Bränder i Kristinestad misstänks vara anlagda
Nyhetsbild
Lokalt

Kvinnan har erkänt tre bränder i Kristinestad: "Jag ville testa något nytt"

Den 61-åriga kvinna som misstänks för bränderna i Kristinestad har krävt att bli frisläppt. I stället omhäktades hon på onsdagen på grund av en uppenbar risk för återfall.

Nyhetsbild
Lokalt

Kvinnan har erkänt bränderna – därför tände hon på

BRÄNDERNA I KRISTINESTAD. Den 61-åriga kvinnan som är häktad misstänkt för att ha anlagt bränderna i Kristinestad har nu uppgett sitt motiv. Hon hade tråkigt.

Nyhetsbild
Lokalt

61-åriga kvinnan häktades – risk för fler bränder annars

På onsdag eftermiddag häktades den 61-åriga kvinnan som är misstänkt för att ha anlagt bränderna i Kristinestad. Nu har polisen två veckors arbetsro för att ta reda på hennes motiv.

Nyhetsbild
Lokalt

Polisen: Vi har rätt person i förvar – Kristinestadsborna kan andas ut

KRISTINESTAD Polisen vill inte berätta vad kvinnan som är misstänkt för de anlagda bränderna i Kristinestad sagt i förhören. Men polisen är nu säker på att hon är personen bakom bränderna.

Nyhetsbild
Lokalt

Psykiater: Pyromani en allvarlig störning som är svårbotad

De anlagda bränderna i Kristinestad väcker frågan: Har vi att göra med en pyroman? Psykiater Hannu Lauerma hoppas att så inte är fallet, för pyromaner är svåra att stoppa och ännu svårare att bota.

Nyhetsbild
Lokalt

Kvinna i 60-årsåldern misstänkt för bränderna i Kristinestad – motivet ännu oklart

Polisen har gripit en kvinna i 60-årsåldern misstänkt för de anlagda bränderna i Kristinestad. Hon misstänks för fyra fall av sabotage och ett försök. Motivet är okänt.

Nyhetsbild
Lokalt

Bränderna i Norrstan upprör Kristinestadsbor

Det hade kunnat sluta riktigt illa, säger Jaakko Kallio och Jouko Kaunio när de bekymrat betraktar de båda brandplatserna intill det gamla daghemmet i Kristinestad. Där har det nu brunnit två söndagsmorgnar i följd.

Nyhetsbild
Lokalt

VIDEO: De larmade även om branden vid Brunströmsgatan

Kristinestad VIDEO. Även den andra anlagda branden på söndagsmorgonen, vid Brunströmsgatan, upptäcktes av ungdomar som larmade brandkåren innan elden hann sprida sig.

Nyhetsbild
Lokalt

Ungdomar räddade grannens uthus vid Kolargränden

KRISTINESTAD

UPPDATERAD. Det var fem ungdomars rådiga ingripande som räddade uthuset vid Kolargränden i Kristinestad. Uthusets brädfoder och stockar sveddes av elden men skadorna blev små.

Nyhetsbild
Lokalt

Två byggnader brann i centrum av Kristinestad

UPPDATERAD Flera bränder har härjat i Norrstan i Kristinestad på kort tid. En ungefär hundra kvadratmeter stor lagerbyggnad brann på Kolargränden vid 4.30-tiden på söndagsmorgonen. Vid 7-tiden kom larm om ett uthus som brann på Västra Långgatan.

Lokalt

Bränder i Kristinestad utreds som sabotage

De båda bränderna i Norrstan i Kristinestad utreds nu som två fall av sabotage. Polisen efterlyser mera tips från allmänheten.

Nyhetsbild
Lokalt

Polisen misstänker att bränderna var anlagda

Kristinestad Två bränder inom en vecka i samma område i Norrstan i Kristinestad. Polisen misstänker att bränderna var anlagda och efterlyser tips från allmänheten.

Nyhetsbild
Lokalt

Morgontidig granne slog larm om branden i Kristinestad

KRISTINESTAD

Det var en observant granne som upptäckte söndagens brand i Norrstan i Kristinestad. Grannen var uppe tidigt och noterade då rök, och larmade brandkåren vid 4.20-tiden.

Nyhetsbild
Lokalt

Gammalt hus totalförstört i trästadskvarter

KRISTINESTAD En mindre byggnad på Västra Långgatan totalförstördes i en brand på söndagsmorgonen. Det är den andra branden på kort tid i trähuskvarteren i stadens centrum.

Nyhetsbild
Lokalt

Branden upptäcktes i sista sekund: "Det finns byggnader åt alla håll"

Kristinestad

Branden i Norrstans byggnadstäta trähuskvarter upptäcktes i grevens tid. Om elden fått härja fritt lite längre hade den hunnit sprida sig till fler byggnader.

Nyhetsbild
Lokalt

Museiskyddad byggnad brann i Kristinestad

KRISTINESTAD Strax efter klockan 5:30 på söndagsmorgonen fick räddningsverket larm om att en uthusbyggnad brann i centrala Kristinestad.