Jokipojat

20 november kl 13:30 Ässät - Jokipojat 9-2 Läs mer

Ässät utklassade Jokipojat på hemmaplan

Ässät dominerade stort när laget vann på hemmaplan mot Jokipojat i FM-ligan, B-juniorer, nedre herr i ishockey med hela 9-2 (3-0, 5-0, 1-2).

Ässät spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom två mål av Oliwer Kyllinen och ett mål av Niilo Niittynen i mitten av perioden. Det var bara början för Ässät. Även i andra perioden var det Ässät som var starkast. Laget vann perioden med hela 5-0 och ställningen efter två perioder var 8-0.

I tredje perioden var det i stället Jokipojat som hade greppet. Laget vann perioden med 1-2 men Ässät kunde hålla undan och vinna matchen med 9-2.

Noterbart är att Ässäts Davlat Nurkenov stod för två mål och två assists, Eeli Äijälä hade tre assists, Alexandr Kim gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål och Markus Uola gjorde ett mål och totalt tre poäng.

Ässät har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Jokipojat har fem förluster.

Resultaten i sista omgången innebär att Ässät slutar på femte plats och Jokipojat på tolfte plats.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Ässät möter Jokipojat i serieavslutningen

Nedsläpp

Ässät tar emot Jokipojat hemma i sista matchen i dag i FM-ligan, B-juniorer, nedre herr i hockey. Bortalaget har fyra förluster i rad, senaste mot TuTo med 1-3. Ässät vann senast mot JYP Ak med 3-2.

Senast lagen möttes slutade det med seger för Ässät på bortaplan med 8-1.

Jokipojat har problem på bortaplan, och har bara tagit en seger den här säsongen, mot Kärpät Ak.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Fem raka segrar för TuTo – efter 3-1 mot Jokipojat

TuTo och Jokipojat har två helt olika formkurvor. TuTo vann lördagens möte i Varissuo 2 och har därmed fem raka segrar i FM-ligan, B-juniorer, nedre herr i hockey. Bortalaget Jokipojat däremot har fyra raka förluster. Matchen slutade 3-1 (0-0, 0-1, 3-0).

Första perioden blev mållös. Efter 27.17 kom 0-1 till Jokipojat genom ett snöpligt självmål. TuTo vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 0-1 till 3-1. TuTos mål gjordes av Aleksandar Antonijevic, Eelis Löfgren och Aapo Rautee. 2-1-målet kom med bara 02.32 kvar att spela. Och med 2 kvar kom också 3-1.

Med en omgång kvar är TuTo på fjärde plats i tabellen, och Jokipojat är på tolfte plats.

Söndag 20 november spelar TuTo hemma mot Jukurit 14.20 och Jokipojat mot Ässät borta 13.30 i Patajunnuareena.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Två omgångar kvar när TuTo tar emot Jokipojat i Varissuo 2

Nedsläpp

I dag möts fjärdeplacerade TuTo och elfteplacerade Jokipojat i näst sista omgången i FM-ligan, B-juniorer, nedre herr i ishockey i Varissuo 2. TuTo har inför matchen en vinstsvit på fyra segrar i rad. Bortalaget har tre raka förluster, senaste mot Jokerit JoVi med 2-3.

När lagen möttes senast, 4 september i Joensuu, slutade det med seger för TuTo med 7-3.

Jokipojat har problem på bortaplan, och har bara tagit en seger den här säsongen, mot Kärpät Ak.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Efter fyra förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Jokerit JoVi

Matchen mellan Jokerit JoVi och Jokipojat i Pirkkola 2 slutade 3-2 (0-0, 1-2, 2-0). Ett skönt trendbrott för Jokerit JoVi. Laget hade före söndagens hemmamatch fyra förluster i rad i FM-ligan, B-juniorer, nedre herr i ishockey.

Aaro Kiiskinen stod för Jokerit JoVis avgörande mål 15.28 in i tredje perioden.

Första perioden blev mållös. Jokipojat gjorde 0-1 genom Matias Piirainen efter 2.00 i andra perioden.

Jokerit JoVi kom tillbaka, och gjorde 1-1 genom Aleksi Nissinen efter 10.20.

Efter 10.35 gjorde Jokipojat 1-2 genom Juraj Pokorny. 3.48 in i tredje perioden slog Jokerit JoVis Aleksi Nissinen till ännu en gång framspelad av Eelis Poikolainen och Aaro Kiiskinen och kvitterade.

Efter 15.28 nätade Aaro Kiiskinen på pass av Eelis Poikolainen och Aleksi Nissinen och avgjorde matchen. Därmed hade laget vänt matchen. Det fastställde slutresultatet till 3-2.

Jokerit JoVis Aleksi Nissinen stod för två mål och ett assist.

Jokerit JoVi har en seger och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan Jokipojat har en vinst och fyra förluster. Förlusten var Jokipojats sjätte uddamålsförlust.

Med två omgångar kvar är Jokerit JoVi på tionde plats i tabellen, och Jokipojat är på elfte plats.

Lördag 19 november spelar Jokerit JoVi borta mot KooKoo 12.00 och Jokipojat mot TuTo borta 14.20 i Varissuo 2.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Fyra förluster i rad – nu hoppas Jokerit JoVi på seger mot Jokipojat

Nedsläpp

Jokerit JoVi jagar en seger när laget möter Jokipojat hemma i Pirkkola 2. Inför dagens match har hemmalaget fyra förluster i rad i FM-ligan, B-juniorer, nedre herr i ishockey, och har halkat ner till tionde plats i tabellen. Jokipojat blev utan poäng i mötet med KooKoo senast.

Jokerit JoVi vann lagens senaste möte med 5-2.

Jokipojat har problem på bortaplan, och har bara tagit en seger den här säsongen, mot Kärpät Ak. Bara i två av bortamatcherna har laget gjort mer än ett mål.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Erkka Luotonen det stora utropstecknet när KooKoo slog Jokipojat

KooKoo besegrade Jokipojat hemma i FM-ligan, B-juniorer, nedre herr i hockey med 5-1 (1-1, 4-0, 0-0). Men mycket snack handlade om Erkka Luotonen – som gjorde ett hattrick för KooKoo. Övriga mål för hemmalaget gjordes av Marius Koivisto och Andrej Tomasec, enda målskytt för Jokipojat blev Juraj Pokorny.

KooKoo har två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Jokipojat har en vinst och fyra förluster.

Med tre omgångar kvar är KooKoo på åttonde plats i tabellen, och Jokipojat är på elfte plats.

Söndag 6 november spelar KooKoo hemma mot K-Espoo Challenger 16.00 och Jokipojat mot Jokerit JoVi borta 16.15 i Pirkkola 2.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

KooKoo spelar hemma mot Jokipojat i Kuusankoski i dag

Nedsläpp

KooKoo möter Jokipojat hemma i Kuusankoski i FM-ligan, B-juniorer, nedre herr i ishockey i dag. Båda lagen förlorade senast, KooKoos match mot TuTo slutade 1-3 och Jokipojats möte med JYP Ak blev 2-4.

När lagen möttes senast, 23 oktober i Joensuu, slutade det med seger för KooKoo med 4-3.

Jokipojat har problem på bortaplan, och har bara tagit en seger på sju försök hittills den här säsongen, mot Kärpät Ak. Bara i två av bortamatcherna har laget gjort mer än ett mål.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

JYP Ak vann borta mot Jokipojat

JYP Ak vann matchen borta mot Jokipojat i FM-ligan, B-juniorer, nedre herr i hockey på söndagen. 2-4 (1-1, 0-2, 1-1) slutade matchen.

Första perioden var jämn. Jokipojat inledde bäst och tog ledningen genom Matias Piirainen efter 10.04, men JYP Ak kvitterade genom Luka Väisänen efter 16.37. JYP Ak startade andra perioden bäst och gick från 1-1 till 1-3 genom mål av Eemeli Heinonen och Kasperi Hoikkanen. Jokipojat reducerade dock till 2-3 genom Tobias Faith efter 11.00 i tredje perioden.

JYP Ak kunde dock avgöra till 2-4 med 19 sekunder kvar av matchen genom Eetu Ilvonen.

Jokipojat har en vinst och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan JYP Ak har två vinster och tre förluster.

Med fyra omgångar kvar är Jokipojat på elfte plats i tabellen, och JYP Ak är på nionde plats.

I nästa match, lördag 5 november, har Jokipojat KooKoo borta i Kuusankoski 15.30, medan JYP Ak spelar hemma mot K-Espoo Challenger 16.15.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Efter trendbrottet senast – Jokipojat jagar nya poäng mot JYP Ak

Nedsläpp

Jokipojat spelar på hemmaplan mot JYP Ak i Joensuu i dag i FM-ligan, B-juniorer, nedre herr i ishockey. Det blev seger mot Kärpät Ak, 3-2, senast för Jokipojat, som därmed tog poäng igen efter elva raka förluster. Bortalaget har tre raka förluster, senaste mot K-Vantaa med 2-5.

Förra mötet lagen emellan slutade med seger på hemmaplan för JYP Ak, med 2-1.

JYP Ak har problem på bortaplan, och har bara tagit två segrar den här säsongen, mot KooKoo och Ässät.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

FM-ligan, B-juniorer, nedre

# Lag S MS P
1 JYP 22 55 52
2 Jukurit 22 30 52
3 K-Vantaa 22 27 45
4 TuTo 22 25 44
5 Ässät 22 40 43
6 Sport 22 19 41
7 KooKoo 22 4 31
8 K-Espoo Ch 22 -6 29
9 JYP Aka 22 -27 21
10 Jokerit JoVi 22 -28 21
11 Kärpät Aka 22 -70 9
12 Jokipojat 22 -69 8