Kuortaneen Urheiluopisto Naiset

28 januari kl 15:00 Kuortaneen Urheiluopisto Naiset - K-Espoo 2-3 Läs mer
Nästa match: HPK - HIFK kl 14:00

K-Espoo vann med 3-2 borta mot Kuortane

Det blev en uddamålsseger för K-Espoo i matchen mot Kuortane i FM-ligan, damer i hockey på lördagen. Laget vann med 3-2 (1-1, 1-0, 1-1) borta i Kuortane.

Segern var K-Espoos åttonde på de senaste tio matcherna.

Första perioden var jämn. Kuortane inledde bäst och tog ledningen genom Sofianna Sundelin efter 9.12, men K-Espoo kvitterade genom Julia Zielinska efter 14.53. K-Espoo gjorde också 1-2 efter 7.27 i andra perioden när Julia Schalin hittade rätt på pass av Julia Zielinska och Bianca Kanerva. K-Espoo tog ledningen med 1-3 genom Tinja-Mariia Haukijärvi efter 6.37 i tredje perioden.

Heidi Kokora reducerade förvisso, men närmare än 2-3 kom inte Kuortane.

Kuortane har en vinst och fyra förluster på de senaste fem matcherna. Det här var Kuortanes sjunde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även K-Espoos sjätte uddamålsseger.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Kuortane på sjätte plats och K-Espoo på tredje plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 29 januari. Då möter Kuortane TPS i Kuortane 15.00. K-Espoo tar sig an Lukko borta 14.15.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Dags för Kuortane att ta sig an K-Espoo på hemmaplan

Nedsläpp

Kuortane spelar hemma mot K-Espoo i dag i FM-ligan, damer i ishockey. K-Espoo vann senast mot Kärpät med 5-1, Kuortane förlorade mot HIFK.

Förra mötet lagen emellan slutade med seger på hemmaplan för K-Espoo, med 5-1.

K-Espoo har haft problem på bortaplan senaste tiden, och har bara tagit åtta segrar den här säsongen.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Målfest när HIFK krossade Kuortane i Kuortane

HIFK hade inga problem med Kuortane i FM-ligan, damer i ishockey, och vann borta med 6-0 (5-0, 1-0, 0-0).

Det här innebär att HIFK nu har fyra segrar i följd.

HIFK spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-5 genom två mål av Veera Huotari, ett mål av Johanna Kemppainen, ett mål av Michaela Pejzlova och ett mål av Julia Liikala. HIFK gjorde också 0-6 genom Julia Liikala framspelad av Mikaela Saukkonen och Clara Rozier efter 3.40 i andra perioden. Tredje perioden blev mållös, och HIFK höll i sin 6-0-ledning och vann.

HIFK:s Veera Huotari stod för två mål och ett målgivande pass.

Kuortane har en vinst och fyra förluster på de senaste fem matcherna.

Kuortane stannar därmed på sjätte plats, och HIFK på andra plats, i tabellen.

Lördag 28 januari möter Kuortane K-Espoo hemma 15.00 och HIFK möter TPS borta 12.30.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

HIFK med tre raka segrar – möter Kuortane

Nedsläpp

I dag är det dags för match för HIFK som gästar Kuortane i Kuortane i FM-ligan, damer i ishockey. HIFK har tre raka segrar, senast med 10-1 mot Kärpät, och är nu på andra plats. Kuortane förlorade sin senaste match med 1-2 mot HPK.

När lagen möttes senast, 4 december i Pirkkola, slutade det med seger för HIFK med 2-1.

HIFK är starka på bortaplan, och har fyra segrar på senaste fem bortamatcherna.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

HPK avgjorde i sista perioden och vann mot Kuortane

HPK vann borta mot Kuortane i FM-ligan, damer i ishockey med 2-1. Matchen var helt jämn efter två perioder, 1-1, innan HPK avgjorde i sista perioden.

Jade Mäkivaara blev matchhjälte med sitt avgörande 2-1-mål 1.15 in i sista perioden.

I och med detta har HPK hela nio raka segrar.

Första perioden var jämn. Kuortane inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Sofianna Sundelin efter 2.04, men HPK kvitterade genom Karolina Erbanova efter 14.21.

Andra perioden blev mållös. 1.15 in i tredje perioden nätade HPK:s Jade Mäkivaara på pass av Julia Matejkova och Salla Sivula och avgjorde matchen. Mäkivaara fullbordade därmed lagets vändning.

Kuortane har en vinst och fyra förluster på de senaste fem matcherna. Det här var Kuortanes sjätte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även HPK:s sjunde uddamålsseger.

Kuortane stannar därmed på sjätte plats, och HPK på fjärde plats, i tabellen.

I nästa match, söndag 22 januari, har Kuortane HIFK hemma i Kuortane 15.00, medan HPK spelar borta mot KalPa 13.30.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Kuortane möter HPK efter 41 dagars uppehåll

Nedsläpp

Matchledigheten är över och HPK gästar i dag Kuortane i Kuortane i FM-ligan, damer i ishockey. HPK har inför matchen en vinstsvit på åtta segrar i rad. Kuortane bröt sin förlustsvit på fem matcher med förlust senast, när det blev vinst mot RoKi, 3-0.

När lagen möttes senast, 30 oktober i Kuortane, slutade det med seger för Kuortane med 6-3.

HPK är starka på bortaplan, och har fyra segrar på senaste fem bortamatcherna.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Äntligen seger för Kuortane mot RoKi

Det blev fem förluster i rad för Kuortane i FM-ligan, damer i ishockey. Men hemma mot RoKi kom det efterlängtade trendbrottet. Matchen i Kuortane slutade 3-0 (0-0, 1-0, 2-0).

Första perioden blev mållös. Det var först 16.28 in i andra perioden som Kuortane tog ledningen genom Hannele Tarkiainen framspelad av Aino Krook och Kerttu Lehmus.

Kuortane startade tredje perioden bäst och gick från 1-0 till 3-0 genom två mål av Sofia Kari tidigt i perioden och avgjorde matchen.

Kuortane har en seger och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan RoKi har en vinst och fyra förluster.

För Kuortane gör resultatet att man nu ligger på femte plats i tabellen, medan RoKi är på tionde och sista plats.

I nästa match möter Kuortane HPK hemma på lördag 21 januari 15.00. RoKi möter Ilves söndag 11 december 12.00 borta.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Efter trendbrottet senast – RoKi jagar nya poäng mot Kuortane

Nedsläpp

Kuortane tar i dag emot RoKi i Kuortane i FM-ligan, damer i ishockey. Det blev seger mot Kärpät, 3-2, senast för RoKi, som därmed tog poäng igen efter 25 raka förluster. Hemmalaget har fem förluster i rad, senaste mot KalPa med 0-4.

Senaste mötet mellan lagen slutade med seger för Kuortane på bortaplan, 4-1.

RoKi har problem på bortaplan, och har ännu inte vunnit efter elva försök.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Efter förlustsviten: Poäng igen för Kuortane – 0-0 mot KalPa

Fyra förluster i rad i FM-ligan, damer i hockey räckte. Borta mot KalPa bröts den tuffa sviten för Kuortane, även om det inte räckte till seger. Det blev 0-0 i matchen på tisdagen.

Inför matchen hade KalPa tagit 25 raka segrar, men åkte nu på första poängförlusten.

KalPa har fyra segrar och en oavgjord på de senaste fem matcherna, medan Kuortane har en oavgjord och fyra förluster.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 10 december. Då möter KalPa HPK i HML hh 14.00. Kuortane tar sig an RoKi hemma 15.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

KalPa med 25 raka segrar möter Kuortane

Nedsläpp

I dag är det dags för match för KalPa som tar emot Kuortane i Niirala i FM-ligan, damer i hockey. KalPa tog mot TPS 25:e raka segern och är etta i serien. Bortalaget har fyra raka förluster, senaste mot HIFK med 1-2.

Senaste mötet mellan lagen slutade med seger för KalPa på bortaplan, 7-1.

Kuortane är rätt bra på bortaplan, och har sex segrar.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

FM-ligan

# Lag S MS P
1 KalPa 31 131 86
2 HIFK 31 126 79
3 K-Espoo 31 66 65
4 HPK 31 34 58
5 Ilves 31 -1 49
6 Kuortane 31 -8 46
7 TPS 31 -16 42
8 Kärpät 31 -57 22
9 Lukko 31 -144 12
10 RoKi 31 -131 6

Skytteliga

Nea Tervonen 9
Neea Pelkonen 8
Sofia Kari 8
Sofianna Sundelin 7
Aino Krook 6
Peppi-Pauliina Virtanen 6
Heidi Kokora 4
Raili Mustonen 4
Kerttu Lehmus 3
Sinna Varjonen 3
Tuuli Tallinen 3
Charlotta Lundström 2
Eerika Siekkinen 2
Hannele Tarkiainen 2
Abigail Byskata 1
Jenniina Kuoppala 1
Nella Korpela 1
Olivia Laitamäki 1