Tilli Keränen gjorde två mål när Kärpät vann mot Lukko

Det blev Kärpät som vann matchen borta mot Lukko i FM-ligan, damer i ishockey på lördagen. 3-4 (1-1, 1-2, 1-1) slutade matchen.

Lukko kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 3.43 slog Reeta Lehikoinen till assisterad av Emmi-Sofia Leino. Lukko gjorde också 2-1 efter 6.22 i andra perioden när Ada Ukkola hittade rätt framspelad av Aliisa Toivonen och Hanna Brofelt.

Kärpäts Tilli Keränen gjorde 2-2 efter 6.34 på pass av Sari Wäänänen.

Tilli Keränen gjorde dessutom 2-3 efter 18.31 framspelad av Aino Kaijankoski.

Kärpät tog ledningen med 2-4 genom Oona Havana efter 13.38 i tredje perioden och kom allt närmare segern.

Lukko reducerade dock till 3-4 genom Roosa-maria Kangasniemi när bara två minuter återstod att spela, och skapade spänning i slutet av matchen.

Lukko har två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Kärpät har två vinster och tre förluster. Det här var Lukkos tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Kärpäts tredje uddamålsseger.

Resultatet innebär att Lukko ligger kvar på nionde plats och Kärpät på åttonde plats i tabellen.

Söndag 29 januari möter Lukko K-Espoo hemma 14.15 och Kärpät möter Ilves borta 15.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

FM-ligan

# Lag S MS P
1 HIFK 36 140 93
2 KalPa 36 132 93
3 K-Espoo 36 72 74
4 HPK 36 38 67
5 Ilves 36 7 59
6 Kuortane 36 2 55
7 TPS 36 -16 49
8 Kärpät 36 -58 28
9 Lukko 36 -168 12
10 RoKi 36 -149 10

Relaterade artiklar

HIFK kan avgöra serien – efter ny seger

HIFK har gett sig själv ett riktigt bra läge i matchserien mot Kärpät i FM-ligan, damer, kvartsfinal i ishockey, efter vinst på bortaplan med 6-0 (1-0, 3-0, 2-0). HIFK har greppet om matchserien, och leder med 3-0 och behöver bara en seger till för att avgöra matchserien.

Resultatet betyder också att HIFK har hållit nollan i tre matcher i rad.

HIFK startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 3.6 slog Michaela Pejzlova till assisterad av Clara Rozier.

HIFK startade andra perioden bäst och gick från 0-1 till 0-4 genom mål av Karoliina Rantamäki, Michaela Pejzlova och Sanni Vanhanen.

HIFK fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 6-0. Målen i sista perioden gjordes av Michaela Pejzlova och Julia Liikala.

Michaela Pejzlova gjorde tre mål för HIFK.

De båda lagen möts igen torsdag 2 mars 17.00, i Uleåborg.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

HIFK vann på nytt mot Kärpät

HIFK har tagit kommandot mot Kärpät i FM-ligan, damer, kvartsfinal i ishockey, efter vinst på hemmaplan med 8-0 (2-0, 4-0, 2-0). HIFK har greppet om matchserien, och leder med 2-0.

I början av matchen var HIFK starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål i mitten av perioden av Michaela Pejzlova och Sanni Vanhanen. Det skulle komma mer från HIFK.

På bara 13.52 gjorde HIFK fyra raka mål när laget gick från 2-0 till 6-0.

HIFK fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 8-0. Målen i sista perioden gjordes av Siiri Yrjölä och Emilia Vesa.

Noterbart är att HIFK:s Michaela Pejzlova stod för två mål och två assists, Clara Rozier gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål, Siiri Yrjölä gjorde ett mål och två målgivande passningar och Julia Liikala hade tre assists.

De båda lagen möts igen onsdag 1 mars 18.15, i Uleåborg.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

HIFK vann mot Kärpät i första matchen

HIFK fick resultatet som laget önskade mot Kärpät i FM-ligan, damer, kvartsfinal i ishockey, efter seger på hemmaplan med 12-0 (3-0, 5-0, 4-0) i första matchen.

HIFK spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Karoliina Rantamäki, Sanni Vanhanen och Siiri Yrjölä. Och det var bara början.

HIFK var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med hela 5-0 och ställningen efter två perioder var 8-0.

HIFK fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 12-0. Målen i sista perioden gjordes av Nenna Mehtonen, Julia Liikala, Sanni Vanhanen och Emilia Vesa.

Emilia Vesa gjorde två mål för HIFK och spelade dessutom fram till fyra mål, Karoliina Rantamäki stod för ett mål och tre assists, Michaela Pejzlova gjorde ett mål och tre målgivande passningar, Sanni Vanhanen gjorde tre mål och spelade dessutom fram till ett mål, Mikaela Saukkonen hade tre assists och Siiri Yrjölä gjorde ett mål och två målgivande passningar.

Lagen möts igen i Britas ishall söndag 26 februari 15.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

TPS säkrade hemmaseger mot Kärpät

TPS vann matchen hemma mot Kärpät i FM-ligan, damer i ishockey på söndagen. 5-1 (1-0, 1-1, 3-0) slutade matchen.

TPS tog ledningen efter 18.01, genom Tereza Pistekova framspelad av Pauliina Salonen och Heli Allinen.

Efter 11.08 i andra perioden gjorde TPS 2-0 genom Ellie Wallace och tog ett rejält grepp om matchen.

Efter 12.12 av perioden kunde Emma Ekoluoma göra 2-1 för Kärpät.

TPS startade tredje perioden bäst och gick från 2-1 till 5-1 genom mål av Moona Keskisarja, Ines Lukkarila och Ella Välikangas och avgjorde matchen.

Båda lagen har nu två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, TPS med 15–15 och Kärpät med 15–16 i målskillnad.

Resultaten i sista omgången betyder att TPS slutar på sjunde plats i tabellen, och Kärpät på åttonde plats.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

RoKi vann med 3-2 borta mot Lukko

Det blev en uddamålsseger för RoKi i matchen mot Lukko i FM-ligan, damer i ishockey på söndagen. Laget vann med 3-2 (2-0, 0-1, 1-1) borta i Euraåminne. Viivi Iso-kouvola blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål 8.56 in i tredje perioden.

I början av matchen var RoKi starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Anna Kalová och Magdalena Felcmanova.

Efter 4.44 i andra perioden slog Pinja Koskinen till, på pass av Ada Ukkola och reducerade åt Lukko.

2.07 in i tredje perioden slog Mette Karru till framspelad av Roosa-maria Kangasniemi och Janica Laine och kvitterade.

8.56 in i perioden nätade RoKis Viivi Iso-kouvola framspelad av Jemina Lepola och Oona Koski och avgjorde matchen.

Lukko har fem förluster och 7–31 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan RoKi har en vinst och fyra förluster och 8–26 i målskillnad. Det här var Lukkos fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även RoKis andra uddamålsseger.

Det här betyder att Lukko slutar på nionde plats, och RoKi på tionde plats.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

HPK slog Kärpät i målmässigt jämn match

Ett måls övervikt avgjorde en målmässigt jämn match för HPK, som vann hemma mot Kärpät med 3-2 (1-0, 1-1, 1-1) i FM-ligan, damer i ishockey på lördagen. Segermålet för HPK stod Lucia Zaborska för 14.04 in i tredje perioden.

Segern var HPK:s åttonde på de senaste tio matcherna.

Efter 6.16 i andra perioden slog Emma Ekoluoma till, och kvitterade för Kärpät.

HPK:s Nella Aarniovuori gjorde 2-1 efter 11.16 på pass av Jade Mäkivaara och Saimi Lehto.

5.15 in i tredje perioden nätade Kärpäts Jasmin Hulanmäki och kvitterade.

14.04 in i perioden slog Lucia Zaborska till på pass av Karolina Erbanova och Heta Seikkula och avgjorde matchen.

Båda lagen har nu tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, HPK med 15–9 och Kärpät med 18–14 i målskillnad. Det här var HPK:s åttonde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Kärpäts elfte uddamålsförlust.

Med en omgång kvar är HPK på fjärde plats i tabellen, och Kärpät är på åttonde plats.

I nästa match, söndag 19 februari 15.00, har HPK K-Espoo borta i Hagalund, medan Kärpät spelar borta mot TPS.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Målfest för Kuortane borta mot Lukko

Det blev en riktig storseger för Kuortane mot Lukko borta i FM-ligan, damer i ishockey. Matchen slutade 2-8 (1-3, 1-5, 0-0).

Kuortane hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 6.22 genom Sofianna Sundelin, och gick upp till 0-2 innan Lukko svarade.

I periodpausen hade Kuortane ledningen med 1-3.

Kuortane var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 1-5 och ställningen efter två perioder var 2-8.

Tredje perioden blev mållös, och Kuortane höll i sin 8-2-ledning och vann.

Nea Tervonen gjorde två mål för Kuortane och två assist och Sinna Varjonen hade tre assists.

Lukko har fem förluster och 8–32 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Kuortane har tre vinster och två förluster och 20–10 i målskillnad.

Med en omgång kvar är Lukko på nionde plats i tabellen, och Kuortane är på sjätte plats.

Lukko tar sig an RoKi i nästa match hemma söndag 19 februari 14.15. Kuortane möter samma dag 17.00 HIFK hemma.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Målfest för HPK borta mot Lukko

Det blev en riktig storseger för HPK mot Lukko borta i FM-ligan, damer i ishockey. Matchen slutade 0-7 (0-1, 0-2, 0-4).

Segern var HPK:s åttonde på de senaste tio matcherna.

HPK tog ledningen efter sex minuters spel, genom Emma Katajamäki på pass av Vanessa Viitala och Julia Ahlskog. Andra perioden var länge mållös. HPK gick från 0-1 till 0-3 genom två snabba mål på 18 sekunder i slutet av perioden av Alisa Skog och Julia Matejkova. Och det var bara början. HPK fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 7-0. Målen i sista perioden gjordes av Kiti Seikkula, Jade Mäkivaara, Julia Matejkova och Vanessa Viitala.

HPK:s Julia Matejkova stod för två mål och två assist och Kiti Seikkula gjorde ett mål och två assist.

Med två omgångar kvar är Lukko på nionde plats i tabellen, medan HPK är på fjärde plats.

I nästa match, lördag 18 februari, har Lukko Kuortane hemma i Eurajoki 15.30, medan HPK spelar hemma mot Kärpät 16.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Kuortane vann – efter Sofia Karis hattrick

Sofia Kari stod för tre mål när Kuortane vann mot Lukko på hemmaplan i FM-ligan, damer i hockey. Till slut blev det 5-0 (2-0, 1-0, 2-0). Övriga mål för hemmalaget gjordes av Neea Pelkonen och Nea Tervonen.

Kuortane har två segrar och tre förluster och 11–13 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Lukko har två vinster och tre förluster och 12–21 i målskillnad.

Med tre omgångar kvar är Kuortane på sjätte plats i tabellen, medan Lukko är på nionde plats.

Söndag 5 februari spelar Kuortane hemma mot Ilves 15.00 och Lukko mot HPK hemma 14.15 i Eurajoki.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

K-Espoo gjorde tre mål i tredje perioden – vann stort mot Lukko

Hemmalaget Lukko var fortfarande med i matchen mot K-Espoo inför tredje perioden. Men där fick K-Espoo rejäl utdelning. Till slut blev det hela 3-8 (1-2, 2-3, 0-3) i matchen i FM-ligan, damer i ishockey.

Segern var K-Espoos åttonde på de senaste tio matcherna.

I första perioden var det K-Espoo som var starkast. Laget vann perioden med 1-2.

K-Espoo inledde andra perioden med att göra 1-3 genom Henni Virtanen, innan Lukko svarade, och gick ikapp. Kvitteringen stod Maija Koski för efter 6.21.

I slutminuterna var det dock K-Espoo som tog greppet. Julia Schalin gjorde 3-4 efter 10.11, innan Julia Schalin satte 3-5 efter 12.24. K-Espoo fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 8-3. Målen i sista perioden gjordes av Emmi Rakkolainen, Lisette Täks och Julia Schalin.

Noterbart är att K-Espoos Anni-Elina Montonen stod för ett mål och fyra målgivande pass, Julia Schalin gjorde tre mål och spelade fram till ett mål och Emmi Rakkolainen gjorde ett mål och två assist.

Lukko har två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna.

Med fyra omgångar kvar är Lukko på nionde plats i tabellen, medan K-Espoo är på tredje plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 4 februari. Då möter Lukko Kuortane i Kuortane 15.00. K-Espoo tar sig an TPS hemma 16.15.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

}