HIFK vann toppmötet mot K-Espoo med 3-1

HIFK tog en stark seger på bortaplan när man vann mot K-Espoo i FM-ligan, damer i hockey på onsdagen med 3-1 (1-0, 0-1, 2-0). En viktig seger i toppen av tabellen.

HIFK har därmed sju raka segrar. K-Espoo däremot har fyra raka förluster.

HIFK tog ledningen efter 19 minuters spel, genom Julia Liikala på pass av Clara Rozier. Efter 2.19 i andra perioden slog Sofia Nuutinen till, framspelad av Julia Schalin och Ada Eronen och kvitterade för K-Espoo. I tredje perioden gjorde HIFK 1-2 efter 08.11 genom Clara Rozier. Och med bara 02.46 sekunder kvar satte Michaela Pejzlova 1-3.

K-Espoo har en vinst och fyra förluster på de senaste fem matcherna.

Det här betyder att K-Espoo är kvar på tredje plats, och HIFK stannar på andra plats, i tabellen.

I nästa match möter K-Espoo TPS borta på söndag 20 november 17.00. HIFK möter Lukko lördag 19 november 12.00 hemma.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

FM-ligan

# Lag S MS P
1 KalPa 33 137 90
2 HIFK 33 132 84
3 K-Espoo 33 77 71
4 HPK 33 28 58
5 Ilves 33 1 54
6 Kuortane 33 -2 51
7 TPS 33 -23 43
8 Kärpät 33 -54 26
9 Lukko 33 -154 12
10 RoKi 33 -142 6

Relaterade artiklar

Målfest för K-Espoo hemma mot TPS

Det blev en riktig storseger för K-Espoo mot TPS hemma i FM-ligan, damer i ishockey. Matchen slutade 6-0 (2-0, 2-0, 2-0). K-Espoo fick därmed revansch från senaste mötet, som TPS vann med 8-5.

Det här innebär att K-Espoo nu har fyra segrar i följd i FM-ligan, damer, och har sex raka segrar på hemmaplan.

I början av matchen var K-Espoo starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Anni-Elina Montonen och Zaida Holmström. K-Espoo gjorde två mål i andra perioden och gick från 2-0 till 4-0, målen av Emmi Rakkolainen och Anni-Elina Montonen. 47 sekunder in i tredje perioden slog Nea Katajamäki till på pass av Sofia Nuutinen och Lisette Täks och ökade ledningen.

K-Espoo gjorde också 6-0 genom Anni-Elina Montonen framspelad av Reetta Valkjärvi och Tea Villilä efter 3.16. 6-0-målet blev matchens sista.

Noterbart är att Emmi Rakkolainen gjorde ett mål för K-Espoo och två målgivande passningar, Anni-Elina Montonen gjorde tre mål och Tea Villilä hade tre assists.

K-Espoo har fyra segrar och en förlust och 23–8 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan TPS har en vinst och fyra förluster och 12–21 i målskillnad.

Med tre omgångar kvar är K-Espoo på tredje plats i tabellen, och TPS är på sjunde plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 5 februari. Då möter K-Espoo KalPa i Tapiola 2 15.45. TPS tar sig an HIFK borta 17.30.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Stark seger för HIFK i toppmatchen mot KalPa

Det var två topplag som möttes i FM-ligan, damer i ishockey på lördagen. Och det slutade med seger för hemmalaget HIFK, som besegrade KalPa med 6-5 (0-0, 4-3, 1-2, 1-0) efter förlängning i seriefinalen.

Med tre omgångar kvar är HIFK på andra plats i tabellen, medan KalPa fortfarande leder serien. Sex poäng skiljer lagen åt.

Segermålet för HIFK stod Clara Rozier för 1.54 in i förlängningen.

Det här innebär att HIFK nu har sju segrar i följd i FM-ligan, damer.

Första perioden blev mållös. I andra perioden var det HIFK som var starkast. Laget vann perioden med 4-3.

I tredje perioden var det KalPa som var starkast. Laget vann perioden med 1-2 och ställningen efter tre perioder var 5-5.

I förlängningen tog det 1.54 innan HIFK också avgjorde till 6-5. Stor matchhjälte blev Clara Rozier.

Noterbart är att KalPas Sanni Rantala stod för ett mål och två assist och Jenna Kaila gjorde tre mål. Dessutom att HIFK:s Clara Rozier stod för tre poäng, varav ett mål.

HIFK har en stark form med fem segrar och 32–7 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan KalPa har tre vinster och två förluster och 21–11 i målskillnad. Det här var HIFK:s tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också KalPas andra uddamålsförlust.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 5 februari. Då möter HIFK TPS i Pirkkola 17.30. KalPa tar sig an K-Espoo borta 15.45.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

K-Espoo gjorde tre mål i tredje perioden – vann stort mot Lukko

Hemmalaget Lukko var fortfarande med i matchen mot K-Espoo inför tredje perioden. Men där fick K-Espoo rejäl utdelning. Till slut blev det hela 3-8 (1-2, 2-3, 0-3) i matchen i FM-ligan, damer i ishockey.

Segern var K-Espoos åttonde på de senaste tio matcherna.

I första perioden var det K-Espoo som var starkast. Laget vann perioden med 1-2.

K-Espoo inledde andra perioden med att göra 1-3 genom Henni Virtanen, innan Lukko svarade, och gick ikapp. Kvitteringen stod Maija Koski för efter 6.21.

I slutminuterna var det dock K-Espoo som tog greppet. Julia Schalin gjorde 3-4 efter 10.11, innan Julia Schalin satte 3-5 efter 12.24. K-Espoo fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 8-3. Målen i sista perioden gjordes av Emmi Rakkolainen, Lisette Täks och Julia Schalin.

Noterbart är att K-Espoos Anni-Elina Montonen stod för ett mål och fyra målgivande pass, Julia Schalin gjorde tre mål och spelade fram till ett mål och Emmi Rakkolainen gjorde ett mål och två assist.

Lukko har två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna.

Med fyra omgångar kvar är Lukko på nionde plats i tabellen, medan K-Espoo är på tredje plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 4 februari. Då möter Lukko Kuortane i Kuortane 15.00. K-Espoo tar sig an TPS hemma 16.15.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Ny seger för HIFK i tuffa mötet med HPK

Sjätte segern i rad i FM-ligan, damer i ishockey tog HIFK efter 5-0 (3-0, 2-0, 0-0) mot HPK på bortaplan på söndagen. Därmed bröts även HPK:s svit med elva raka segrar.

HIFK spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom mål av Karoliina Rantamäki, Emilia Vesa och Julia Liikala. Efter 11.05 i andra perioden slog Emilia Vesa till ännu en gång, framspelad av Olivia Kylliäinen och Sanni Vanhanen och gjorde 0-4.

HIFK gjorde också 0-5 genom Julia Liikala framspelad av Michaela Pejzlova och Siiri Yrjölä efter 14.19.

Tredje perioden blev mållös, och HIFK höll i sin 5-0-ledning och vann.

HIFK:s Sanni Vanhanen hade tre assists och Emilia Vesa gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

HPK har fyra vinster en förlust på de senaste fem matcherna.

Med fyra omgångar kvar är HPK på fjärde plats i tabellen, medan HIFK är på andra plats.

HPK tar sig an Ilves i nästa match borta lördag 4 februari 15.00. HIFK möter samma dag 15.30 KalPa hemma.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

K-Espoo vann med 3-2 borta mot Kuortane

Det blev en uddamålsseger för K-Espoo i matchen mot Kuortane i FM-ligan, damer i hockey på lördagen. Laget vann med 3-2 (1-1, 1-0, 1-1) borta i Kuortane.

Segern var K-Espoos åttonde på de senaste tio matcherna.

Första perioden var jämn. Kuortane inledde bäst och tog ledningen genom Sofianna Sundelin efter 9.12, men K-Espoo kvitterade genom Julia Zielinska efter 14.53. K-Espoo gjorde också 1-2 efter 7.27 i andra perioden när Julia Schalin hittade rätt på pass av Julia Zielinska och Bianca Kanerva. K-Espoo tog ledningen med 1-3 genom Tinja-Mariia Haukijärvi efter 6.37 i tredje perioden.

Heidi Kokora reducerade förvisso, men närmare än 2-3 kom inte Kuortane.

Kuortane har en vinst och fyra förluster på de senaste fem matcherna. Det här var Kuortanes sjunde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även K-Espoos sjätte uddamålsseger.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Kuortane på sjätte plats och K-Espoo på tredje plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 29 januari. Då möter Kuortane TPS i Kuortane 15.00. K-Espoo tar sig an Lukko borta 14.15.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

TPS kunde inte stoppa formstarka HIFK

TPS och HIFK möttes på lördagen i Kupittaa. HIFK hade fyra vinster i rad i FM-ligan, damer i ishockey inför matchen – och vann nu på nytt. Matchen slutade 1-5 (0-2, 0-2, 1-1).

I början av matchen var HIFK starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Karoliina Rantamäki och Johanna Kemppainen. HIFK gjorde två snabba mål i andra perioden och gick från 0-2 till 0-4, målen av Julia Liikala och Emilia Vesa. TPS reducerade dock till 1-4 genom Moona Keskisarja med 04.53 kvar att spela i tredje perioden.

HIFK kunde dock avgöra till 1-5 med 02.39 kvar av matchen genom Satu-Maaria Vihervuori.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, TPS på sjunde plats och HIFK på andra plats.

Söndag 29 januari spelar TPS borta mot Kuortane 15.00 och HIFK mot HPK borta 14.00 i HML hh.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Målfest när HIFK krossade Kuortane i Kuortane

HIFK hade inga problem med Kuortane i FM-ligan, damer i ishockey, och vann borta med 6-0 (5-0, 1-0, 0-0).

Det här innebär att HIFK nu har fyra segrar i följd.

HIFK spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-5 genom två mål av Veera Huotari, ett mål av Johanna Kemppainen, ett mål av Michaela Pejzlova och ett mål av Julia Liikala. HIFK gjorde också 0-6 genom Julia Liikala framspelad av Mikaela Saukkonen och Clara Rozier efter 3.40 i andra perioden. Tredje perioden blev mållös, och HIFK höll i sin 6-0-ledning och vann.

HIFK:s Veera Huotari stod för två mål och ett målgivande pass.

Kuortane har en vinst och fyra förluster på de senaste fem matcherna.

Kuortane stannar därmed på sjätte plats, och HIFK på andra plats, i tabellen.

Lördag 28 januari möter Kuortane K-Espoo hemma 15.00 och HIFK möter TPS borta 12.30.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

K-Espoo vann borta mot Kärpät

K-Espoo vann matchen borta mot Kärpät i FM-ligan, damer i hockey på söndagen. 1-5 (1-1, 0-4, 0-0) slutade matchen.

Segern var K-Espoos sjunde på de senaste nio matcherna.

Första perioden var jämn. K-Espoo inledde bäst och tog ledningen genom Reetta Valkjärvi efter 12.22, men Kärpät kvitterade genom Jasmin Hulanmäki i slutet av perioden. K-Espoo spelade bra i andra perioden och gick från 1-1 till 1-5 genom mål av Lisette Täks, Roosa Vuosalmi, Julia Zielinska och Julia Schalin. Det sista målet kom med 38 sekunder kvar av perioden. Tredje perioden blev mållös, och K-Espoo höll i sin 5-1-ledning och vann.

Noterbart är att K-Espoos Emmi Rakkolainen hade tre assists.

Kärpät har en vinst och fyra förluster på de senaste fem matcherna.

Det här betyder att Kärpät ligger kvar på åttonde plats i tabellen, och K-Espoo på tredje plats.

Lördag 28 januari spelar Kärpät borta mot Lukko 15.30 och K-Espoo mot Kuortane borta 15.00 i Kuortane.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Målfest när HIFK krossade Kärpät i Raahe

HIFK hade inga problem med Kärpät i FM-ligan, damer i ishockey, och vann borta med utklassningssiffrorna 10-1 (3-1, 3-0, 4-0).

HIFK var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 1-3.

I andra perioden var HIFK starkast och gick från 1-3 till 1-6 genom två mål av Michaela Pejzlova och ett mål av Nenna Mehtonen. HIFK var långt ifrån nöjt där. HIFK fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 10-1. Målen i sista perioden gjordes av Siiri Yrjölä, Sanni Vanhanen, Athena Locatelli och Clara Rozier.

HIFK:s Michaela Pejzlova stod för två mål och fyra assist, Siiri Yrjölä gjorde två mål och ett assist och Emilia Vesa stod för ett mål och två assist.

Kärpät har en vinst och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan HIFK har fyra vinster och en förlust.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Kärpät på åttonde plats och HIFK på andra plats.

I nästa match, söndag 22 januari, har Kärpät K-Espoo hemma i Raksila 13.00, medan HIFK spelar borta mot Kuortane 15.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Stark seger för KalPa i toppmatchen mot K-Espoo

Det var två topplag som möttes i FM-ligan, damer i ishockey på lördagen. Och det slutade med seger för hemmalaget KalPa, som besegrade K-Espoo med 2-1 (0-0, 1-0, 1-1).

Alisa Makkonen blev matchhjälte med sitt avgörande 2-1-mål 18.53 in i tredje perioden.

Därmed har KalPa 13 raka segrar på hemmaplan.

Första perioden blev mållös. Det var först 13.12 in i andra perioden som KalPa tog ledningen genom Elisa Holopainen.

K-Espoo kvitterade till 1-1 genom Sofia Nuutinen i tredje perioden. Målet kom med 03.34 kvar att spela, och gav hopp om en poäng för K-Espoo.

KalPa kunde dock avgöra till 2-1 med 01.07 kvar av matchen genom Alisa Makkonen.

KalPa har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan K-Espoo har tre vinster och två förluster. Det här var KalPas sjunde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också K-Espoos femte uddamålsförlust.

KalPa stannar därmed i serieledning, och K-Espoo på tredje plats, i tabellen.

I nästa match, söndag 22 januari, har KalPa HPK hemma i Niirala 13.30, medan K-Espoo spelar borta mot Kärpät 13.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

}