Lokalt

Byggen & renoveringar

Mest läst senaste veckan

Lokalt

Nyhetsbild

Minister Li Andersson bygger fritidsstuga i Kristinestad

Nya undervisningsministern, Vänsterförbundets partiledare Li Andersson ska bygga en ny fritidsstuga i Sideby.

Nyhetsbild

Staden måste överta vägen för att bygga gångbana

Trots att Närpes stad nu prioriterar en gång- och cykelled längs Östermarksvägen i Finby lär bygget ännu dröja. För att kunna genomföra vägprojektet måste staden först överta vägen av staten. Skolrektorn Staffan Holmberg talar om utpressning.

Nyhetsbild

Många minnen av de bortrivna löparbanorna: "Jag sprang finskt rekord på de här banorna"

Året var 1981 då Närpes fick en ny idrottsplan, Mosedal. Sedan dess har många idrottare hunnit springa rekord längs med de röda novotan-banorna, däribland Jim Eriksson. Han slog finskt rekord där som 13-åring. Nu förnyas allt det röda på Mosedal – som kommer att uppfylla nationella krav.

Nyhetsbild

Hjältegravarna i Lappfjärd sätts i skick med fondpengar

Nu sätts hjältegravarna i skick vid Lappfjärds kyrka. Stenar rätas ut och belysningen förnyas. Initiativet kommer från krigsänkebarnen och arbetet finansieras med fondmedel.

Nyhetsbild

Hälsohusbygget inleds redan i höst

Bygget av det så kallade hälsohuset i Mosebacke skolcentrum i Finby tidigareläggs. Huset byggs redan i samband med tillbyggnaden av Mosebacke skola.

Nyhetsbild

Satelliten är kaputt – barnen flyttas till Kstad, Tjöck och Lappfjärds skola

Mikrobsjuka Satelliten i Lappfärd töms i sommar. Femåringarna flyttas till läkarbostäderna i Kristinestad medan förskoleeleverna från hösten undervisas i Lappfjärd och Tjöck.

Nyhetsbild

Gamla fastigheter säljs för att få pengar till skolutbyggnad

Kristinestad säljer gamla fastigheter för att få pengar för att bygga till Kantakaupungin koulu. Då skolan har sommarlov utförs förberedande arbeten och för dessa behövs 100 000 euro.

Nyhetsbild

Nu får Centrumparken schackbräde och hopprutor – staden vill ha parken klar till Tomatkarnevalen

I höstas utfördes de förberedande arbetena för att förbättra Centrumparken i Näsby. Arbetet fortsätter i vår och nu börjar den förbättrade parken ta form med mur och plattsättningar.

Nyhetsbild

På fredag får damerna nytt – två års sanering klar

På fredag normaliseras läget i Kristinestads simhall igen när första skedet av saneringen är slutförd. Fruktbara diskussioner förs nu även med Skanska som antytt att man är beredda att delta i kostnaderna.

Nyhetsbild

Skarvarnas fel att vattenledningarna började läcka

KORSNÄS Vattenledningen läckte i både Träskvik, Bjurbäck och Smedback. Enligt Roland Westerback, vattenskötare på Korsnäs kommun, var orsaken skarvar som inte höll tätt. – Anfrätning och materialtrötthet är orsaken, säger han.

Nyhetsbild

Äntligen invigning – nya Kristinahemmet är klart

KRISTINESTAD De flesta boende på Kristinahemmet flyttade visserligen in redan i maj. Men på tisdagen blev det officiellt då riksdagens talman Paula Risikko klippte det blåvita bandet.

Nyhetsbild

Kristinahemmet äntligen tillbaka på Salavägen

Nya Kristinahemmet lovordas av boende och personal. Alla har egna rum och det är nytt, fräscht och lätt att röra sig där. Nu har alla installerat sig och hunnit bekanta sig med byggnaden. Vägen dit var både lång och krokig.

Nyhetsbild

Renovering av rådhuset blir dyrare än väntat

KRISTINESTAD Renoveringen av rådhuset i Kristinestad blir betydligt dyrare än budgeterat – ytterligare 140.000 behövs. Nu avbryts upphandlingen.

Nyhetsbild

Den här byggnaden får snart rivas

KRISTINESTAD Företagaren Esa Itälaakso kan söka om rivningstillstånd av byggnaderna vid Tjärhovsvägen och Köpmansgatan på Östra sidan i Kristinestad. Samhällsbyggnadsnämnden har beviljat undantagslov.

Nyhetsbild

Läs Sydins bilaga "Bygg och renovera" – gratis!

GRATIS BILAGA. I Närpes "bygger vi så det ryker", uttrycker sig en planerare i vår bilaga Bygg och renovera. Vad är det folk bygger i Sydösterbotten, var bygger de, och var vill de bo? Vi har besökt några av dem som bygger, eller som redan har sitt drömhem klart. Läs vår 16-sidiga bilaga gratis som e-tidning.

Wikcon bygger för 3 miljoner i Närpes

NÄRPES Malaxföretaget Wikcon renoverar och bygger till hälsocentralen i Närpes. Entreprenadens värde är 3,1 miljoner euro.

Nyhetsbild

Närpes säljer Nämpnäs skola till fiskföretag

Lokala företaget Polar File Finland får köpa före detta Nämpnäs skola i Närpes.

Nyhetsbild

Beredd bygga hall i Tjöck

KRISTINESTAD. Behovet av en genomgångshall där företag kan verka kortare tid ska utredas i Kristinestad. Företagaren Harry Granlund har ritningarna klara.

Nyhetsbild

Stadsbron sjunker ner på mitten

KRISTINESTAD Är stadsbron i Kristinestad i riktigt dåligt skick rivs den. Någon renovering blir det inte tal om, säger Jukka Ylimäki, broansvarig på NTM-centralen.

Yttre hamnens kaj i Kaskö förlängs

KASKÖ Kajen i Yttre hamnen i Kaskö ska förlängas med 55 meter. Orsaken är ökad export och import av bulkvaror.