Fjärde raka för Ilves efter seger mot Lukko

Formen är bra just nu för Ilves. På onsdagen kom fjärde raka segern i FM-ligan, damer i ishockey, 4-0 (1-0, 1-0, 2-0), hemma mot Lukko. Det innebär att Lukko åkte på femte raka förlusten.

Ilves tog ledningen efter 19 minuters spel, genom Noora Mylläri assisterad av Kiia Narinen. Efter 7.42 i andra perioden slog Johanna Siira till, på pass av Elli Suoranta och Emilia Varpula och gjorde 2-0. Ilves fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 4-0. Målen i sista perioden gjordes av Kiia Narinen och Noora Mylläri.

Ilves Noora Mylläri stod för två mål och ett assist.

Ilves har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Lukko har fem förluster.

Ilves nya tabellposition är femte plats, medan Lukko är på nionde plats.

Lördag 10 december spelar Ilves hemma mot HIFK 12.00 och Lukko mot K-Espoo borta 17.15 i Tapiola 2.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

FM-ligan

# Lag S MS P
1 HIFK 36 140 93
2 KalPa 36 132 93
3 K-Espoo 36 72 74
4 HPK 36 38 67
5 Ilves 36 7 59
6 Kuortane 36 2 55
7 TPS 36 -16 49
8 Kärpät 36 -58 28
9 Lukko 36 -168 12
10 RoKi 36 -149 10

Relaterade artiklar

Underläge i tredje perioden – då vände HPK och vann

Hemmalaget Ilves hade greppet inför tredje perioden och ledde med 1-0 i FM-ligan, damer, kvartsfinal i hockey. Men HPK vände på matchen och vann till slut med 4-2.

Ilves tog ledningen efter 17.46, genom Anniina Kaitala assisterad av Johanna Siira.

Andra perioden blev mållös.

HPK hade övertaget i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 2.40 genom Julia Matejkova, och gick upp till 1-3 innan Ilves svarade.

2-4 blev det till slut för HPK.

HPK vann senast lagen möttes med 5-3 i HML.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

HPK vann på nytt mot Ilves

HPK har tagit kommandot mot Ilves i FM-ligan, damer, kvartsfinal i hockey, efter vinst på hemmaplan med 5-3 (2-0, 2-1, 1-2). Därmed leder HPK matchserien med 2-1.

I början av matchen var HPK starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Heta Seikkula och Vanessa Viitala.

Efter 9.51 av perioden kunde Veera Ollikainen göra 2-1 för Ilves.

HPK gjorde dock två snabba mål i andra perioden och gick från 2-1 till 4-1, målen av Alisa Skog och Julia Ahlskog.

Efter 1.36 i tredje perioden ökade HPK på till 5-1 genom Julia Matejkova.

Linnea Melotindos och Noora Mylläri reducerade förvisso, men närmare än 5-3 kom inte Ilves. HPK tog därmed en säker seger.

Noterbart är att Julia Matejkova gjorde ett mål för HPK och spelade dessutom fram till två mål.

Lördag 4 mars 12.00 möts lagen igen, med Ilves som hemmalag.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Seger för Ilves som utjämnade mot HPK

Ilves utjämnade matchserien mot HPK i FM-ligan, damer, kvartsfinal i ishockey, efter seger på hemmaplan med 5-1 (2-0, 3-0, 0-1). Därmed står det nu 1-1 i matchserien.

I lagens senaste möte såg det annorlunda ut, då vann HPK med hela 5-0.

I början av matchen var Ilves starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Kiia Narinen och Anniina Kaitala.

Ilves stod därefter för tre raka mål i andra perioden när laget gick från 2-0 till 5-0 på bara 4.49.

1.59 in i tredje perioden nätade HPK:s Julia Matejkova framspelad av Kiti Seikkula och reducerade. Mer än så blev det dock inte för HPK.

Noora Mylläri gjorde ett mål för Ilves och spelade dessutom fram till två mål.

Lagen möts igen i HML onsdag 1 mars 18.45.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

HPK fick en bra start mot Ilves

HPK har tagit greppet mot Ilves i FM-ligan, damer, kvartsfinal i ishockey, efter seger på hemmaplan med 5-0 (1-0, 2-0, 2-0) i första matchen.

HPK tog ledningen efter 17.04, genom Julia Matejkova assisterad av Heta Seikkula.

HPK startade andra perioden bäst och gick från 1-0 till 3-0 genom två snabba mål tidigt i perioden av Jade Mäkivaara och Karolina Erbanova.

HPK fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 5-0. Målen i sista perioden gjordes av Kiti Seikkula och Saimi Lehto.

Noterbart är att HPK:s Heta Seikkula hade tre assists.

Lagen möts igen i Tammerfors, söndag 26 februari 14.45.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Tre poäng till KalPa efter avgörande i slutperioden mot Ilves

KalPa vann hemma mot Ilves i FM-ligan, damer i hockey med 2-1 (1-0, 0-1, 1-0). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan KalPa avgjorde.

Segermålet för KalPa stod Johanna Juutilainen för 7.39 in i tredje perioden.

KalPa började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 3.3 slog Jenna Kaila till assisterad av Salla Rantanen och Adalmiina Makkonen.

Efter 7.32 i andra perioden nätade Emilia Varpula, framspelad av Anniina Kaitala och Johanna Siira och kvitterade för Ilves.

7.39 in i tredje perioden nätade KalPas Johanna Juutilainen på pass av Salla Rantanen och Adalmiina Makkonen och avgjorde matchen.

KalPa har två segrar och tre förluster och 15–14 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Ilves har fyra vinster och en förlust och 17–9 i målskillnad. Det här var KalPas åttonde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Ilves fjärde uddamålsförlust.

Det här betyder att KalPa slutar på andra plats, och Ilves på femte plats.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

RoKi vann med 3-2 borta mot Lukko

Det blev en uddamålsseger för RoKi i matchen mot Lukko i FM-ligan, damer i ishockey på söndagen. Laget vann med 3-2 (2-0, 0-1, 1-1) borta i Euraåminne. Viivi Iso-kouvola blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål 8.56 in i tredje perioden.

I början av matchen var RoKi starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Anna Kalová och Magdalena Felcmanova.

Efter 4.44 i andra perioden slog Pinja Koskinen till, på pass av Ada Ukkola och reducerade åt Lukko.

2.07 in i tredje perioden slog Mette Karru till framspelad av Roosa-maria Kangasniemi och Janica Laine och kvitterade.

8.56 in i perioden nätade RoKis Viivi Iso-kouvola framspelad av Jemina Lepola och Oona Koski och avgjorde matchen.

Lukko har fem förluster och 7–31 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan RoKi har en vinst och fyra förluster och 8–26 i målskillnad. Det här var Lukkos fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även RoKis andra uddamålsseger.

Det här betyder att Lukko slutar på nionde plats, och RoKi på tionde plats.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Målfest för Kuortane borta mot Lukko

Det blev en riktig storseger för Kuortane mot Lukko borta i FM-ligan, damer i ishockey. Matchen slutade 2-8 (1-3, 1-5, 0-0).

Kuortane hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 6.22 genom Sofianna Sundelin, och gick upp till 0-2 innan Lukko svarade.

I periodpausen hade Kuortane ledningen med 1-3.

Kuortane var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 1-5 och ställningen efter två perioder var 2-8.

Tredje perioden blev mållös, och Kuortane höll i sin 8-2-ledning och vann.

Nea Tervonen gjorde två mål för Kuortane och två assist och Sinna Varjonen hade tre assists.

Lukko har fem förluster och 8–32 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Kuortane har tre vinster och två förluster och 20–10 i målskillnad.

Med en omgång kvar är Lukko på nionde plats i tabellen, och Kuortane är på sjätte plats.

Lukko tar sig an RoKi i nästa match hemma söndag 19 februari 14.15. Kuortane möter samma dag 17.00 HIFK hemma.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Målfest för HPK borta mot Lukko

Det blev en riktig storseger för HPK mot Lukko borta i FM-ligan, damer i ishockey. Matchen slutade 0-7 (0-1, 0-2, 0-4).

Segern var HPK:s åttonde på de senaste tio matcherna.

HPK tog ledningen efter sex minuters spel, genom Emma Katajamäki på pass av Vanessa Viitala och Julia Ahlskog. Andra perioden var länge mållös. HPK gick från 0-1 till 0-3 genom två snabba mål på 18 sekunder i slutet av perioden av Alisa Skog och Julia Matejkova. Och det var bara början. HPK fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 7-0. Målen i sista perioden gjordes av Kiti Seikkula, Jade Mäkivaara, Julia Matejkova och Vanessa Viitala.

HPK:s Julia Matejkova stod för två mål och två assist och Kiti Seikkula gjorde ett mål och två assist.

Med två omgångar kvar är Lukko på nionde plats i tabellen, medan HPK är på fjärde plats.

I nästa match, lördag 18 februari, har Lukko Kuortane hemma i Eurajoki 15.30, medan HPK spelar hemma mot Kärpät 16.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Kuortane vann – efter Sofia Karis hattrick

Sofia Kari stod för tre mål när Kuortane vann mot Lukko på hemmaplan i FM-ligan, damer i hockey. Till slut blev det 5-0 (2-0, 1-0, 2-0). Övriga mål för hemmalaget gjordes av Neea Pelkonen och Nea Tervonen.

Kuortane har två segrar och tre förluster och 11–13 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Lukko har två vinster och tre förluster och 12–21 i målskillnad.

Med tre omgångar kvar är Kuortane på sjätte plats i tabellen, medan Lukko är på nionde plats.

Söndag 5 februari spelar Kuortane hemma mot Ilves 15.00 och Lukko mot HPK hemma 14.15 i Eurajoki.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

K-Espoo gjorde tre mål i tredje perioden – vann stort mot Lukko

Hemmalaget Lukko var fortfarande med i matchen mot K-Espoo inför tredje perioden. Men där fick K-Espoo rejäl utdelning. Till slut blev det hela 3-8 (1-2, 2-3, 0-3) i matchen i FM-ligan, damer i ishockey.

Segern var K-Espoos åttonde på de senaste tio matcherna.

I första perioden var det K-Espoo som var starkast. Laget vann perioden med 1-2.

K-Espoo inledde andra perioden med att göra 1-3 genom Henni Virtanen, innan Lukko svarade, och gick ikapp. Kvitteringen stod Maija Koski för efter 6.21.

I slutminuterna var det dock K-Espoo som tog greppet. Julia Schalin gjorde 3-4 efter 10.11, innan Julia Schalin satte 3-5 efter 12.24. K-Espoo fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 8-3. Målen i sista perioden gjordes av Emmi Rakkolainen, Lisette Täks och Julia Schalin.

Noterbart är att K-Espoos Anni-Elina Montonen stod för ett mål och fyra målgivande pass, Julia Schalin gjorde tre mål och spelade fram till ett mål och Emmi Rakkolainen gjorde ett mål och två assist.

Lukko har två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna.

Med fyra omgångar kvar är Lukko på nionde plats i tabellen, medan K-Espoo är på tredje plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 4 februari. Då möter Lukko Kuortane i Kuortane 15.00. K-Espoo tar sig an TPS hemma 16.15.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

}