HIFK

28 januari kl 12:30 TPS Juniorijääkiekko Naiset - HIFK 1-5 Läs mer
Nästa match: HPK - HIFK kl 14:00

TPS kunde inte stoppa formstarka HIFK

TPS och HIFK möttes på lördagen i Kupittaa. HIFK hade fyra vinster i rad i FM-ligan, damer i ishockey inför matchen – och vann nu på nytt. Matchen slutade 1-5 (0-2, 0-2, 1-1).

I början av matchen var HIFK starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Karoliina Rantamäki och Johanna Kemppainen. HIFK gjorde två snabba mål i andra perioden och gick från 0-2 till 0-4, målen av Julia Liikala och Emilia Vesa. TPS reducerade dock till 1-4 genom Moona Keskisarja med 04.53 kvar att spela i tredje perioden.

HIFK kunde dock avgöra till 1-5 med 02.39 kvar av matchen genom Satu-Maaria Vihervuori.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, TPS på sjunde plats och HIFK på andra plats.

Söndag 29 januari spelar TPS borta mot Kuortane 15.00 och HIFK mot HPK borta 14.00 i HML hh.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

HIFK med fyra raka segrar – möter TPS

Nedsläpp

I dag är det dags för match för HIFK som gästar TPS i Kupittaa i FM-ligan, damer i hockey. HIFK tog mot Kuortane fjärde raka segern och är tvåa i serien. TPS:s form är sviktande, och laget förlorade fem matcher i rad, innan senaste matchen och segern mot Ilves med 5-2.

Senaste mötet mellan lagen slutade med seger för HIFK på hemmaplan, 7-1.

HIFK är starka på bortaplan, och har fyra segrar på senaste fem bortamatcherna.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Målfest när HIFK krossade Kuortane i Kuortane

HIFK hade inga problem med Kuortane i FM-ligan, damer i ishockey, och vann borta med 6-0 (5-0, 1-0, 0-0).

Det här innebär att HIFK nu har fyra segrar i följd.

HIFK spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-5 genom två mål av Veera Huotari, ett mål av Johanna Kemppainen, ett mål av Michaela Pejzlova och ett mål av Julia Liikala. HIFK gjorde också 0-6 genom Julia Liikala framspelad av Mikaela Saukkonen och Clara Rozier efter 3.40 i andra perioden. Tredje perioden blev mållös, och HIFK höll i sin 6-0-ledning och vann.

HIFK:s Veera Huotari stod för två mål och ett målgivande pass.

Kuortane har en vinst och fyra förluster på de senaste fem matcherna.

Kuortane stannar därmed på sjätte plats, och HIFK på andra plats, i tabellen.

Lördag 28 januari möter Kuortane K-Espoo hemma 15.00 och HIFK möter TPS borta 12.30.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

HIFK med tre raka segrar – möter Kuortane

Nedsläpp

I dag är det dags för match för HIFK som gästar Kuortane i Kuortane i FM-ligan, damer i ishockey. HIFK har tre raka segrar, senast med 10-1 mot Kärpät, och är nu på andra plats. Kuortane förlorade sin senaste match med 1-2 mot HPK.

När lagen möttes senast, 4 december i Pirkkola, slutade det med seger för HIFK med 2-1.

HIFK är starka på bortaplan, och har fyra segrar på senaste fem bortamatcherna.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Målfest när HIFK krossade Kärpät i Raahe

HIFK hade inga problem med Kärpät i FM-ligan, damer i ishockey, och vann borta med utklassningssiffrorna 10-1 (3-1, 3-0, 4-0).

HIFK var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 1-3.

I andra perioden var HIFK starkast och gick från 1-3 till 1-6 genom två mål av Michaela Pejzlova och ett mål av Nenna Mehtonen. HIFK var långt ifrån nöjt där. HIFK fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 10-1. Målen i sista perioden gjordes av Siiri Yrjölä, Sanni Vanhanen, Athena Locatelli och Clara Rozier.

HIFK:s Michaela Pejzlova stod för två mål och fyra assist, Siiri Yrjölä gjorde två mål och ett assist och Emilia Vesa stod för ett mål och två assist.

Kärpät har en vinst och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan HIFK har fyra vinster och en förlust.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Kärpät på åttonde plats och HIFK på andra plats.

I nästa match, söndag 22 januari, har Kärpät K-Espoo hemma i Raksila 13.00, medan HIFK spelar borta mot Kuortane 15.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Spel igen efter uppehållet när Kärpät möter HIFK

Nedsläpp

I dag gästar HIFK Kärpät i Raahe i första matchen efter den 41 dagar långa spelledigheten i FM-ligan, damer i ishockey. Kärpäts form är sviktande, och laget förlorade nio matcher i rad, innan senaste matchen och segern mot TPS med 6-5. HIFK vann senast mot Lukko med 7-0.

HIFK vann lagens senaste möte med 4-1.

HIFK är starka på bortaplan, och har fyra segrar på senaste fem bortamatcherna.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Storseger för HIFK hemma mot Lukko

HIFK hade en riktig målfest när man besegrade Lukko hemma i Pirkkola i FM-ligan, damer i ishockey. HIFK vann med hela 7-0 (1-0, 4-0, 2-0).

HIFK tog ledningen efter 18 minuters spel, genom Anni Pere assisterad av Nellie Karlberg. I andra perioden var HIFK starkast och gick från 2-0 till 5-0 genom mål av Clara Rozier, Siiri Yrjölä och Johanna Kemppainen. Det sista målet kom med 35 sekunder kvar av perioden. Och det var bara början. HIFK fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 7-0. Målen i sista perioden gjordes av Nenna Mehtonen och Johanna Kemppainen.

Clara Rozier gjorde ett mål för HIFK och spelade dessutom fram till tre mål.

HIFK har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Lukko har fem förluster.

Resultatet innebär att HIFK ligger kvar på andra plats och Lukko på nionde plats i tabellen.

Lördag 21 januari möter HIFK Kärpät borta 12.00 och Lukko möter RoKi borta 01.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Sista matchen för året – då möts HIFK och Lukko

Nedsläpp

Höstsäsongen är över för lagen efter dagens match i Pirkkola, när HIFK tar emot Lukko i årets sista match i FM-ligan, damer i hockey. Bortalaget har sex förluster i rad, senaste mot K-Espoo med 0-7. HIFK vann sin senaste match med 4-2 mot Ilves.

När lagen möttes senast, 19 november i Pirkkola, slutade det med seger för HIFK med 6-2.

Lukko har problem på bortaplan, och har bara tagit en seger den här säsongen, mot Kärpät.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Clara Rozier i målform när HIFK vann mot Ilves

Bortalaget HIFK tog hem de tre poängen efter seger mot Ilves i FM-ligan, damer i ishockey. 2-4 (0-2, 1-2, 1-0) slutade matchen på lördagen.

I början av matchen var HIFK starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål i mitten av perioden av Siiri Yrjölä och Clara Rozier. HIFK tog kommandot även i andra perioden. Laget gick upp till 0-3 innan Ilves reducerade.

Därefter kontrollerade dock HIFK spelet och innan perioden var över hade laget ryckt åt sig ledningen med 1-4. Tolv sekunder in i tredje perioden slog Anniina Kaitala till på pass av Johanna Siira och Helen Puputti och reducerade. Men mer än så orkade Ilves inte med.

Clara Rozier gjorde två mål för HIFK och totalt tre poäng.

Ilves har fyra vinster och en förlust på de senaste fem matcherna, medan HIFK har tre vinster och två förluster.

Ilves ligger på sjätte plats i tabellen efter matchen, medan HIFK är på andra plats.

Söndag 11 december möter Ilves RoKi hemma 12.00 och HIFK möter Lukko hemma 15.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Ilves kan ta fjärde raka segern i mötet med HIFK

Nedsläpp

I dag möter Ilves HIFK på hemmaplan i Tesoma 1 i FM-ligan, damer i ishockey. Fyra segrar i rad, den senaste mot Lukko med 4-0, gör att Ilves är nu på femte plats i tabellen. HIFK fick inte med sig någon poäng från mötet på bortaplan med K-Espoo senast.

Senaste mötet mellan lagen slutade med seger för HIFK på hemmaplan, 10-1.

HIFK är ganska bra på bortaplan, och har åtta segrar.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

FM-ligan

# Lag S MS P
1 KalPa 31 131 86
2 HIFK 31 126 79
3 K-Espoo 31 66 65
4 HPK 31 34 58
5 Ilves 31 -1 49
6 Kuortane 31 -8 46
7 TPS 31 -16 42
8 Kärpät 31 -57 22
9 Lukko 31 -144 12
10 RoKi 31 -131 6

Skytteliga

Michaela Pejzlova 29
Julia Liikala 24
Clara Rozier 20
Emilia Vesa 17
Johanna Kemppainen 16
Sanni Vanhanen 16
Siiri Yrjölä 16
Athena Locatelli 6
Eveliina Kitula 6
Anni Pere 5
Mikaela Saukkonen 5
Veera Huotari 3
Erica Korhonen 2
Nellie Karlberg 2
Nenna Mehtonen 2
Sara Suhonen 2
Ilona Palin 1
Karoliina Rantamäki 1
Olivia Kylliäinen 1
Satu-Maaria Vihervuori 1