FM-ligan, damer, final

HIFK vidare – besegrade K-Espoo i avgörande matchen

Efter seger på hemmaplan med 3-2 (1-1, 1-0, 1-1) har HIFK nu avgjort matchserien mot K-Espoo i FM-ligan, damer, final i ishockey. Därmed vann HIFK med 3-0 i matcher.

Sanni Vanhanen stod för HIFK:s avgörande mål med bara 36 sekunder kvar av matchen.

Första perioden var jämn. K-Espoo inledde bäst och tog ledningen genom Lisette Täks efter 16.01, men HIFK kvitterade genom Sanni Vanhanen i slutet av perioden. HIFK gjorde också 2-1 efter 12.55 i andra perioden när Michaela Pejzlova slog till framspelad av Julia Liikala och Karoliina Rantamäki. K-Espoo kvitterade till 2-2 genom Emmi Rakkolainen i tredje perioden. Målet kom med 1.34 kvar att spela, och gav hopp om en poäng för K-Espoo.

HIFK kunde dock avgöra till 3-2 med 36 sekunder kvar av matchen genom Sanni Vanhanen.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

HIFK kopplade greppet efter ny seger

HIFK är bara en seger ifrån att avgöra serien mot K-Espoo i FM-ligan, damer, final i hockey, efter seger på bortaplan med 4-0 (1-0, 2-0, 1-0). Nu leder HIFK med 2-0 i matcher, och behöver bara en seger till för att avgöra matchserien.

HIFK tog ledningen efter 13 minuters spel, genom Sanni Vanhanen på pass av Emilia Vesa och Clara Rozier. Andra perioden var länge mållös. HIFK gick från 0-1 till 0-3 genom två snabba mål på 59 sekunder i slutet av perioden av Nenna Mehtonen och Emilia Vesa. Till slut kom också 0-4 genom Athena Locatelli som ökade HIFK:s ledning framspelad av Clara Rozier efter 3.00 i tredje perioden. Det fastställde slutresultatet till 0-4.

De båda lagen möts igen tisdag 21 mars 18.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

HIFK fick en drömstart – vann mot K-Espoo

HIFK har kommandot om matchserien mot K-Espoo i FM-ligan, damer, final i ishockey, efter seger på hemmaplan med 9-2 (2-1, 3-0, 4-1) i första matchen.

HIFK startade matchen bäst. Laget ryckte åt sig en 2-0-ledning genom mål av Julia Liikala innan K-Espoo svarade och gjorde 2-1 genom Julia Zielinska. I andra perioden var HIFK starkast och gick från 2-1 till 5-1 genom två mål av Emilia Vesa och ett mål av Sanni Vanhanen. HIFK var långt ifrån nöjt där. HIFK tog kommandot i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 5.53 genom Clara Rozier, och gick upp till 8-1 innan K-Espoo svarade.

Segern skrevs tillslut till 9-2 för HIFK.

Michaela Pejzlova gjorde ett mål för HIFK och tre målgivande passningar, Julia Liikala stod för två mål och två assists, Sanni Vanhanen gjorde två mål och spelade dessutom fram till två mål och Emilia Vesa gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

De båda lagen möts igen söndag 19 mars 16.15, i Hagalund.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.


Senaste resultat

21 mars kl 18:00 HIFK - K-Espoo 3-2 Läs mer
19 mars kl 16:15 K-Espoo - HIFK 0-4 Läs mer
18 mars kl 16:30 HIFK - K-Espoo 9-2 Läs mer

Skytteliga

Spelare Lag Mål
Sanni Vanhanen HIFK 5
Emilia Vesa HIFK 3
Julia Liikala HIFK 2
Michaela Pejzlova HIFK 2
Athena Locatelli HIFK 1
Clara Rozier HIFK 1
Emmi Rakkolainen K-Espoo 1
Julia Zielinska K-Espoo 1
Karoliina Rantamäki HIFK 1
Lisette Täks K-Espoo 1
Nenna Mehtonen HIFK 1
Tinja-Mariia Haukijärvi K-Espoo 1