Årets österbottning
Nyhetsbild
Lokalt

Dags för Årets österbottning – nominera din kandidat här!

Det är dags igen: Årets österbottning ska utses, och du bästa läsare får vara med och bestämma vem det blir! Vem tycker du utmärkte sig i fjol?

Nyhetsbild
Lokalt

Fjolårets österbottning Kim Berg: "Kampen för VCS fortsätter"

Mycket har hunnit hända på ett år, konstaterar Kim Berg, Årets österbottning 2017. I april i fjol var Berg mest känd som frontfiguren i kampen för omfattande jour vid Vasa centralsjukhus och som huvudförtroendeman vid VCS. I dag övervakar han fortfarande fackliga ärenden vid sjukhuset men är också politiker för SDP och leder stadsstyrelsen i Vasa.

Nyhetsbild
Lokalt

Kim Berg är Årets österbottning

Österbottningarna har sagt sitt. Årets österbottning Kim Berg fick nästan hälften av alla röster i tävlingen.

Nyhetsbild
Lokalt

Dags att utse årets österbottning – här är kandidaterna

Än en gång har det blivit dags att rösta fram årets österbottning. Juryn har valt ut tio kandidater bland läsarnas förslag. Nu kan du rösta på din favorit.

Nyhetsbild
Lokalt

Hon har fortsatt hjälpa

JAKOBSTAD Energin har inte ­sinat för Gunilla Luther-Lindqvist, Årets österbottning i fjol. Hon och Nada Nord fortsätter hjälpa där de ser att det behövs.

Nyhetsbild
Lokalt

Hon är Årets österbottning

Hon har blivit ett ansikte för den österbottniska flyktinghjälpen. Gunilla Luther-Lindqvist tilldelas nu titeln Årets österbottning.

Nyhetsbild
Lokalt

Vem är årets österbottning?

RÖSTA! Det är dags att kora årets österbottning. Bland läsarnas förslag har juryn valt ut tio kandidater. Nu kan du rösta på din favorit.

Nyhetsbild
Lokalt

KAJ: Vi har pratat mer dialekt

Det är en stor ära att bli utsedd till Årets österbottning. Nu är vi inte längre vem som helst, säger KAJ, som vann priset i fjol.

Nyhetsbild
Lokalt

KAJ Årets Österbottning

Tidningsläsarna har utsett humorgruppen KAJ från Vörå till Årets Österbottning. KAJ fick 25 procent av rösterna.