Lokalt

Turism

Mest läst senaste veckan

Lokalt

Nyhetsbild

Inställd hemresa för Närpesbor i Grekland: Det går ingen nöd på oss

Resejätten Thomas Cooks konkurs drabbar tusentals finländska resenärer som just nu är på resa utomlands. Två av dem är Närpesborna Rita Nordström-Lytz och Per Lytz.

Nyhetsbild

Upplevelseturismen är på frammarsch i Kristinestad – bland sevärdheterna är Ulrika Eleonora klar etta

Flera turister i stadsbilden och önskemål om upplevelser har noterats i Kristinestad i sommar. De traditionella sevärdheterna lockar också och bland dessa finns en klar favorit.

Nyhetsbild

Spretiga besked om turistsäsongen i Närpes – växthuset på torget lockade både turister och Närpesbor

Uppåt när det gäller hotellövernattningar, nedåt när det gäller guidningar och status quo när det gäller antalet besökare i turistinfon. Så kan man sammanfatta turistsäsongen i Närpes.

Nyhetsbild

Natur lockar massor med besökare till Sälgrund

De som söker lugnet hittar det garanterat på Sälgrund, säger Kari Häggblom. I sommar har Kari Häggbloms Sea Charter transporterat många gäster ut till fyrön i Kaskö.

Nyhetsbild

Öppnar sina dörrar för turister – "Börjar bli vanligt också i Finland"

I Sydösterbotten ökar intresset för att hyra ut sina hus, stugor eller rum åt turister. En av dem är Liisa Carlsson, som inte bara bjuder ut ett boende, utan två.

Nyhetsbild

Turisterna vill se riktiga tomatplantor – nu finns den möjligheten mitt i Närpes centrum

Nu har växthuset på Närpes torg fått sina plantor. 17 gurkplantor och 18 tomatplantor har nu fått flytta in i det lilla hobbyväxthuset som står på torget i Närpes centrum.

Nyhetsbild

Nu kan guldsmed Sandelins verktyg igen beundras av museibesökarna

I år kan besökarna på Carlsro museum i Kristinestad ta del av två nygamla utställningar. Längs väggarna i glasverandan har man ställt fram bland annat fotografier och målningar av Åke Weckström, grundaren till det det unika museet. Och så kan man nästan stiga in i en guldsmedsverkstad.

Nyhetsbild

De driver gästhamnen i Kaskö i sommar: "Vi ville prova på något nytt"

De är en sammansvetsad familj som ska ha hand om gästhamnen i Kaskö i sommar. Gästhamnsskötseln ger både variation i tillvaron och sommarjobb till barnen. Och yngsta sonen ska rulla glassbollar så det står härliga till.

Nyhetsbild

Anrik marknad fortsätter locka

Kristinestads marknader är kända för att locka folk från när och fjärran, men den som flest känner till är nog sommarmarknaden, som i år äger rum 13–15 juli.

Nyhetsbild

Lasse är karnevalsgeneral – för sista gången

NÄRPES Tomatkarnevalen är för många sommarens höjdpunkt i Närpes. Lasse Eriksson har under 36 år har varit karnevalsgeneral. Nästa år tar han del av den från åskådarplats, då som pensionär.

Nyhetsbild

Kyrkbacken i Närpes är fylld av österbottnisk historia

Gamlakarleby, Mikael Agricola och österbottnisk renässansstil kan alla förknippas med kyrkbacken i Närpes. Hur dessa hänger ihop får man reda på under en guidad tur i det historiska och idylliska området.

Nyhetsbild

Välkomna till "lilla Manhattan" och "den oupptäckta pärlan"

Träshusstäder tenderar att ha en unik och trollbindande charm, och de sydösterbottniska grannstäderna Kristinestad och Kaskö är inga undantag.

Nyhetsbild

Tricket för att få inhemskt turism: evenemang med förhandsköpta biljetter

STORMÄSSAN Har man köpt biljett åker man fast det regnar. Det vet inte minst Björneborgs turistmänniskor, som i år har evenemang som med säkerhet lockar hundratusentals besökare.