FM-ligan

Åtta raka segrar för HIFK – efter 5-1 mot TPS

HIFK och TPS har två helt olika formkurvor. HIFK vann söndagens möte i Pirkkola och har därmed åtta raka segrar i FM-ligan, damer i ishockey. Bortalaget TPS däremot har fyra raka förluster. Matchen slutade 5-1 (4-1, 0-0, 1-0).

HIFK hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.24 genom Mikaela Saukkonen, och gick upp till 2-0 innan TPS svarade.

Innan perioden var över hade HIFK ryckt åt sig ledningen med 4-1.

Andra perioden blev mållös. 1.37 in i tredje perioden slog Clara Rozier till på nytt på pass av Athena Locatelli och ökade ledningen. 5-1-målet blev matchens sista.

HIFK:s Clara Rozier stod för två mål och ett assist.

Med två omgångar kvar är HIFK på andra plats i tabellen, medan TPS är på sjunde plats.

HIFK tar sig an KalPa i nästa match borta lördag 18 februari 13.15. TPS möter samma dag 16.30 RoKi hemma.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Seger för Kärpät efter avgörande i förlängningen mot RoKi

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Kärpät avgöra den jämna matchen borta mot RoKi i FM-ligan, damer i ishockey. Slutresultatet blev 2-3 (0-2, 1-0, 1-0, 0-1). Matchhjälte blev Emma Ekoluoma, som gjorde det avgörande målet i förlängningen.

Kärpät startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Tilli Keränen och Oona Havana. Efter 31 sekunder i andra perioden slog Anna Kalová till, på pass av Iida Heikonen och Iida Lappalainen och reducerade åt RoKi. Laget kvitterade till 2-2 med 01.34 kvar att spela i tredje perioden genom Emma Lappalainen framspelad av Lucie Velinská. I förlängningen tog det 1.18 innan Kärpät avgjorde till 2-3. Stor matchhjälte blev Emma Ekoluoma, framspelad av Jasmine Ylitalo.

RoKi har fem förluster och 7–25 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Kärpät har tre vinster och två förluster och 17–16 i målskillnad. Det här var RoKis sjätte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Kärpäts fjärde uddamålsseger.

Med två omgångar kvar är RoKi sist i serien, och Kärpät är på åttonde plats.

I nästa match, lördag 18 februari, har RoKi TPS borta i Tarvasjoki 16.30, medan Kärpät spelar borta mot HPK 16.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

K-Espoo vann toppmötet mot KalPa med 3-0

K-Espoo tog en stark seger på hemmaplan när man vann mot KalPa i FM-ligan, damer i ishockey på söndagen med 3-0 (3-0, 0-0, 0-0). En viktig seger i toppen av tabellen.

Med två omgångar kvar är K-Espoo på tredje plats i tabellen, medan KalPa leder fortfarande serien, tre poäng före HIFK.

I och med detta har K-Espoo hela fem raka segrar i FM-ligan, damer, och har sju raka segrar på hemmaplan.

K-Espoo spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom två mål av Julia Schalin och ett mål av Roosa Vuosalmi.

Andra perioden blev mållös. Tredje perioden blev mållös, och K-Espoo höll i sin 3-0-ledning och vann.

Lördag 18 februari möter K-Espoo Ilves borta 14.45 och KalPa möter HIFK hemma 13.15.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Ilves tog bonuspoängen borta mot Kuortane

Matchen i FM-ligan, damer i ishockey mellan hemmalaget Kuortane och gästande Ilves var oavgjord vid full tid, 2-2. Först i förlängningen kom avgörandet, där Ilves spikade segerresultatet, 3-2 (0-0, 1-1, 1-1, 1-0). Matchhjälte blev Anniina Kaitala, som gjorde det avgörande målet med bara 53 sekunder kvar att spela i förlängningen.

Första perioden blev mållös. Kuortane gjorde 1-0 genom Sofianna Sundelin efter 5.19 i andra perioden.

Ilves kom tillbaka, och gjorde 1-1 genom Noora Mylläri med 01.02 kvar att spela. 41 sekunder in i tredje perioden nätade Kuortanes Peppi-Pauliina Virtanen framspelad av Tuuli Tallinen och gav laget ledningen.

16.07 in i perioden slog Anniina Kaitala till framspelad av Noora Mylläri och Josefina Koskinen och kvitterade. I förlängningen tog det 4.07 innan Ilves också avgjorde till 2-3. Matchvinnare för bortalaget blev Anniina Kaitala, framspelad av Helen Puputti och Johanna Siira.

Anniina Kaitala gjorde två mål för Ilves och spelade fram till ett mål.

Kuortane har två vinster och tre förluster och 12–14 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Ilves har tre vinster och två förluster och 11–15 i målskillnad. Det här var Kuortanes åttonde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Ilves sjunde uddamålsseger.

Med två omgångar kvar är Kuortane på sjätte plats i tabellen, medan Ilves är på femte plats.

I nästa match, lördag 18 februari, har Kuortane Lukko borta i Eurajoki 15.30, medan Ilves spelar hemma mot K-Espoo 14.45.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Målfest för HPK borta mot Lukko

Det blev en riktig storseger för HPK mot Lukko borta i FM-ligan, damer i ishockey. Matchen slutade 0-7 (0-1, 0-2, 0-4).

Segern var HPK:s åttonde på de senaste tio matcherna.

HPK tog ledningen efter sex minuters spel, genom Emma Katajamäki på pass av Vanessa Viitala och Julia Ahlskog. Andra perioden var länge mållös. HPK gick från 0-1 till 0-3 genom två snabba mål på 18 sekunder i slutet av perioden av Alisa Skog och Julia Matejkova. Och det var bara början. HPK fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 7-0. Målen i sista perioden gjordes av Kiti Seikkula, Jade Mäkivaara, Julia Matejkova och Vanessa Viitala.

HPK:s Julia Matejkova stod för två mål och två assist och Kiti Seikkula gjorde ett mål och två assist.

Med två omgångar kvar är Lukko på nionde plats i tabellen, medan HPK är på fjärde plats.

I nästa match, lördag 18 februari, har Lukko Kuortane hemma i Eurajoki 15.30, medan HPK spelar hemma mot Kärpät 16.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Tilli Keränen fixade segern för Kärpät i matchen mot RoKi

Det blev ett hattrick för Kärpäts Tilli Keränen i matchen mot RoKi i FM-ligan, damer i ishockey. Kärpät vann på hemmaplan med 6-2 (1-0, 2-1, 3-1). Övriga mål för hemmalaget gjordes av Emma Ekoluoma, Oona Havana och Aino Kaijankoski, målen för RoKi gjordes av Emma Lappalainen och Iida Lappalainen.

Kärpät har två segrar och tre förluster och 15–24 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan RoKi har fem förluster och 7–25 i målskillnad.

Med tre omgångar kvar är Kärpät på åttonde plats i tabellen, och RoKi är på tionde plats.

Lagen möts igen i nästa match, i Lappi Areena söndag 5 februari 16.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Målfest för K-Espoo hemma mot TPS

Det blev en riktig storseger för K-Espoo mot TPS hemma i FM-ligan, damer i ishockey. Matchen slutade 6-0 (2-0, 2-0, 2-0). K-Espoo fick därmed revansch från senaste mötet, som TPS vann med 8-5.

Det här innebär att K-Espoo nu har fyra segrar i följd i FM-ligan, damer, och har sex raka segrar på hemmaplan.

I början av matchen var K-Espoo starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Anni-Elina Montonen och Zaida Holmström. K-Espoo gjorde två mål i andra perioden och gick från 2-0 till 4-0, målen av Emmi Rakkolainen och Anni-Elina Montonen. 47 sekunder in i tredje perioden slog Nea Katajamäki till på pass av Sofia Nuutinen och Lisette Täks och ökade ledningen.

K-Espoo gjorde också 6-0 genom Anni-Elina Montonen framspelad av Reetta Valkjärvi och Tea Villilä efter 3.16. 6-0-målet blev matchens sista.

Noterbart är att Emmi Rakkolainen gjorde ett mål för K-Espoo och två målgivande passningar, Anni-Elina Montonen gjorde tre mål och Tea Villilä hade tre assists.

K-Espoo har fyra segrar och en förlust och 23–8 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan TPS har en vinst och fyra förluster och 12–21 i målskillnad.

Med tre omgångar kvar är K-Espoo på tredje plats i tabellen, och TPS är på sjunde plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 5 februari. Då möter K-Espoo KalPa i Tapiola 2 15.45. TPS tar sig an HIFK borta 17.30.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Stark seger för HIFK i toppmatchen mot KalPa

Det var två topplag som möttes i FM-ligan, damer i ishockey på lördagen. Och det slutade med seger för hemmalaget HIFK, som besegrade KalPa med 6-5 (0-0, 4-3, 1-2, 1-0) efter förlängning i seriefinalen.

Med tre omgångar kvar är HIFK på andra plats i tabellen, medan KalPa fortfarande leder serien. Sex poäng skiljer lagen åt.

Segermålet för HIFK stod Clara Rozier för 1.54 in i förlängningen.

Det här innebär att HIFK nu har sju segrar i följd i FM-ligan, damer.

Första perioden blev mållös. I andra perioden var det HIFK som var starkast. Laget vann perioden med 4-3.

I tredje perioden var det KalPa som var starkast. Laget vann perioden med 1-2 och ställningen efter tre perioder var 5-5.

I förlängningen tog det 1.54 innan HIFK också avgjorde till 6-5. Stor matchhjälte blev Clara Rozier.

Noterbart är att KalPas Sanni Rantala stod för ett mål och två assist och Jenna Kaila gjorde tre mål. Dessutom att HIFK:s Clara Rozier stod för tre poäng, varav ett mål.

HIFK har en stark form med fem segrar och 32–7 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan KalPa har tre vinster och två förluster och 21–11 i målskillnad. Det här var HIFK:s tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också KalPas andra uddamålsförlust.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 5 februari. Då möter HIFK TPS i Pirkkola 17.30. KalPa tar sig an K-Espoo borta 15.45.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Kuortane vann – efter Sofia Karis hattrick

Sofia Kari stod för tre mål när Kuortane vann mot Lukko på hemmaplan i FM-ligan, damer i hockey. Till slut blev det 5-0 (2-0, 1-0, 2-0). Övriga mål för hemmalaget gjordes av Neea Pelkonen och Nea Tervonen.

Kuortane har två segrar och tre förluster och 11–13 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Lukko har två vinster och tre förluster och 12–21 i målskillnad.

Med tre omgångar kvar är Kuortane på sjätte plats i tabellen, medan Lukko är på nionde plats.

Söndag 5 februari spelar Kuortane hemma mot Ilves 15.00 och Lukko mot HPK hemma 14.15 i Eurajoki.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Revansch och tre poäng för Ilves

Ilves gick segrande från matchen i FM-ligan, damer i ishockey när laget mötte HPK hemma i Tesoma 1 på lördagen. Så såg det inte ut i lagens senaste möte i lördags då HPK vann med 4-0. Den här gången blev slutresultatet 2-1 (2-0, 0-0, 0-1).

Därmed har Ilves vunnit fyra matcher i rad på hemmaplan.

I början av matchen var Ilves starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål i slutet av perioden av Emilia Varpula och Helen Puputti.

Andra perioden blev mållös. 16.01 in i tredje perioden slog Jutta Stoltenberg till framspelad av Kiti Seikkula och Julia Matejkova och reducerade. Men mer än så orkade HPK inte med.

Ilves har tre segrar och två förluster och 13–17 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan HPK har tre vinster och två förluster och 10–9 i målskillnad. Det här var Ilves sjätte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också HPK:s femte uddamålsförlust.

Med tre omgångar kvar är Ilves på femte plats i tabellen, medan HPK är på fjärde plats.

Ilves tar sig an Kuortane i nästa match borta söndag 5 februari 15.00. HPK möter samma dag 14.15 Lukko borta.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.


FM-ligan

# Lag S MS P
1 KalPa 34 134 90
2 HIFK 34 136 87
3 K-Espoo 34 80 74
4 HPK 34 35 61
5 Ilves 34 2 56
6 Kuortane 34 -3 52
7 TPS 34 -27 43
8 Kärpät 34 -53 28
9 Lukko 34 -161 12
10 RoKi 34 -143 7

Senaste resultat

5 februari kl 17:30 HIFK - TPS Juniorijääkiekko Naiset 5-1 Läs mer
RoKi - Kärpät 2-3 Läs mer
K-Espoo - KalPa 3-0 Läs mer
Kuortaneen Urheiluopisto Naiset - Ilves 2-3 Läs mer
Lukko - HPK 0-7 Läs mer

Spelschema

18 februari
KalPa - HIFK kl 13:15
Ilves - K-Espoo kl 14:45
Lukko - Kuortaneen Urheiluopisto Naiset kl 15:30
HPK - Kärpät kl 16:00
TPS Juniorijääkiekko Naiset - RoKi kl 16:30

Skytteliga

Spelare Lag Mål
Elisa Holopainen KalPa 41
Michaela Pejzlova HIFK 31
Jenna Hietala KalPa 29
Jenna Kaila KalPa 27
Julia Liikala HIFK 26
Clara Rozier HIFK 23
Oona Havana Kärpät 23
Anni-Elina Montonen K-Espoo 21
Emilia Vesa HIFK 21
Pauliina Salonen TPS Juniorijääkiekko Naiset 20
Kiti Seikkula HPK 19
Noora Mylläri Ilves 18
Julia Schalin K-Espoo 17
Sanni Vanhanen HIFK 17
Johanna Kemppainen HIFK 16
Siiri Yrjölä HIFK 16
Tinja-Mariia Haukijärvi K-Espoo 16
Anniina Kaitala Ilves 15
Jade Mäkivaara HPK 15
Karolina Erbanova HPK 15