K-Espoo

28 januari kl 15:00 Kuortaneen Urheiluopisto Naiset - K-Espoo 2-3 Läs mer
Nästa match: Lukko - K-Espoo kl 14:15

K-Espoo vann med 3-2 borta mot Kuortane

Det blev en uddamålsseger för K-Espoo i matchen mot Kuortane i FM-ligan, damer i hockey på lördagen. Laget vann med 3-2 (1-1, 1-0, 1-1) borta i Kuortane.

Segern var K-Espoos åttonde på de senaste tio matcherna.

Första perioden var jämn. Kuortane inledde bäst och tog ledningen genom Sofianna Sundelin efter 9.12, men K-Espoo kvitterade genom Julia Zielinska efter 14.53. K-Espoo gjorde också 1-2 efter 7.27 i andra perioden när Julia Schalin hittade rätt på pass av Julia Zielinska och Bianca Kanerva. K-Espoo tog ledningen med 1-3 genom Tinja-Mariia Haukijärvi efter 6.37 i tredje perioden.

Heidi Kokora reducerade förvisso, men närmare än 2-3 kom inte Kuortane.

Kuortane har en vinst och fyra förluster på de senaste fem matcherna. Det här var Kuortanes sjunde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även K-Espoos sjätte uddamålsseger.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Kuortane på sjätte plats och K-Espoo på tredje plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 29 januari. Då möter Kuortane TPS i Kuortane 15.00. K-Espoo tar sig an Lukko borta 14.15.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Dags för Kuortane att ta sig an K-Espoo på hemmaplan

Nedsläpp

Kuortane spelar hemma mot K-Espoo i dag i FM-ligan, damer i ishockey. K-Espoo vann senast mot Kärpät med 5-1, Kuortane förlorade mot HIFK.

Förra mötet lagen emellan slutade med seger på hemmaplan för K-Espoo, med 5-1.

K-Espoo har haft problem på bortaplan senaste tiden, och har bara tagit åtta segrar den här säsongen.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

K-Espoo vann borta mot Kärpät

K-Espoo vann matchen borta mot Kärpät i FM-ligan, damer i hockey på söndagen. 1-5 (1-1, 0-4, 0-0) slutade matchen.

Segern var K-Espoos sjunde på de senaste nio matcherna.

Första perioden var jämn. K-Espoo inledde bäst och tog ledningen genom Reetta Valkjärvi efter 12.22, men Kärpät kvitterade genom Jasmin Hulanmäki i slutet av perioden. K-Espoo spelade bra i andra perioden och gick från 1-1 till 1-5 genom mål av Lisette Täks, Roosa Vuosalmi, Julia Zielinska och Julia Schalin. Det sista målet kom med 38 sekunder kvar av perioden. Tredje perioden blev mållös, och K-Espoo höll i sin 5-1-ledning och vann.

Noterbart är att K-Espoos Emmi Rakkolainen hade tre assists.

Kärpät har en vinst och fyra förluster på de senaste fem matcherna.

Det här betyder att Kärpät ligger kvar på åttonde plats i tabellen, och K-Espoo på tredje plats.

Lördag 28 januari spelar Kärpät borta mot Lukko 15.30 och K-Espoo mot Kuortane borta 15.00 i Kuortane.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

I dag spelar Kärpät på hemmaplan mot K-Espoo

Nedsläpp

Kärpät spelar hemma mot K-Espoo i dag i FM-ligan, damer i ishockey. Båda lagen förlorade senast, Kärpäts match mot HIFK slutade 1-10 och K-Espoos möte med KalPa blev 1-2.

Senast lagen möttes slutade det med seger för K-Espoo på hemmaplan med 3-1.

K-Espoo har haft problem på bortaplan senaste tiden, och har bara tagit sju segrar den här säsongen.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Stark seger för KalPa i toppmatchen mot K-Espoo

Det var två topplag som möttes i FM-ligan, damer i ishockey på lördagen. Och det slutade med seger för hemmalaget KalPa, som besegrade K-Espoo med 2-1 (0-0, 1-0, 1-1).

Alisa Makkonen blev matchhjälte med sitt avgörande 2-1-mål 18.53 in i tredje perioden.

Därmed har KalPa 13 raka segrar på hemmaplan.

Första perioden blev mållös. Det var först 13.12 in i andra perioden som KalPa tog ledningen genom Elisa Holopainen.

K-Espoo kvitterade till 1-1 genom Sofia Nuutinen i tredje perioden. Målet kom med 03.34 kvar att spela, och gav hopp om en poäng för K-Espoo.

KalPa kunde dock avgöra till 2-1 med 01.07 kvar av matchen genom Alisa Makkonen.

KalPa har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan K-Espoo har tre vinster och två förluster. Det här var KalPas sjunde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också K-Espoos femte uddamålsförlust.

KalPa stannar därmed i serieledning, och K-Espoo på tredje plats, i tabellen.

I nästa match, söndag 22 januari, har KalPa HPK hemma i Niirala 13.30, medan K-Espoo spelar borta mot Kärpät 13.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Spel igen efter uppehållet när KalPa möter K-Espoo

Nedsläpp

Den 40 dagar långa ledigheten är över i dag när KalPa möter K-Espoo på hemmaplan i Niirala i FM-ligan, damer i ishockey. K-Espoo bröt sin vinstsvit på sex matcher senast, när det blev förlust mot HPK med 1-5. Det blev seger i den senaste matchen för KalPa, 6-3 mot TPS hemma.

KalPa vann lagens senaste möte med 3-2.

K-Espoo har haft problem på bortaplan senaste tiden, och har bara tagit sju segrar den här säsongen.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

HPK fortsätter vara svårslaget – tog åttonde segern i rad

Det var upplagt för en riktigt het drabbning när två av de formstarkaste lagen i FM-ligan, damer i hockey möttes i HML hh. Och hemmalaget HPK vann mot K-Espoo. 5-1 (0-0, 3-0, 2-1) skrevs resultatet till, som betyder att fjärdeplacerade HPK tog åttonde segern i följd, och att K-Espoo samtidigt förlorade efter sex segrar i rad.

Första perioden blev mållös. HPK spelade bra i andra perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Barbora Jurickova, Saimi Lehto och Jutta Stoltenberg. HPK fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 5-1. Målen i sista perioden gjordes av Emma Katajamäki och Kiti Seikkula.

Noterbart är att HPK:s Heta Seikkula hade tre assists.

HPK har fem segrar på de senaste fem matcherna, medan K-Espoo har fyra vinster och en förlust.

Matchresultatet innebär att K-Espoo ligger kvar på tredje plats.

HPK tar sig an Kuortane i nästa match borta lördag 21 januari 15.00. K-Espoo möter samma dag 13.00 KalPa borta.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Sista matchen för året: HPK möter K-Espoo

Nedsläpp

Dagens möte mellan HPK och K-Espoo är sista matchen i FM-ligan, damer i hockey i höst. HPK har inför matchen en vinstsvit på sju segrar i rad. K-Espoo har inför matchen en vinstsvit på sex segrar i rad.

Senast lagen möttes slutade det med seger för K-Espoo på hemmaplan med 2-1.

K-Espoo har haft problem på bortaplan senaste tiden, och har bara tagit sju segrar den här säsongen.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Seger för K-Espoo i toppmötet med HIFK

K-Espoo tog en tung seger på hemmaplan mot HIFK i toppmötet i FM-ligan, damer i ishockey på onsdagen. Matchen slutade 6-0 (2-0, 2-0, 2-0).

Det här betyder dock inga förändringar i tabellen. K-Espoo ligger kvar på tredje plats i tabellen, och HIFK på andra plats.

Det här innebär att K-Espoo nu har fem segrar i följd.

K-Espoo startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål tidigt i perioden av Julia Schalin och Tinja-Mariia Haukijärvi. K-Espoo gjorde två mål i andra perioden och gick från 2-0 till 4-0, målen av Bianca Kanerva och Reetta Valkjärvi. K-Espoo fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 6-0. Målen i sista perioden gjordes av Emmi Rakkolainen och Emmi Rakkolainen.

Noterbart är att K-Espoos Emmi Rakkolainen stod för två mål och ett assist och Tinja-Mariia Haukijärvi gjorde ett mål och totalt tre poäng.

Lördag 10 december spelar K-Espoo hemma mot Lukko 17.15 och HIFK mot Ilves borta 12.00 i Tesoma 1.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

K-Espoo vill förlänga fina segersviten mot HIFK

Nedsläpp

I kväll möter K-Espoo HIFK på hemmaplan i Tapiola 2 i FM-ligan, damer i hockey. K-Espoo har fyra segrar i rad, 8-1 mot Lukko i senaste matchen, och är trea i tabellen. HIFK vann senast mot Kuortane med 2-1.

Förra mötet lagen emellan slutade med seger på bortaplan för HIFK, med 3-1.

HIFK är starka på bortaplan, och har fyra segrar på senaste fem bortamatcherna.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

FM-ligan

# Lag S MS P
1 KalPa 31 131 86
2 HIFK 31 126 79
3 K-Espoo 31 66 65
4 HPK 31 34 58
5 Ilves 31 -1 49
6 Kuortane 31 -8 46
7 TPS 31 -16 42
8 Kärpät 31 -57 22
9 Lukko 31 -144 12
10 RoKi 31 -131 6

Skytteliga

Anni-Elina Montonen 17
Tinja-Mariia Haukijärvi 16
Sofia Nuutinen 14
Julia Schalin 12
Lisette Täks 11
Emmi Rakkolainen 10
Reetta Valkjärvi 9
Erica Grönlund 4
Henni Virtanen 4
Nea Katajamäki 4
Roosa Vuosalmi 4
Tea Villilä 4
Ada Eronen 3
Janina Aro 3
Julia Zielinska 3
Riikka Järvinen 2
Bianca Kanerva 1
Elsa Talvitie 1
Heta Paasilinna 1
Zaida Holmström 1