TPS Juniorijääkiekko Naiset

28 januari kl 12:30 TPS Juniorijääkiekko Naiset - HIFK 1-5 Läs mer
Nästa match: Ilves - Kärpät kl 15:00

TPS kunde inte stoppa formstarka HIFK

TPS och HIFK möttes på lördagen i Kupittaa. HIFK hade fyra vinster i rad i FM-ligan, damer i ishockey inför matchen – och vann nu på nytt. Matchen slutade 1-5 (0-2, 0-2, 1-1).

I början av matchen var HIFK starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Karoliina Rantamäki och Johanna Kemppainen. HIFK gjorde två snabba mål i andra perioden och gick från 0-2 till 0-4, målen av Julia Liikala och Emilia Vesa. TPS reducerade dock till 1-4 genom Moona Keskisarja med 04.53 kvar att spela i tredje perioden.

HIFK kunde dock avgöra till 1-5 med 02.39 kvar av matchen genom Satu-Maaria Vihervuori.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, TPS på sjunde plats och HIFK på andra plats.

Söndag 29 januari spelar TPS borta mot Kuortane 15.00 och HIFK mot HPK borta 14.00 i HML hh.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

HIFK med fyra raka segrar – möter TPS

Nedsläpp

I dag är det dags för match för HIFK som gästar TPS i Kupittaa i FM-ligan, damer i hockey. HIFK tog mot Kuortane fjärde raka segern och är tvåa i serien. TPS:s form är sviktande, och laget förlorade fem matcher i rad, innan senaste matchen och segern mot Ilves med 5-2.

Senaste mötet mellan lagen slutade med seger för HIFK på hemmaplan, 7-1.

HIFK är starka på bortaplan, och har fyra segrar på senaste fem bortamatcherna.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Efter fem förluster i rad – äntligen är sviten bruten för TPS

Matchen mellan TPS och Ilves i Kupittaa slutade 5-2 (1-1, 3-1, 1-0). Ett skönt trendbrott för TPS. Laget hade före söndagens hemmamatch fem förluster i rad i FM-ligan, damer i ishockey.

Första perioden var jämn. Ilves inledde bäst och tog ledningen genom Linnea Melotindos efter 6.41, men TPS kvitterade genom Emmi Mourujärvi efter 10.08. TPS tog kommandot även i andra perioden. Laget gick upp till 2-1 innan Ilves kvitterade.

Därefter handlade dock allt om TPS och innan perioden var över hade laget ryckt åt sig ledningen med 4-2. 1.54 in i tredje perioden nätade TPS:s Pauliina Salonen och ökade ledningen. 5-2-målet blev matchens sista.

TPS har en seger och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan Ilves har tre vinster och två förluster.

Resultatet innebär att TPS ligger kvar på sjunde plats och Ilves på femte plats i tabellen.

TPS tar sig an HIFK i nästa match hemma lördag 28 januari 12.30. Ilves möter samma dag 15.00 HPK borta.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Seger för Ilves efter avgörande i förlängningen mot TPS

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Ilves avgöra den jämna matchen hemma mot TPS i FM-ligan, damer i hockey. Slutresultatet blev 5-4 (1-2, 1-1, 2-1, 1-0). Matchhjälte blev Noora Mylläri, som gjorde det avgörande målet i förlängningen.

Segern var Ilves sjätte på de senaste sju matcherna.

TPS startade matchen starkast. Laget ryckte åt sig en 0-2-ledning genom mål av Ines Lukkarila och Moona Keskisarja innan Ilves svarade och gjorde 2-1 genom Noora Mylläri. Efter 6.39 gjorde TPS 1-3 genom Heli Allinen.

Ilves reducerade dock till 2-3 genom Julia Kuusisto med 01.13 kvar att spela i andra perioden. 9.09 in i tredje perioden slog Helen Puputti till framspelad av Anniina Kaitala och kvitterade.

Efter 13.18 slog Tuuli Ollikainen till framspelad av Veera Ollikainen och Nanna-Katariina Timonen och gav Ilves ledningen.

16.03 in i perioden nätade TPS:s Tereza Pistekova på pass av Ines Lukkarila och Eliska Hotová och kvitterade.

I förlängningen tog det 1.06 innan Ilves avgjorde till 5-4. Matchvinnare för hemmalaget blev Noora Mylläri, framspelad av Elli Suoranta.

Ilves Noora Mylläri stod för två mål och ett assist.

Ilves har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan TPS har fem förluster. Det här var Ilves fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också TPS:s femte uddamålsförlust.

Resultatet innebär att Ilves ligger kvar på femte plats och TPS på sjunde plats i tabellen.

I nästa match möts lagen igen i Kupittaa, söndag 22 januari 14.30.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Match igen när Ilves tar emot TPS

Nedsläpp

Uppehållet är över och i dag tar Ilves emot TPS i Tesoma 1 i FM-ligan, damer i hockey. Bortalaget har fyra raka förluster, senaste mot KalPa med 3-6. Det blev seger i den senaste matchen för Ilves, 5-2 mot RoKi på hemmaplan.

Senast lagen möttes slutade det med seger för Ilves på bortaplan med 6-2.

TPS har problem på bortaplan, och har bara tagit fem segrar den här säsongen.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

KalPa ryckte i sista perioden och vann mot TPS

KalPa vann hemma mot TPS i FM-ligan, damer i ishockey med 6-3. Matchen var helt jämn efter två perioder, 3-3, innan KalPa avgjorde i sista perioden.

Därmed har KalPa vunnit tolv matcher i rad på hemmaplan.

Första perioden var jämn. TPS inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Pihla Hämeenniemi efter 3.16, men KalPa kvitterade genom Johanna Juutilainen bara två minuter senare. Efter 2.36 i andra perioden slog Uchechi Udeh till, framspelad av Moona Keskisarja och gav TPS ledningen.

Anni Timonen gjorde dessutom 1-3 efter 2.52 på pass av Pihla Hämeenniemi och Ella Välikangas.

KalPas Elli Mäkelä gjorde 2-3 efter 16.53 på pass av Sanni Rantala och Jenna Kaila.

Elisa Holopainen gjorde dessutom 3-3 efter 19.43 framspelad av Elli Mäkelä och Jenna Hietala.

KalPa spelade bra i tredje perioden och gick från 3-3 till 6-3 genom tre snabba mål tidigt i perioden av Elisa Holopainen, Jenna Kaila och Elli Mäkelä och avgjorde matchen.

KalPas Elli Mäkelä stod för två mål och tre assists, Elisa Holopainen gjorde två mål och spelade dessutom fram till två mål och Jenna Kaila gjorde ett mål och totalt tre poäng.

KalPa har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan TPS har en vinst och fyra förluster.

Det här betyder att KalPa är kvar i serieledning, och TPS stannar på sjunde plats, i tabellen.

I nästa match, lördag 21 januari, har KalPa K-Espoo hemma i Niirala 13.00, medan TPS spelar borta mot Ilves 01.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

KalPa tar emot TPS i sista höstomgången

Nedsläpp

I dag möter KalPa TPS på hemmaplan i Niirala i sista höstomgången i FM-ligan, damer i ishockey. Bortalaget har tre förluster i rad, senaste mot Kärpät med 5-6. KalPa blev utan poäng i senaste matchen, mot HPK.

KalPa vann lagens senaste möte med 10-2.

TPS har problem på bortaplan, och har bara tagit fem segrar den här säsongen.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Äntligen seger för Kärpät mot TPS

Det blev nio förluster i rad för Kärpät i FM-ligan, damer i ishockey. Men hemma mot TPS kom det efterlängtade trendbrottet. Matchen i Raksila slutade 6-5 (0-2, 3-1, 3-2).

Emma Ekoluoma blev matchhjälte med sitt avgörande 6-5-mål 17.59 in i tredje perioden.

I början av matchen var TPS starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Pauliina Salonen och Anni Timonen. I andra perioden var det i stället Kärpät som hade övertaget. Laget vann perioden med 3-1 och ställningen efter två perioder var 3-3.

Kärpät hade greppet över spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 3-2 och matchen med 6-5.

Noterbart är att TPS:s Anni Timonen stod för tre poäng, varav två mål. Dessutom att Kärpäts Kristiina Meriläinen hade tre assists.

Kärpät har en seger och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan TPS har en vinst och fyra förluster. Det här var Kärpäts andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också TPS:s fjärde uddamålsförlust.

Det här betyder att Kärpät ligger kvar på åttonde plats i tabellen, och TPS på sjunde plats.

Kärpät tar sig an HIFK i nästa match hemma lördag 21 januari 12.00. TPS möter KalPa borta söndag 11 december 13.30.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Förlusttyngt Kärpät möter TPS hemma

Nedsläpp

Kärpät har haft det motigt i FM-ligan, damer i hockey senaste tiden, och är i dålig form inför matchen hemma mot sjundeplacerade TPS. Hemmalaget har nio förluster i rad, och har halkat ner till åttonde plats. TPS fick inte med sig någon poäng från mötet på bortaplan med HPK senast.

Senast lagen möttes slutade det med seger för TPS på bortaplan med 3-2.

TPS har problem på bortaplan, och har bara tagit fem segrar den här säsongen.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

FM-ligan

# Lag S MS P
1 KalPa 31 131 86
2 HIFK 31 126 79
3 K-Espoo 31 66 65
4 HPK 31 34 58
5 Ilves 31 -1 49
6 Kuortane 31 -8 46
7 TPS 31 -16 42
8 Kärpät 31 -57 22
9 Lukko 31 -144 12
10 RoKi 31 -131 6

Skytteliga

Pauliina Salonen 19
Tereza Pistekova 13
Ines Lukkarila 10
Susanna Viitala 10
Uchechi Udeh 9
Moona Keskisarja 8
Anni Timonen 6
Emmi Mourujärvi 6
Emmi Metsä-Tokila 4
Ella Välikangas 3
Ellie Wallace 3
Emma-Lotta Laamanen 3
Heli Allinen 3
Kiia Kangas 3
Pihla Hämeenniemi 3
Aliisa Yli-kauppila 2
Elina Heikkinen 1
Emma Pitkänen 1
Iiris Falck 1
Raphaelle Grenier 1