Senaste nytt

Här listas alla artiklar som publicerats det valda datumet. Bläddra bland de senaste datumen eller välj ett datum i kalendern för att se vilka artiklar som publicerades då.

En dag bakåt

12.1.2018

En dag framåt

Nytta och risk med storarkiv

Ledare lördag 13 januari. När uppgifter om medborgarna samlas i stora elektroniska arkiv innebär det både nytta och risker. En fördel är att allt det som är viktigt förhoppningsvis finns samlat på ett ställe och att det på så sätt kan vara lättare att överblicka helheten.

Nyhetsbild

Mottagningscentralen krympte – tre anställda måste gå

KRISTINESTAD. Mottagningscentralerna stänger i rasande takt när strömmarna av asylsökande sinar. Ytterligare anläggningar försvinner i sommar. Kristinestad minskade med 100 platser.

Nyhetsbild

Brand vid NTM i Närpes

Räddningsverket fick larm om en stor brand vid Närpes Trä och Metall i Närpes på fredagen. Branden hade uppstått i en utsugningskanal.

Nyhetsbild

"Vi behöver nationell plan"

NÄRPES. Ett steg i rätt riktning, men ändå otillräckligt. Så sammanfattar Markus Norrback NTM-centralens beslut om att skarven får bekämpas på Storgrynnan i Pjelax. Norrback är Närpes stads representant i den regionala skarvarbetsgruppen.

Nyhetsbild

"Orimliga villkor för skarvbekämpning"

Att något får göras åt den växande skarvstammen är positivt. Men villkoren för oljebehandling och skyddsjakt är orimliga, kommenterar fiskarförbundets projektchef Marina Nyqvist beslutet, som även förvånar sig över att ansökan från Kristinestad förkastades.