Tilli Keränen fixade segern för Kärpät i matchen mot RoKi

Det blev ett hattrick för Kärpäts Tilli Keränen i matchen mot RoKi i FM-ligan, damer i ishockey. Kärpät vann på hemmaplan med 6-2 (1-0, 2-1, 3-1). Övriga mål för hemmalaget gjordes av Emma Ekoluoma, Oona Havana och Aino Kaijankoski, målen för RoKi gjordes av Emma Lappalainen och Iida Lappalainen.

Kärpät har två segrar och tre förluster och 15–24 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan RoKi har fem förluster och 7–25 i målskillnad.

Med tre omgångar kvar är Kärpät på åttonde plats i tabellen, och RoKi är på tionde plats.

Lagen möts igen i nästa match, i Lappi Areena söndag 5 februari 16.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

FM-ligan

# Lag S MS P
1 HIFK 36 140 93
2 KalPa 36 132 93
3 K-Espoo 36 72 74
4 HPK 36 38 67
5 Ilves 36 7 59
6 Kuortane 36 2 55
7 TPS 36 -16 49
8 Kärpät 36 -58 28
9 Lukko 36 -168 12
10 RoKi 36 -149 10

Relaterade artiklar

HIFK kan avgöra serien – efter ny seger

HIFK har gett sig själv ett riktigt bra läge i matchserien mot Kärpät i FM-ligan, damer, kvartsfinal i ishockey, efter vinst på bortaplan med 6-0 (1-0, 3-0, 2-0). HIFK har greppet om matchserien, och leder med 3-0 och behöver bara en seger till för att avgöra matchserien.

Resultatet betyder också att HIFK har hållit nollan i tre matcher i rad.

HIFK startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 3.6 slog Michaela Pejzlova till assisterad av Clara Rozier.

HIFK startade andra perioden bäst och gick från 0-1 till 0-4 genom mål av Karoliina Rantamäki, Michaela Pejzlova och Sanni Vanhanen.

HIFK fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 6-0. Målen i sista perioden gjordes av Michaela Pejzlova och Julia Liikala.

Michaela Pejzlova gjorde tre mål för HIFK.

De båda lagen möts igen torsdag 2 mars 17.00, i Uleåborg.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

HIFK vann på nytt mot Kärpät

HIFK har tagit kommandot mot Kärpät i FM-ligan, damer, kvartsfinal i ishockey, efter vinst på hemmaplan med 8-0 (2-0, 4-0, 2-0). HIFK har greppet om matchserien, och leder med 2-0.

I början av matchen var HIFK starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål i mitten av perioden av Michaela Pejzlova och Sanni Vanhanen. Det skulle komma mer från HIFK.

På bara 13.52 gjorde HIFK fyra raka mål när laget gick från 2-0 till 6-0.

HIFK fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 8-0. Målen i sista perioden gjordes av Siiri Yrjölä och Emilia Vesa.

Noterbart är att HIFK:s Michaela Pejzlova stod för två mål och två assists, Clara Rozier gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål, Siiri Yrjölä gjorde ett mål och två målgivande passningar och Julia Liikala hade tre assists.

De båda lagen möts igen onsdag 1 mars 18.15, i Uleåborg.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

HIFK vann mot Kärpät i första matchen

HIFK fick resultatet som laget önskade mot Kärpät i FM-ligan, damer, kvartsfinal i ishockey, efter seger på hemmaplan med 12-0 (3-0, 5-0, 4-0) i första matchen.

HIFK spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Karoliina Rantamäki, Sanni Vanhanen och Siiri Yrjölä. Och det var bara början.

HIFK var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med hela 5-0 och ställningen efter två perioder var 8-0.

HIFK fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 12-0. Målen i sista perioden gjordes av Nenna Mehtonen, Julia Liikala, Sanni Vanhanen och Emilia Vesa.

Emilia Vesa gjorde två mål för HIFK och spelade dessutom fram till fyra mål, Karoliina Rantamäki stod för ett mål och tre assists, Michaela Pejzlova gjorde ett mål och tre målgivande passningar, Sanni Vanhanen gjorde tre mål och spelade dessutom fram till ett mål, Mikaela Saukkonen hade tre assists och Siiri Yrjölä gjorde ett mål och två målgivande passningar.

Lagen möts igen i Britas ishall söndag 26 februari 15.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

TPS säkrade hemmaseger mot Kärpät

TPS vann matchen hemma mot Kärpät i FM-ligan, damer i ishockey på söndagen. 5-1 (1-0, 1-1, 3-0) slutade matchen.

TPS tog ledningen efter 18.01, genom Tereza Pistekova framspelad av Pauliina Salonen och Heli Allinen.

Efter 11.08 i andra perioden gjorde TPS 2-0 genom Ellie Wallace och tog ett rejält grepp om matchen.

Efter 12.12 av perioden kunde Emma Ekoluoma göra 2-1 för Kärpät.

TPS startade tredje perioden bäst och gick från 2-1 till 5-1 genom mål av Moona Keskisarja, Ines Lukkarila och Ella Välikangas och avgjorde matchen.

Båda lagen har nu två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, TPS med 15–15 och Kärpät med 15–16 i målskillnad.

Resultaten i sista omgången betyder att TPS slutar på sjunde plats i tabellen, och Kärpät på åttonde plats.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

RoKi vann med 3-2 borta mot Lukko

Det blev en uddamålsseger för RoKi i matchen mot Lukko i FM-ligan, damer i ishockey på söndagen. Laget vann med 3-2 (2-0, 0-1, 1-1) borta i Euraåminne. Viivi Iso-kouvola blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål 8.56 in i tredje perioden.

I början av matchen var RoKi starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Anna Kalová och Magdalena Felcmanova.

Efter 4.44 i andra perioden slog Pinja Koskinen till, på pass av Ada Ukkola och reducerade åt Lukko.

2.07 in i tredje perioden slog Mette Karru till framspelad av Roosa-maria Kangasniemi och Janica Laine och kvitterade.

8.56 in i perioden nätade RoKis Viivi Iso-kouvola framspelad av Jemina Lepola och Oona Koski och avgjorde matchen.

Lukko har fem förluster och 7–31 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan RoKi har en vinst och fyra förluster och 8–26 i målskillnad. Det här var Lukkos fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även RoKis andra uddamålsseger.

Det här betyder att Lukko slutar på nionde plats, och RoKi på tionde plats.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

TPS utklassade RoKi på hemmaplan

TPS dominerade stort när laget vann på hemmaplan mot RoKi i FM-ligan, damer i ishockey med hela 7-0 (2-0, 2-0, 3-0).

Det betyder att TPS äntligen bröt sin förlustsvit, som stannade på fyra förluster i rad.

I början av matchen var TPS starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två mål av Pauliina Salonen. Det skulle komma mer från TPS.

TPS gjorde två snabba mål i andra perioden och gick från 2-0 till 4-0, målen av Uchechi Udeh och Aliisa Yli-kauppila.

TPS fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 7-0. Målen i sista perioden gjordes av Pauliina Salonen, Iiris Falck och Raphaelle Grenier.

TPS:s Pauliina Salonen gjorde tre mål.

TPS har en seger och fyra förluster och 11–19 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan RoKi har fem förluster och 5–29 i målskillnad.

Med en omgång kvar är TPS på sjunde plats i tabellen, och RoKi är på tionde plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 19 februari. Då möter TPS Kärpät i Åbo ishall 15.00. RoKi tar sig an Lukko borta 14.15.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

HPK slog Kärpät i målmässigt jämn match

Ett måls övervikt avgjorde en målmässigt jämn match för HPK, som vann hemma mot Kärpät med 3-2 (1-0, 1-1, 1-1) i FM-ligan, damer i ishockey på lördagen. Segermålet för HPK stod Lucia Zaborska för 14.04 in i tredje perioden.

Segern var HPK:s åttonde på de senaste tio matcherna.

Efter 6.16 i andra perioden slog Emma Ekoluoma till, och kvitterade för Kärpät.

HPK:s Nella Aarniovuori gjorde 2-1 efter 11.16 på pass av Jade Mäkivaara och Saimi Lehto.

5.15 in i tredje perioden nätade Kärpäts Jasmin Hulanmäki och kvitterade.

14.04 in i perioden slog Lucia Zaborska till på pass av Karolina Erbanova och Heta Seikkula och avgjorde matchen.

Båda lagen har nu tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, HPK med 15–9 och Kärpät med 18–14 i målskillnad. Det här var HPK:s åttonde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Kärpäts elfte uddamålsförlust.

Med en omgång kvar är HPK på fjärde plats i tabellen, och Kärpät är på åttonde plats.

I nästa match, söndag 19 februari 15.00, har HPK K-Espoo borta i Hagalund, medan Kärpät spelar borta mot TPS.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Seger för Kärpät efter avgörande i förlängningen mot RoKi

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Kärpät avgöra den jämna matchen borta mot RoKi i FM-ligan, damer i ishockey. Slutresultatet blev 2-3 (0-2, 1-0, 1-0, 0-1). Matchhjälte blev Emma Ekoluoma, som gjorde det avgörande målet i förlängningen.

Kärpät startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Tilli Keränen och Oona Havana. Efter 31 sekunder i andra perioden slog Anna Kalová till, på pass av Iida Heikonen och Iida Lappalainen och reducerade åt RoKi. Laget kvitterade till 2-2 med 01.34 kvar att spela i tredje perioden genom Emma Lappalainen framspelad av Lucie Velinská. I förlängningen tog det 1.18 innan Kärpät avgjorde till 2-3. Stor matchhjälte blev Emma Ekoluoma, framspelad av Jasmine Ylitalo.

RoKi har fem förluster och 7–25 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Kärpät har tre vinster och två förluster och 17–16 i målskillnad. Det här var RoKis sjätte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Kärpäts fjärde uddamålsseger.

Med två omgångar kvar är RoKi sist i serien, och Kärpät är på åttonde plats.

I nästa match, lördag 18 februari, har RoKi TPS borta i Tarvasjoki 16.30, medan Kärpät spelar borta mot HPK 16.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Målfest när KalPa krossade RoKi i Niirala

KalPa hade inga problem med RoKi i FM-ligan, damer i ishockey, och vann hemma med utklassningssiffrorna 8-1 (0-0, 6-0, 2-1).

Första perioden blev mållös. I andra perioden var KalPa starkast och gick från 1-0 till 6-0 genom två mål av Jenna Hietala, ett mål av Liisa Kastikainen, ett mål av Kaisla Kortelainen och ett mål av Jenna Kaila. Det sista målet kom med 51 sekunder kvar av perioden. Det skulle komma mer från KalPa. 7.11 in i tredje perioden nätade RoKis Anna Kalová framspelad av Iida Lappalainen och Iida Heikonen och reducerade. Fler mål än så blev det inte för RoKi.

11.18 in i perioden slog Sanni Rantala till på pass av Jenna Hietala och ökade ledningen.

Efter 17.28 nätade Jenna Kaila ännu en gång på pass av Liisa Kastikainen och Sanni Rantala och ökade ledningen för KalPa. Det fastställde slutresultatet till 8-1.

Noterbart är att KalPas Jenna Hietala stod för två mål och två assists, Sanni Rantala gjorde ett mål och två målgivande passningar och Jenna Kaila gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

KalPa har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan RoKi har fem förluster.

Med fyra omgångar kvar är KalPa i serieledning, medan RoKi är på tionde plats.

Lördag 4 februari spelar KalPa borta mot HIFK 15.30 och RoKi mot Kärpät borta 17.00 i Raksila.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

}