Väntad seger för Lukko som förlänger vinstsviten

Allt talade för seger för Lukko, och så blev det också när vinstmaskinen mötte Rockets på bortaplan. Efter segersiffrorna 7-0 (2-0, 1-0, 4-0) har nu Lukko elva raka segrar. Rockets har tio förluster i rad i Mestis, damer 2 i ishockey.

I början av matchen var Lukko starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Sara Hyytiä och Emmi-Sofia Leino. Det skulle komma mer från Lukko. Efter 17.41 i andra perioden slog Emmi Katila till, framspelad av Charlotta Lundström och ökade ledningen för Lukko. Lukko fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 7-0. Målen i sista perioden gjordes av Roosa-maria Kangasniemi, Maija Koski, Emmi-Sofia Leino och Ella Harjula.

Noterbart är att Lukkos Charlotta Lundström hade tre assists.

Det här betyder att Rockets ligger kvar på femte och sista plats i tabellen, och Lukko på första plats.

I nästa match, lördag 13 november, har Rockets HPK Akatemia borta i HML 17.30, medan Lukko spelar hemma mot TPS Akatemia 14.30.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Lukko har nio raka segrar – vann mot Rockets med 7-1

Lukko är i riktigt bra form just nu. På lördagen kom seger nummer nio i rad, efter 7-1 borta mot Rockets. Det innebär också att Rockets har sju raka förluster i Mestis, damer 2 i hockey.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Rockets på femte och sista plats och Lukko i serieledning.

Söndag 24 oktober 12.45 spelar Rockets borta mot PaRa. Lukko möter HPK Akatemia hemma i Euraåminne lördag 30 oktober 14.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.