Ilves vann mot Ässät på bortaplan

Ilves vann borta mot Ässät i FM-ligan herr i ishockey. Matchen på lördagen slutade 2-4 (1-1, 0-2, 1-1).

Joona Ikonen, Lester Lancaster, Panu Mieho och Matias Mäntykivi blev målskyttarna för Ilves, medan Sakari Salminen och Olli Vainio gjorde Ässäts mål.

Resultatet innebär att Ässät ligger kvar på 14:e plats och Ilves på åttonde plats i tabellen.

I nästa match möter Ässät KalPa borta och Ilves möter HIFK hemma. Båda matcherna spelas onsdag 20 oktober 18.30.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Aleksi Ainali och Heikki Liedes heta när KooKoo slog Ässät

Ett måls övervikt avgjorde en resultatmässigt jämn match för KooKoo, som vann hemma mot Ässät med 2-1 (0-0, 1-0, 1-1) i FM-ligan herr i ishockey på lördagen.

Segern var KooKoos fjärde på de senaste fem matcherna, och fjärde hemmasegern i rad.

Första perioden blev mållös. Matchen var mållös till KooKoo tog ledningen efter en knapp halvtimmes spel, genom Aleksi Ainali på pass av Peetro Seppälä och Radek Koblizek. I tredje perioden nätade KooKoos Heikki Liedes på pass av Joose Antonen och Radek Koblizek och ökade ledningen för KooKoo.

I tredje perioden slog Ässäts Eemil Erholtz till framspelad av Teemu Lepaus och Jacob Andersson och reducerade åt Ässät. Men mer än så orkade Ässät inte med.

Ässät ligger på elfte plats i tabellen efter matchen, medan KooKoo är på femte plats.

I nästa match möter KooKoo KalPa borta på onsdag 13 oktober 18.30. Ässät möter Ilves lördag 16 oktober 17.00 hemma.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Ässät slog SaiPa efter Teemu Lepaus dubbel

Det blev Ässät som gick segrande ur mötet med SaiPa i FM-ligan herr i ishockey på bortaplan, med 4-3 (2-0, 1-2, 1-1).

Segermålet för Ässät stod Lenni Killinen för.

I början av matchen var Ässät starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål i mitten av perioden av Valtteri Pihlajamaki och Teemu Lepaus.

I tredje perioden slog SaiPas Roni Karvinen till framspelad av Joona Huttula och Simo-Pekka Riikola och kvitterade för SaiPa.

I tredje perioden nätade Ässäts Lenni Killinen på pass av Jacob Andersson och Derek Barach och avgjorde matchen. Det fastställde slutresultatet till 3-4.

För Ässät gör resultatet att man nu ligger på nionde plats i tabellen, medan SaiPa är på 14:e plats.

I nästa match, lördag 9 oktober, har SaiPa Ilves borta 16.00, medan Ässät spelar borta mot KooKoo 17.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Tre poäng till JYP efter avgörande i slutperioden mot Ässät

JYP vann borta mot Ässät i FM-ligan herr i hockey med 3-2 (1-1, 1-1, 1-0). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan JYP avgjorde.

Joakim Kemell blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål.

I tredje perioden nätade JYP:s Joakim Kemell på pass av Santeri Koskela och Samuel Helenius och avgjorde matchen. Det fastställde slutresultatet till 2-3.

För Ässät gör resultatet att laget nu ligger på 13:e plats i tabellen, medan JYP är på nionde plats.

I nästa match möter Ässät SaiPa borta på fredag 8 oktober 18.30. JYP möter Jukurit torsdag 7 oktober 18.30 hemma.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Teemu Eronen och Joonas Jalvanti avgjorde när Pelicans slog Ässät

Pelicans tog till slut hem segern mot Ässät i matchen på lördagen. Matchen i FM-ligan herr i hockey slutade 2-1 (2-0, 0-0, 0-1).

Segern var Pelicans fjärde på de senaste fem matcherna.

I början av matchen var Pelicans starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Teemu Eronen och Joonas Jalvanti.

Andra perioden blev mållös. I tredje perioden nätade Ässäts Nick Moutrey på pass av Jarno Kärki och Jacob Andersson och reducerade åt Ässät. Fler mål än så blev det inte för Ässät.

Det här var sista matchen och resultatet betyder att Pelicans slutar på tredje plats, och Ässät på tolfte plats.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.