TPS Juniorijääkiekko Naiset

2 oktober kl 14:30 RoKi - TPS Juniorijääkiekko Naiset 0-5 Läs mer
Nästa match:
8 oktober
RoKi - HPK kl 17:00

Fortsatt tungt för formsvagt RoKi – förlust mot TPS

Det räcker inte hela vägen till seger för RoKi. Det står klart efter 0-5 hemma mot TPS. Det var RoKis åttonde match i rad utan seger i FM-ligan, damer i ishockey.

Segern var TPS:s femte på de senaste sex matcherna.

RoKi har fem förluster på de senaste fem matcherna.

För RoKi gör resultatet att man nu fortfarande är sist i serien, medan TPS är på femte plats.

Lördag 8 oktober spelar RoKi hemma mot HPK 17.00 och TPS mot Lukko hemma 13.20 i Kuppis ishall.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Sju förluster i rad – nu hoppas RoKi på seger mot TPS

Nedsläpp

RoKi jagar en seger när laget möter TPS hemma i Lappi Areena. Inför dagens match har hemmalaget sju förluster i rad i FM-ligan, damer i ishockey, och har halkat ner till åttonde plats i tabellen. Det blev seger i den senaste matchen för TPS, 7-3 mot RoKi hemma.

TPS vann lagens senaste möte med 7-3.

RoKi har bara 0 segrar på fyra försök hittills hemma i serien.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

KalPa starkast i straffläggningen – vann borta mot TPS

Det var jämnt hela vägen när TPS mötte KalPa hemma i FM-ligan, damer i ishockey. Först efter straffar kunde lagen skiljas åt. KalPa var kyligare i avsluten och vann med 3-2 (0-1, 1-1, 1-0, 0-0, 1-0). Liisa Kastikainen blev matchhjälte med sitt avgörande straffmål.

Resultatet betyder att andraplacerade KalPa tog sjätte segern i följd, och att TPS samtidigt förlorade efter tre segrar i rad.

TPS tog ledningen efter 6.24, genom Ines Lukkarila framspelad av Tereza Pistekova. Det tog sin tid innan något av lagen hittade rätt på nytt. Efter 14.27 i andra perioden slog Elli Mäkelä till, på pass av Elisa Holopainen och kvitterade för KalPa.

TPS:s Ines Lukkarila gjorde 2-1 efter 18.45 framspelad av Anni Timonen och Pauliina Salonen.

17.08 in i tredje perioden slog KalPas Elli Mäkelä till ännu en gång framspelad av Elisa Holopainen och Johanna Juutilainen och kvitterade för KalPa. I straffläggningen var det KalPa avgjorde till 2-3. Den avgörande straffen stod Liisa Kastikainen för.

TPS har tre vinster och två förluster på de senaste fem matcherna. Det här var TPS:s andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även KalPas tredje uddamålsseger.

TPS stannar därmed kvar på femte plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 1 oktober. Då möter TPS RoKi i Lappi Areena 14.30. KalPa tar sig an Ilves borta 14.15.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Straffar avgjorde när TPS vann mot Kärpät

TPS tog emot Kärpät hemma i en riktigt jämn match i FM-ligan, damer i ishockey. Efter ordinarie matchtid var matchen oavgjord, lika så efter förlängningen, och först i straffläggningen kunde TPS avgöra till 4-3 (2-1, 1-2, 0-0, 0-0, 1-0). Det avgörande straffmålet stod Tereza Pistekova för.

TPS startade matchen starkast. Laget ryckte åt sig ledningen med 2-0, genom mål av Tereza Pistekova och Pauliina Salonen innan Kärpät svarade och gjorde 2-1 genom Oona Havana. Efter 1.00 i andra perioden nätade Jasmine Ylitalo, framspelad av Tilli Keränen och kvitterade för Kärpät.

MATA Monica Sarkkinen gjorde dessutom 2-3 efter 4.36 på pass av Tilli Keränen och Emma Ekoluoma.

TPS:s Uchechi Udeh gjorde 3-3 efter 5.31 framspelad av Iiris Falck och Moona Keskisarja.

I tredje perioden gjordes inga mål, och matchen gick därmed till förlängning I straffläggningen var det TPS avgjorde till 4-3. Den avgörande straffen stod Tereza Pistekova för.

Tereza Pistekova gjorde två mål för TPS och spelade dessutom fram till ett mål.

TPS har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Kärpät har en vinst och fyra förluster. Förlusten var Kärpäts andra uddamålsförlust.

TPS har åtta poäng och Kärpät har fyra poäng efter fem omgångar.

TPS tar sig an KalPa i nästa match hemma söndag 25 september 16.30. Kärpät möter samma dag 14.15 Lukko borta.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

TPS segrare hemma mot HPK

TPS besegrade HPK på hemmaplan i söndagens möte i FM-ligan, damer i hockey. 5-3 (1-0, 2-0, 2-3) slutade matchen.

TPS startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 02.51 slog Emmi Mourujärvi till. I andra perioden var TPS starkast och gick från 1-0 till 3-0 genom mål av Tereza Pistekova och Pihla Hämeenniemi. Det sista målet kom med 59 sekunder kvar av perioden. I tredje perioden var det i stället HPK som hade övertaget. Laget vann perioden med 2-3 men TPS kunde hålla undan och vinna matchen med 5-3.

HPK har startat svagt och har bara tre poäng efter fyra spelade matcher. TPS har sex poäng.

Lördag 24 september spelar TPS hemma mot Kärpät 13.20 och HPK mot Kuortane hemma 15.00 i HML.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

FM-ligan

# Lag S MS P
1 KalPa 8 34 22
2 HIFK 8 34 21
3 K-Espoo 8 20 20
4 Kuortane 8 14 18
5 TPS 8 13 15
6 Kärpät 8 -15 8
7 HPK 8 -9 6
8 Ilves 8 -22 4
9 Lukko 8 -41 4
10 RoKi 8 -28 2

Skytteliga

Pauliina Salonen 6
Tereza Pistekova 6
Emmi Mourujärvi 3
Ines Lukkarila 3
Aliisa Yli-kauppila 1
Elina Heikkinen 1
Ellie Wallace 1
Heli Allinen 1
Iiris Falck 1
Pihla Hämeenniemi 1
Uchechi Udeh 1