Senaste nytt

Här listas alla artiklar som publicerats det valda datumet. Bläddra bland de senaste datumen eller välj ett datum i kalendern för att se vilka artiklar som publicerades då.

En dag bakåt

1.1.0001

En dag framåt

Kraft hämtade i kapp underläge och kryssade mot Virkiä II

I halvtid ledde Virkiä II matchen på hemmaplan i Damtrean Vasadistriktet i fotboll mot Kraft med 3–1. Men i andra halvlek jobbade sig Kraft in i match...

Sporting förlorade mot I-JBK på Centralidrottsplan, Korsholm

Ett måls övervikt avgjorde en jämn match i division 3 Vasa-/MÖ-distriktet i fotboll, där Sporting föll borta mot I-JBK med 0–1 (0–1) på onsdagen. Måle...

Sporting fick inte hål på I-JBK

Sporting skapade chanser och hade bland annat en boll i ribban. Men målskyttet haltade och det blev en uddamålsförlust borta mot I-JBK.

Nyhetsbild

Vill marknadsföra Kaskö som Finlands Manhattan

KASKÖ Finlands största fiskehamn för livsmedelsfiske finns i Finlands minsta stad, Kaskö, som också kunde kallas ”Finlands Manhattan”. Fiskehamnen och det idylliska läget har sin givna plats i Kaskös nya näringslivsstrategi.

Med fokus på årets fotbollsfest

Ledare torsdag 14 juni. Ryssland sparkar igång världens största idrottsevenemang i dag när värdlandet drabbar samman med Saudiarabien. Därefter väntar 63 matcher på elva orter och tolv arenor innan VM-finalen på Luzjniki-stadion i Moskva sätter punkt.

Grundvattennivåerna stabila – men slösa inte, säger vattenverksskötare

Torkan ställer till det för bönderna, men är det befogat att vara orolig för grundvattennivåerna? Inte om man frågar experterna på KRS-Vatten och Närpes vatten.

Nyhetsbild

Om det inte börjar regna snart kan bönder tvingas slakta sina djur

Det är tredje året i rad som bönderna drabbas av ogynnsamt väder. För mycket regn, för lite sol och nu vållar avsaknaden av regn problem. Oroväckande, menar bonden Rickard Ingves.

Nyhetsbild

Töjby ett av stoppen på 240 kilometer lång loppisrutt

Närpes På söndag ordnas 240 kilometers loppis i hela Österbotten. I Sydösterbotten kan man fynda på elva platser och samtidigt utforska alla föreningshus. Töjby uf ser tillfället som en chans att bjuda in till paviljongen.

Nyhetsbild

Tio gårdar av drygt fyrtio är nya på öppna portar

Kristinestad Evenemanget Öppna portar ordnas för tionde gången i Kristinestad. Nytt för i år är en auktion på Krepelinska gården.

Nyhetsbild

Billigare lunch för skolelever under sommarlovet

Sommarlovet kan vara påfrestande för familjens plånbok då barnen inte längre får kostnadsfri skollunch under vardagarna. Att restauranger nu erbjuder lunch för halva priset underlättar - men för vem?

Susanne West ny tf verksamhetsledare för ÖSP

Jurist Susanne West tillträder som tf verksamhetsledare för Österbottens svenska producentförbund (ÖSP) från hösten. West vikarierar Madelene Lindqvist under hennes föräldraledighet.

Nyhetsbild

Internationellt då konstnärer samlas i Kristinestad

Under juni månad befinner sig fyra internationella konstnärer på konstnärsresidens i Kristinestad och i samband med detta har man även konstvecka och utställningar med bland annat unika kyrkomålningar från Etiopien.