Relaterade artiklar

HIFK vidare – besegrade K-Espoo i avgörande matchen

Efter seger på hemmaplan med 3-2 (1-1, 1-0, 1-1) har HIFK nu avgjort matchserien mot K-Espoo i FM-ligan, damer, final i ishockey. Därmed vann HIFK med 3-0 i matcher.

Sanni Vanhanen stod för HIFK:s avgörande mål med bara 36 sekunder kvar av matchen.

Första perioden var jämn. K-Espoo inledde bäst och tog ledningen genom Lisette Täks efter 16.01, men HIFK kvitterade genom Sanni Vanhanen i slutet av perioden. HIFK gjorde också 2-1 efter 12.55 i andra perioden när Michaela Pejzlova slog till framspelad av Julia Liikala och Karoliina Rantamäki. K-Espoo kvitterade till 2-2 genom Emmi Rakkolainen i tredje perioden. Målet kom med 1.34 kvar att spela, och gav hopp om en poäng för K-Espoo.

HIFK kunde dock avgöra till 3-2 med 36 sekunder kvar av matchen genom Sanni Vanhanen.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

HIFK kopplade greppet efter ny seger

HIFK är bara en seger ifrån att avgöra serien mot K-Espoo i FM-ligan, damer, final i hockey, efter seger på bortaplan med 4-0 (1-0, 2-0, 1-0). Nu leder HIFK med 2-0 i matcher, och behöver bara en seger till för att avgöra matchserien.

HIFK tog ledningen efter 13 minuters spel, genom Sanni Vanhanen på pass av Emilia Vesa och Clara Rozier. Andra perioden var länge mållös. HIFK gick från 0-1 till 0-3 genom två snabba mål på 59 sekunder i slutet av perioden av Nenna Mehtonen och Emilia Vesa. Till slut kom också 0-4 genom Athena Locatelli som ökade HIFK:s ledning framspelad av Clara Rozier efter 3.00 i tredje perioden. Det fastställde slutresultatet till 0-4.

De båda lagen möts igen tisdag 21 mars 18.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

HIFK fick en drömstart – vann mot K-Espoo

HIFK har kommandot om matchserien mot K-Espoo i FM-ligan, damer, final i ishockey, efter seger på hemmaplan med 9-2 (2-1, 3-0, 4-1) i första matchen.

HIFK startade matchen bäst. Laget ryckte åt sig en 2-0-ledning genom mål av Julia Liikala innan K-Espoo svarade och gjorde 2-1 genom Julia Zielinska. I andra perioden var HIFK starkast och gick från 2-1 till 5-1 genom två mål av Emilia Vesa och ett mål av Sanni Vanhanen. HIFK var långt ifrån nöjt där. HIFK tog kommandot i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 5.53 genom Clara Rozier, och gick upp till 8-1 innan K-Espoo svarade.

Segern skrevs tillslut till 9-2 för HIFK.

Michaela Pejzlova gjorde ett mål för HIFK och tre målgivande passningar, Julia Liikala stod för två mål och två assists, Sanni Vanhanen gjorde två mål och spelade dessutom fram till två mål och Emilia Vesa gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

De båda lagen möts igen söndag 19 mars 16.15, i Hagalund.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

K-Espoo vann och avgjorde matchserien

K-Espoo har säkrat segern i matchserien mot KalPa i FM-ligan, damer, semifinal i ishockey, totalt med 3-1 i matcher. Det efter seger på hemmaplan med 2-0 (1-0, 1-0, 0-0).

K-Espoo tog ledningen efter 13.19, genom Julia Schalin assisterad av Sofia Nuutinen och Tea Villilä.

Efter 3.44 i andra perioden nätade Tea Villilä, framspelad av Julia Schalin och Emmi Rakkolainen och gjorde 2-0.

I tredje perioden höll K-Espoo i sin 2-0-ledning och vann.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

HIFK säkrade segern mot HPK

Segern på på hemmaplan med 6-2 (2-0, 2-1, 2-1) gör att HIFK har säkrat segern i matchserien mot HPK i FM-ligan, damer, semifinal i hockey. HIFK vann totalt med 3-0 i matcher.

Matchen var länge mållös. HIFK ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål på 2.18 i slutet av perioden av Clara Rozier och Johanna Kemppainen.

Efter 10.49 i andra perioden ökade HIFK på till 3-0 genom Sanni Vanhanen.

Efter 13.52 av perioden kunde Jutta Stoltenberg göra 3-1 för HPK.

HIFK ökade ledningen till 4-1 genom Erica Korhonen efter 19.04.

HIFK gjorde två mål i tredje perioden och gick från 4-1 till 6-1, målen av Julia Liikala och Karoliina Rantamäki. Målen punkterade matchen.

Kiti Seikkula reducerade förvisso, men närmare än 6-2 kom inte HPK. HIFK tog därmed en stabil seger.

HIFK:s Michaela Pejzlova hade tre assists.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

K-Espoo vann på nytt mot KalPa

K-Espoo har greppet mot KalPa i FM-ligan, damer, semifinal i ishockey, efter seger på bortaplan med 2-1 (1-1, 0-0, 0-0, 1-0) efter förlängning. Därmed leder K-Espoo matchserien med 2-1 och behöver bara en seger till för att avgöra matchserien.

Lisette Täks slog till efter bara 55 sekunder i förlängningen och blev matchhjälte med sitt 2-1-mål.

Första perioden var jämn. K-Espoo inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Emmi Rakkolainen efter 2.06, men KalPa kvitterade genom Salla Rantanen efter 12.04.

Andra perioden blev mållös.

Tredje perioden blev mållös och det tog matchen till förlängning.

I förlängningen tog det 55 sekunder innan K-Espoo avgjorde till 1-2. Stor matchhjälte blev Lisette Täks, framspelad av Julia Zielinska.

De båda lagen möts igen söndag 12 mars 16.15, i Hagalund.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Slagläge för HIFK efter ny seger

HIFK är med stormsteg på väg mot seger mot HPK i FM-ligan, damer, semifinal i hockey, efter seger på bortaplan med 6-1 (0-0, 3-1, 3-0). Därmed leder HIFK matchserien med 2-0 och kan avgöra serien i nästa match.

Inget av lagen lyckades göra mål i första perioden.

HIFK stod för tre raka mål i andra perioden när laget ryckte åt sig ledningen med 0-3, på bara 9.31.

Med 1.28 kvar att spela av perioden kunde Julia Matejkova göra 1-3 för HPK.

HIFK fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 6-1. Målen i sista perioden gjordes av Michaela Pejzlova, Sanni Vanhanen och Emilia Vesa.

Noterbart är att HIFK:s Sanni Vanhanen stod för ett mål och två assist.

De båda lagen möts igen lördag 11 mars 15.00, i Tölö ishall.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

}