TPS säkrade hemmaseger mot Kärpät

TPS vann matchen hemma mot Kärpät i FM-ligan, damer i ishockey på söndagen. 5-1 (1-0, 1-1, 3-0) slutade matchen.

TPS tog ledningen efter 18.01, genom Tereza Pistekova framspelad av Pauliina Salonen och Heli Allinen.

Efter 11.08 i andra perioden gjorde TPS 2-0 genom Ellie Wallace och tog ett rejält grepp om matchen.

Efter 12.12 av perioden kunde Emma Ekoluoma göra 2-1 för Kärpät.

TPS startade tredje perioden bäst och gick från 2-1 till 5-1 genom mål av Moona Keskisarja, Ines Lukkarila och Ella Välikangas och avgjorde matchen.

Båda lagen har nu två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, TPS med 15–15 och Kärpät med 15–16 i målskillnad.

Resultaten i sista omgången betyder att TPS slutar på sjunde plats i tabellen, och Kärpät på åttonde plats.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

FM-ligan

# Lag S MS P
1 HIFK 36 140 93
2 KalPa 36 132 93
3 K-Espoo 36 72 74
4 HPK 36 38 67
5 Ilves 36 7 59
6 Kuortane 36 2 55
7 TPS 36 -16 49
8 Kärpät 36 -58 28
9 Lukko 36 -168 12
10 RoKi 36 -149 10

Relaterade artiklar

KalPa tog hem mötet med TPS i Kuopio

KalPa tog till slut hem segern mot TPS i matchen hemma i Kuopio på onsdagen. Matchen i FM-ligan, damer, kvartsfinal i hockey slutade 4-3 (1-0, 2-1, 1-2).

KalPa tog ledningen efter 9.50, genom Jenna Kaila på pass av Tanja Koljonen och Adalmiina Makkonen.

Efter 1.42 i andra perioden nätade Susanna Viitala, på pass av Tereza Pistekova och Ella Välikangas och kvitterade för TPS.

KalPas Johanna Juutilainen gjorde 2-1 efter 14.46 framspelad av Elli Mäkelä och Sanni Rantala.

Jenna Hietala gjorde dessutom 3-1 efter 19.39 på pass av Kaisla Kortelainen.

Tidigt i tredje perioden av matchen kunde Uchechi Udeh göra 3-2 för TPS.

KalPa utökade ledningen igen genom Kaisla Kortelainen efter 15.01 och tog ett rejält grepp om matchen.

TPS reducerade dock till 4-3 genom Anni Timonen när bara tre minuter återstod att spela, och gjorde matchen spännande in i slutet.

KalPa tog hem lagens senaste möte med 5-4 i Kuppis ishall.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

HIFK kan avgöra serien – efter ny seger

HIFK har gett sig själv ett riktigt bra läge i matchserien mot Kärpät i FM-ligan, damer, kvartsfinal i ishockey, efter vinst på bortaplan med 6-0 (1-0, 3-0, 2-0). HIFK har greppet om matchserien, och leder med 3-0 och behöver bara en seger till för att avgöra matchserien.

Resultatet betyder också att HIFK har hållit nollan i tre matcher i rad.

HIFK startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 3.6 slog Michaela Pejzlova till assisterad av Clara Rozier.

HIFK startade andra perioden bäst och gick från 0-1 till 0-4 genom mål av Karoliina Rantamäki, Michaela Pejzlova och Sanni Vanhanen.

HIFK fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 6-0. Målen i sista perioden gjordes av Michaela Pejzlova och Julia Liikala.

Michaela Pejzlova gjorde tre mål för HIFK.

De båda lagen möts igen torsdag 2 mars 17.00, i Uleåborg.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

HIFK vann på nytt mot Kärpät

HIFK har tagit kommandot mot Kärpät i FM-ligan, damer, kvartsfinal i ishockey, efter vinst på hemmaplan med 8-0 (2-0, 4-0, 2-0). HIFK har greppet om matchserien, och leder med 2-0.

I början av matchen var HIFK starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål i mitten av perioden av Michaela Pejzlova och Sanni Vanhanen. Det skulle komma mer från HIFK.

På bara 13.52 gjorde HIFK fyra raka mål när laget gick från 2-0 till 6-0.

HIFK fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 8-0. Målen i sista perioden gjordes av Siiri Yrjölä och Emilia Vesa.

Noterbart är att HIFK:s Michaela Pejzlova stod för två mål och två assists, Clara Rozier gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål, Siiri Yrjölä gjorde ett mål och två målgivande passningar och Julia Liikala hade tre assists.

De båda lagen möts igen onsdag 1 mars 18.15, i Uleåborg.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

KalPa tog ny seger i serien mot TPS

KalPa har tagit ett rejält grepp mot TPS i FM-ligan, damer, kvartsfinal i ishockey, efter seger på bortaplan med 5-4 (4-1, 0-2, 1-1). Därmed leder KalPa matchserien med 2-0.

KalPa tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 6.32 genom Johanna Juutilainen, och gick upp till 0-3 innan TPS svarade.

I periodpausen hade KalPa ledningen med 1-4.

TPS reducerade dock till både 2-4 och 3-4 genom Heli Allinen och Emmi Mourujärvi, det sista med 1.43 kvar att spela av perioden.

KalPa utökade ledningen genom Salla Rantanen efter 4.44 i tredje perioden.

Raphaelle Grenier reducerade förvisso, men närmare än 4-5 kom inte TPS.

Lagen möts igen i Kuopio onsdag 1 mars 18.30.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

HIFK vann mot Kärpät i första matchen

HIFK fick resultatet som laget önskade mot Kärpät i FM-ligan, damer, kvartsfinal i ishockey, efter seger på hemmaplan med 12-0 (3-0, 5-0, 4-0) i första matchen.

HIFK spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Karoliina Rantamäki, Sanni Vanhanen och Siiri Yrjölä. Och det var bara början.

HIFK var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med hela 5-0 och ställningen efter två perioder var 8-0.

HIFK fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 12-0. Målen i sista perioden gjordes av Nenna Mehtonen, Julia Liikala, Sanni Vanhanen och Emilia Vesa.

Emilia Vesa gjorde två mål för HIFK och spelade dessutom fram till fyra mål, Karoliina Rantamäki stod för ett mål och tre assists, Michaela Pejzlova gjorde ett mål och tre målgivande passningar, Sanni Vanhanen gjorde tre mål och spelade dessutom fram till ett mål, Mikaela Saukkonen hade tre assists och Siiri Yrjölä gjorde ett mål och två målgivande passningar.

Lagen möts igen i Britas ishall söndag 26 februari 15.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

KalPa vann mot TPS i första matchen

KalPa har skapat sig ett överläge mot TPS i FM-ligan, damer, kvartsfinal i ishockey, efter vinst på hemmaplan med 4-1 (0-0, 2-1, 2-0) i första matchen.

Den perioden slutade mållös.

Andra perioden var jämn. TPS inledde bäst och tog ledningen genom Susanna Viitala efter 2.13, men KalPa kvitterade genom Sanni Rantala. Och KalPa hann också ta ledningen, genom Salla Rantanen.

I tredje perioden var KalPa starkast och gick från 2-1 till 4-1 genom två snabba mål i slutet av perioden av Jenna Hietala och Jenna Kaila och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 27 sekunder kvar att spela.

Noterbart är att KalPas Johanna Juutilainen hade tre assists, Sanni Rantala stod för ett mål och två assists och Jenna Kaila gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

Lagen möts igen i Kuppis ishall söndag 26 februari 14.30.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

TPS utklassade RoKi på hemmaplan

TPS dominerade stort när laget vann på hemmaplan mot RoKi i FM-ligan, damer i ishockey med hela 7-0 (2-0, 2-0, 3-0).

Det betyder att TPS äntligen bröt sin förlustsvit, som stannade på fyra förluster i rad.

I början av matchen var TPS starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två mål av Pauliina Salonen. Det skulle komma mer från TPS.

TPS gjorde två snabba mål i andra perioden och gick från 2-0 till 4-0, målen av Uchechi Udeh och Aliisa Yli-kauppila.

TPS fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 7-0. Målen i sista perioden gjordes av Pauliina Salonen, Iiris Falck och Raphaelle Grenier.

TPS:s Pauliina Salonen gjorde tre mål.

TPS har en seger och fyra förluster och 11–19 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan RoKi har fem förluster och 5–29 i målskillnad.

Med en omgång kvar är TPS på sjunde plats i tabellen, och RoKi är på tionde plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 19 februari. Då möter TPS Kärpät i Åbo ishall 15.00. RoKi tar sig an Lukko borta 14.15.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

HPK slog Kärpät i målmässigt jämn match

Ett måls övervikt avgjorde en målmässigt jämn match för HPK, som vann hemma mot Kärpät med 3-2 (1-0, 1-1, 1-1) i FM-ligan, damer i ishockey på lördagen. Segermålet för HPK stod Lucia Zaborska för 14.04 in i tredje perioden.

Segern var HPK:s åttonde på de senaste tio matcherna.

Efter 6.16 i andra perioden slog Emma Ekoluoma till, och kvitterade för Kärpät.

HPK:s Nella Aarniovuori gjorde 2-1 efter 11.16 på pass av Jade Mäkivaara och Saimi Lehto.

5.15 in i tredje perioden nätade Kärpäts Jasmin Hulanmäki och kvitterade.

14.04 in i perioden slog Lucia Zaborska till på pass av Karolina Erbanova och Heta Seikkula och avgjorde matchen.

Båda lagen har nu tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, HPK med 15–9 och Kärpät med 18–14 i målskillnad. Det här var HPK:s åttonde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Kärpäts elfte uddamålsförlust.

Med en omgång kvar är HPK på fjärde plats i tabellen, och Kärpät är på åttonde plats.

I nästa match, söndag 19 februari 15.00, har HPK K-Espoo borta i Hagalund, medan Kärpät spelar borta mot TPS.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

}