Senaste nytt

Här listas alla artiklar som publicerats det valda datumet. Bläddra bland de senaste datumen eller välj ett datum i kalendern för att se vilka artiklar som publicerades då.

En dag bakåt

1.1.0001

En dag framåt

Kraft utklassade IK på bortaplan

Kraft fick rejäl utdelning när laget vann på bortaplan mot IK i Damtrean Vasadistriktet i fotboll med hela 7–0 (2–0). Melinda Peltonen gjorde tre mål,...

Nyhetsbild

Kristinahemmet äntligen tillbaka på Salavägen

Nya Kristinahemmet lovordas av boende och personal. Alla har egna rum och det är nytt, fräscht och lätt att röra sig där. Nu har alla installerat sig och hunnit bekanta sig med byggnaden. Vägen dit var både lång och krokig.

Nyhetsbild

Viktigt lyssna på invånarnas åsikter

Ledare torsdag 17 maj. Det speciella i samhället är kommunernas bästa lockbete då de vill dra till sig nya invånare.

Nyhetsbild

Stora mängder hushållsavfall dumpades i metallinsamlingen

KRISTINESTAD Nej tack till blöjor och matrester vid metallinsamlingen. Det var en mindre angenäm syn och lukt som mötte Mikko Rintakoski vid Kristinestadsnejdens sportbilisters metallinsamling i Lålby då någon hade dumpat flera säckar med hushållsavfall intill containern, där endast metall får lämnas.

Nyhetsbild

Markus Lytts ersätter Patrik Isaksson på showen i Närpes

Patrik Isaksson finns inte längre med bland artisterna när Närpes skolmusikkår ger sin bejublade Hollywood show i Närpes i juli. Markus Lytts från Vasa kommer att sjunga de låtar som Isaksson framförde, bland annat Flashdance och Mamma Mia.

Nyhetsbild

Havreexporten över Kaskö växer – investerar i lagerhall

Företaget Cewal Grains som specialiserat sig på export av livsmedelshavre gör en nyinvestering i Kaskö. En ny lagerhall på cirka 4.000 kvadratmeter ska byggas på hamnområdet.

Nyhetsbild

Trädgårdsfantasterna får svårt att hinna med

Nu växer det så det knakar i det varma vädret. På Wickmans plantskola i Finby har man svårt att hinna med då allt borde göras på samma gång. Det är samma problem i folks trädgårdar.

Nyhetsbild

Värmeböljan ger högtryck i glasskiosken

NÄRPES. När vädret visar sig från sin bästa sida passar många på att köpa sig en glass. Vissa kvällar har det blivit så pass stressigt att man till och med fått tillkalla personalförstärkning till glasskiosken.

Skatteverket har inte resurser att chatta på svenska

De hektiska dagarna innan skattedeklarationen skulle vara inlämnad erbjöd Skatteverket hjälp på hemsidan via sin chatt, på finska och engelska – men inte på svenska.

Misstänkt rattfyllerist körde av vägen i Nämpnäs

NÄRPES En bilförare som körde av vägen i Nämpnäs på tisdagen misstänks för rattfylleri.

Nyhetsbild

Bil flög över rondellen – fattade eld

NÄRPES En bilförare, som har körförbud sedan tidigare, uppgav att han inte lade märke till rondellen i Närpes centrum med påföljden att bilen flög över den, bröt av en lyktstolpe och fattade eld när den landade igen.