HPK

28 januari kl 15:00 HPK - Ilves 4-0 Läs mer
Nästa match: Lukko - K-Espoo kl 14:15

Formstarkt HPK tog ännu en seger

HPK är svårstoppat för tillfället. När laget mötte Ilves hemma i HML hh på lördagen blev det ännu en seger. Slutresultatet 4-0 (2-0, 2-0, 0-0) innebär att HPK nu har elva segrar i följd i FM-ligan, damer i ishockey.

I början av matchen var HPK starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål i slutet av perioden av Lucia Zaborska och Barbora Jurickova. Efter 7.16 i andra perioden nätade Kiti Seikkula, på pass av Julia Matejkova och Heta Seikkula och gjorde 3-0.

HPK gjorde också 4-0 genom Kiti Seikkula framspelad av Julia Matejkova efter 17.36.

I tredje perioden höll HPK i sin 4-0-ledning och vann.

Noterbart är att HPK:s Julia Matejkova hade tre assists.

HPK har fem segrar på de senaste fem matcherna, medan Ilves har två vinster och tre förluster.

Det här betyder att HPK är kvar på fjärde plats, och Ilves stannar på femte plats, i tabellen.

I nästa match, söndag 29 januari, har HPK HIFK hemma i HML hh 14.00, medan Ilves spelar hemma mot Kärpät 15.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

HPK hoppas på ännu en seger i mot Ilves

Nedsläpp

I dag möts HPK och Ilves i HML hh i FM-ligan, damer i hockey. Segern mot KalPa med 3-1 senast gör att HPK har tio segrar i rad och ligger på fjärde plats i tabellen. Ilves förlorade mot TPS senast.

Senaste mötet mellan lagen slutade med seger för Ilves på bortaplan, 2-1.

Ilves är starka på bortaplan, och har tre segrar på senaste fem bortamatcherna.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

HPK fortsätter att vinna – har nu tio raka segrar

Det går fortsatt bra för HPK i FM-ligan, damer i ishockey. På söndagen mötte laget KalPa i Niirala och tog med sig ännu en seger. Därmed har laget vunnit tio matcher i rad. Segerresultatet mot KalPa blev 3-1 (1-0, 1-0, 1-1).

HPK tog ledningen efter 17 minuters spel, genom Kiti Seikkula assisterad av Daniela Wilkman. Efter 18.54 i andra perioden slog Karolina Erbanova till, framspelad av Kiti Seikkula och gjorde 0-2. KalPa reducerade dock till 1-2 genom Alisa Makkonen efter 5.18 i tredje perioden.

HPK kunde dock avgöra till 1-3 med 01.39 kvar av matchen genom Julia Matejkova.

KalPa har tre vinster och två förluster på de senaste fem matcherna.

Det här betyder att KalPa är i fortsatt serieledning, med 83 poäng efter 30 matcher, och HPK på fjärde plats med 55 poäng.

KalPa tar sig an RoKi i nästa match hemma lördag 28 januari 13.15. HPK möter samma dag 15.00 Ilves hemma.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

HPK hoppas på ännu en seger i mot KalPa

Nedsläpp

KalPa möter HPK i Niirala i dag i FM-ligan, damer i ishockey. HPK har inför matchen nio segrar i rad, den senaste mot Kuortane med 2-1, och ligger nu fyra i tabellen. KalPa vann senast mot K-Espoo med 2-1.

När lagen möttes senast, 10 december i HML hh, slutade det med seger för HPK med 4-3.

HPK är starka på bortaplan, och har fem segrar på senaste fem bortamatcherna.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

HPK avgjorde i sista perioden och vann mot Kuortane

HPK vann borta mot Kuortane i FM-ligan, damer i ishockey med 2-1. Matchen var helt jämn efter två perioder, 1-1, innan HPK avgjorde i sista perioden.

Jade Mäkivaara blev matchhjälte med sitt avgörande 2-1-mål 1.15 in i sista perioden.

I och med detta har HPK hela nio raka segrar.

Första perioden var jämn. Kuortane inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Sofianna Sundelin efter 2.04, men HPK kvitterade genom Karolina Erbanova efter 14.21.

Andra perioden blev mållös. 1.15 in i tredje perioden nätade HPK:s Jade Mäkivaara på pass av Julia Matejkova och Salla Sivula och avgjorde matchen. Mäkivaara fullbordade därmed lagets vändning.

Kuortane har en vinst och fyra förluster på de senaste fem matcherna. Det här var Kuortanes sjätte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även HPK:s sjunde uddamålsseger.

Kuortane stannar därmed på sjätte plats, och HPK på fjärde plats, i tabellen.

I nästa match, söndag 22 januari, har Kuortane HIFK hemma i Kuortane 15.00, medan HPK spelar borta mot KalPa 13.30.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Kuortane möter HPK efter 41 dagars uppehåll

Nedsläpp

Matchledigheten är över och HPK gästar i dag Kuortane i Kuortane i FM-ligan, damer i ishockey. HPK har inför matchen en vinstsvit på åtta segrar i rad. Kuortane bröt sin förlustsvit på fem matcher med förlust senast, när det blev vinst mot RoKi, 3-0.

När lagen möttes senast, 30 oktober i Kuortane, slutade det med seger för Kuortane med 6-3.

HPK är starka på bortaplan, och har fyra segrar på senaste fem bortamatcherna.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

HPK fortsätter vara svårslaget – tog åttonde segern i rad

Det var upplagt för en riktigt het drabbning när två av de formstarkaste lagen i FM-ligan, damer i hockey möttes i HML hh. Och hemmalaget HPK vann mot K-Espoo. 5-1 (0-0, 3-0, 2-1) skrevs resultatet till, som betyder att fjärdeplacerade HPK tog åttonde segern i följd, och att K-Espoo samtidigt förlorade efter sex segrar i rad.

Första perioden blev mållös. HPK spelade bra i andra perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Barbora Jurickova, Saimi Lehto och Jutta Stoltenberg. HPK fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 5-1. Målen i sista perioden gjordes av Emma Katajamäki och Kiti Seikkula.

Noterbart är att HPK:s Heta Seikkula hade tre assists.

HPK har fem segrar på de senaste fem matcherna, medan K-Espoo har fyra vinster och en förlust.

Matchresultatet innebär att K-Espoo ligger kvar på tredje plats.

HPK tar sig an Kuortane i nästa match borta lördag 21 januari 15.00. K-Espoo möter samma dag 13.00 KalPa borta.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Sista matchen för året: HPK möter K-Espoo

Nedsläpp

Dagens möte mellan HPK och K-Espoo är sista matchen i FM-ligan, damer i hockey i höst. HPK har inför matchen en vinstsvit på sju segrar i rad. K-Espoo har inför matchen en vinstsvit på sex segrar i rad.

Senast lagen möttes slutade det med seger för K-Espoo på hemmaplan med 2-1.

K-Espoo har haft problem på bortaplan senaste tiden, och har bara tagit sju segrar den här säsongen.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

HPK fortsätter vara svårslaget – tog sjunde segern i rad

Det var upplagt för en riktigt het drabbning när två av de formstarkaste lagen i FM-ligan, damer i ishockey möttes i HML hh. Och hemmalaget HPK vann mot KalPa. 4-3 (1-0, 1-1, 1-2, 0-0, 1-0) skrevs resultatet till efter straffar, som betyder att fjärdeplacerade HPK tog sjunde segern i följd, och att KalPa samtidigt förlorade efter 26 segrar i rad.

HPK tog ledningen efter 13.52, genom Kiti Seikkula på pass av Jutta Stoltenberg och Heta Seikkula. Efter 9.49 gjorde HPK 2-0, återigen genom Kiti Seikkula.

KalPa reducerade dock till 2-1 genom Liisa Kastikainen efter 14.22 i andra perioden. 5.40 in i tredje perioden slog Elisa Holopainen till framspelad av Jenna Kaila och Johanna Juutilainen och kvitterade.

11.49 in i perioden nätade HPK:s Vanessa Viitala framspelad av Jade Mäkivaara och gav laget ledningen.

KalPa kvitterade till 3-3 med 18 sekunder kvar att spela genom Jenna Kaila assisterad av Sanni Rantala och Elisa Holopainen.

I straffläggningen var det HPK som avgjorde till 4-3. Den avgörande straffen stod Kiti Seikkula för.

HPK:s Kiti Seikkula gjorde tre mål.

HPK har fem segrar på de senaste fem matcherna, medan KalPa har fyra vinster och en förlust. Det här var HPK:s sjätte uddamålsseger den här säsongen.

Matchresultatet innebär att KalPa ligger kvar på första plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 11 december. Då möter HPK K-Espoo i HML hh 14.00. KalPa tar sig an TPS hemma 13.30.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

HPK möter KalPa och jagar sjätte raka segern

Nedsläpp

I dag möts HPK och KalPa i HML hh i FM-ligan, damer i ishockey. Segern mot TPS med 4-2 senast gör att HPK har sex raka segrar och ligger på fjärde plats i tabellen. KalPa har inför matchen en vinstsvit på 26 segrar i rad.

Senast lagen möttes slutade det med seger för KalPa på hemmaplan med 5-2.

KalPa är obesegrade på bortaplan, efter 15 raka segrar.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

FM-ligan

# Lag S MS P
1 KalPa 31 131 86
2 HIFK 31 126 79
3 K-Espoo 31 66 65
4 HPK 31 34 58
5 Ilves 31 -1 49
6 Kuortane 31 -8 46
7 TPS 31 -16 42
8 Kärpät 31 -57 22
9 Lukko 31 -144 12
10 RoKi 31 -131 6

Skytteliga

Kiti Seikkula 18
Karolina Erbanova 15
Jade Mäkivaara 14
Julia Matejkova 12
Lucia Zaborska 8
Saimi Lehto 7
Vanessa Viitala 6
Emma Katajamäki 4
Oona Koukkula 4
Barbora Jurickova 3
Heta Seikkula 3
Julia Ahlskog 3
Jutta Stoltenberg 3
Nella Aarniovuori 2
Milja Tervo 1