Lokalt

Vård, omsorg & sjukdomar

Mest läst senaste veckan

Lokalt

Nyhetsbild

Vistelsen på Ulrika blev en mardröm – även staden bär ett ansvar, anser anhörig

Felmedicinering, övermedicinering och allt för lite mat – vistelsen på Esperi Cares vårdhem Ulrika blev en mardröm, berättar en anhörig till en klient.

Nyhetsbild

Vårdare vid Ulrikahemmet vittnar om missförhållandena

Enligt Lännen media kom anmälningen om missförhållandena vid Ulrikahemmet från en av de anställda. En annan vårdare som tidigare varit anställd av vårdföretaget Esperi berättar för Iltalehti om bristerna vid vårdhemmet i Kristinestad.

Nyhetsbild

Valvira avbröt verksamheten vid vårdhemmet Ulrika

KRISTINESTAD Tillsynsmyndigheten Valvira har med omedelbar verkan avbrutit verksamheten vid det privata vårdhemmet Ulrika i Kristinestad. Det här skedde på torsdagen. Boendet ägs av Esperi Oy.

Nyhetsbild

Kaskö blir snart utan läkare – nya lösningar sökes

KASKÖ Kristina Medi har sagt upp avtalet med Kaskö om allmänläkartjänster. Nu söks nya lösningar för att få en läkare till hälsovårdscentralen.

Nyhetsbild

Hälften av vindkraftverken i Ömossa står stilla

Ömossa vindkraftspark i södra Kristinestad har drabbats av tekniska problem och nästan hälften av de 34 turbinerna står stilla.

Nyhetsbild

Beslut: Kristinestad ger gratis preventivmedel åt unga

KRISTINESTAD Från och med 2019 får Kristinestads unga gratis preventivmedel, beslöt fullmäktige på måndagskvällen. Kristinestad blir därmed först av kommunerna i Sydösterbotten att ta steget.

Nyhetsbild

Studerande lär ut hjärt- och lungräddning

VÅRD Har kunskaperna i hjärt- och lungräddning rostat? På torsdag och fredag visar Novias sjukskötarstuderande vad de lärt sig.

Nyhetsbild

Förslag: Ingen läkarhelikopter till Vasa – avsaknaden av fulljoursjukhus en orsak

Det blev Seinäjoki som drog det längre strået i kampen om en ny helkopterbas. En anledning är att Vasa saknar fulljoursjukhus.

Nyhetsbild

All barnpsykiatrisk vård på samma avdelning i Roparnäs

I början av sommaren slogs barnpsykiatriska avdelningen och barnpsykiatriska polikliniken ihop, när barnpsykiatriska polikliniken flyttade in i samma lokaler där barnpsykiatriska avdelningen finns.

Nyhetsbild

Kårkulla gick nästan 0,9 miljoner euro på plus i fjol

Bokslutet visar att Kårkulla samkommun gick 894 454 euro och 9 cent på plus i fjol. Pengarna sätts in på kontot för fritt eget kapital där överskott och underskott från tidigare räkenskapsperioder redovisas.

Nyhetsbild

Marina Kinnunen vald till ny vårddirektör

Uppdaterad Det gick som väntat när fullmäktige samlades för att välja direktör för Vasa sjukvårdsdistrikt. Marina Kinnunen valdes. Men Rurik Ahlberg var med på målrakan.

Nyhetsbild

Österbottens cancerförening samlar in pengar för PET-CT-röntgen

Österbottens cancerförening har startat en #PETforBotnia-insamlingskampanj för att samla in pengar till PET-CT-röntgenapparatur till Vasa centralsjukhus. – Målet på 2,5 miljoner är ingen omöjlighet när vi är många aktörer, säger Markku Suoranta, verksamhetsledare.

Doctagon sköter telemedicinen i Sydösterbotten

Doctagon fortsätter sköta klienter inom äldreomsorgen i Sydösterbotten. Det blev nu klart efter en utdragen upphandlingsprocess inom K5. Därmed fortsätter de distansmedicinska tjänsterna med samma företag som i dag.