"

Samkommunen K5 avvaktar med att överföra regionala uppgifter till geriatriska kunskapscentret. Det blev omröstning i styrelsen med Kristinestad och Kaskö på ena sidan, Närpes, Malax och Korsnäs på den andra. Bara politik och ett sätt för Närpes att försöka säkra framtiden om vårdsreformen förverkligas, säger medlemmen Ingmar Rosenback i Kristinestad.

Nyhetsbild

Landskapsplaneraren: "Folk har börjat uppskatta de gamla husens värde"

Allt fler uppskattar och tar hänsyn till de gamla husens värde och det till landskapsplaneraren Riitta Jaakkolas stora glädje. Och staten kan hjälpa till, exempelvis har ståtliga Benvik gård i Närpes fått understöd för att rusta upp fasaden.