Oulun Kärpät

17 november kl 17:00 Oulun Kärpät - TPS Åbo 3-2 Läs mer
Nästa match:
23 november
Oulun Kärpät - HIFK Hockey kl 18:30

Kärpät vann toppmötet mot TPS med 3–2

Kärpät tog en stark seger på hemmaplan när man vann mot TPS hemma i Finland FM-Ligan i ishockey på lördagen med 3–2 (0-2, 1-0, 2-0). En viktigt seger i toppen av tabellen. Kärpät har därmed sju raka segrar. TPS däremot har fyra raka förluster. Målskyttarna som fixade segern för Kärpät var Jasper Lindsten, Shaun Heshka och Radek Koblizek, medan målen för TPS gjordes av Simon Suoranta och Oula Palve. Resultatet innebär att Kärpät fortsätter toppa tabellen och TPS ligger på andra plats i tabellen. Elva poäng skiljer lagen åt. Nästa motstånd för Kärpät är HIFK. TPS tar sig an Ilves hemma. Båda matcherna spelas fredag 23 november 18.30.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Kärpät fortsätter att vinna - har nu sex raka segrar

Det går fortsatt bra för Kärpät i Finland FM-Ligan i ishockey. På torsdagen mötte laget Jukurit och tog med sig ännu en seger. Därmed har laget vunnit sex matcher i rad. Segerresultatet mot Jukurit blev 4–0 (1-0, 3-0, 0-0). Segern säkrades av Kärpäts målskyttar, Jasse Ikonen, Teemu Kivihalme, Lasse Kukkonen och Michal Kristof. Det här betyder att Kärpät är i fortsatt serieledning med 51 poäng, och Jukurit på elfte plats. Kärpät möter TPS i nästa match hemma lördag 17 november 17.00. Jukurit möter samma dag Pelicans hemma.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Segersviten bröts senast - nu jagar Jukurit revansch i mötet med Kärpät

Nedsläpp

Jukurit fick se sin segersvit bruten senast mot Tappara efter fyra raka segrar, matchen slutade 1–5. Nu match borta, och chans till revansch, mot Kärpät i Finland FM-Ligan. Kärpät har inför matchen en vinstsvit på fem segrar i rad. Förra mötet lagen emellan slutade med seger på bortaplan för Kärpät, med 3–2.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Straffar avgjorde när Sport föll mot Kärpät hemma

Sport tog emot Kärpät hemma i en riktigt jämn match i Finland FM-Ligan i ishockey. Ordinarie matchtid slutade oavgjord, förlängningen lika så, och först i straffläggningen kunde Kärpät avgöra till 3–2 (1-2, 0-0, 1-0, 0-0, 1-0). Målgörare för Sport var Roope Talaja och Aleksi Ainali. Sports nya tabellposition är åttonde plats, medan Kärpät leder serien. I nästa omgång har Sport TPS borta, onsdag 14 november 18.30.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Sport med fyra segrar i rad möter Kärpät

Nedsläpp

I kväll är det dags för match för Sport som tar emot Kärpät hemma i Finland FM-Ligan. Sport har fyra raka segrar, den senaste mot KalPa med 4–3, vilket har tagit laget till sjunde plats i tabellen. Kärpät har inför matchen en vinstsvit på fyra segrar i rad. När lagen möttes senast, 13 oktober, slutade det med seger för Kärpät med 5–0.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Stark seger för Kärpät i toppmatchen mot HPK

Det var två topplag som möttes i Finland FM-Ligan i hockey på fredagen. Och det slutade med seger för bortalaget Kärpät, som besegrade HPK med 4–1 (2-0, 1-0, 1-1). I och med detta har Kärpäts hela fyra raka segrar. Målgörare för Kärpät var Miska Humaloja, Radek Koblizek, Atte Ohtamaa och Lasse Kukkonen, medan HPK:s enda mål gjordes av Eetu Tuulola. Det här betyder att HPK ligger kvar på tredje plats i tabellen, och Kärpät på första plats. Lördag 3 november möter HPK Tappara borta 17.00 och Kärpät möter Sport borta 18.30.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Kärpät vann hemma mot Ilves

En jämn match slutade till slut med seger för Kärpät som vann matchen hemma mot Ilves i Finland FM-Ligan i hockey på onsdagen. 2–1 (1-0, 1-0, 0-1) slutade matchen. Rasmus Kupari gjorde Kärpäts två mål. Ilves gjordes av Oskari Laaksonen. Resultatet innebär att Kärpät fortsätter toppa tabellen och Ilves ligger på fjärde plats i tabellen. Kärpät möter HPK i nästa match borta fredag 2 november 18.30. Ilves möter samma dag Ässät hemma.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

FM-Ligan

# Lag S MS P
1 Kärpät 22 42 54
2 TPS 22 17 43
3 Tappara 22 5 39
4 HPK 23 5 37
5 Pelicans 22 11 36
6 SaiPa 21 1 34
7 Sport 22 -7 34
8 Ilves 21 8 33
9 KooKoo 22 -4 33
10 Jukurit 22 -3 31
11 HIFK 22 -3 29
12 Lukko 22 -14 27
13 KalPa 23 -24 24
14 JYP 22 -5 23
15 Ässät 22 -29 18

Skytteliga

Mika Pyörälä 8
Ville-Valtteri Leskinen 7
Rasmus Kupari 6
Shaun Heshka 5
Aleksi Heponiemi 4
Michal Kristof 4
Radek Koblizek 4
Aleksi Mäkelä 3
Jasper Lindsten 3
Lasse Kukkonen 3
Miska Humaloja 3
Nicklas Lasu 3
Teemu Kivihalme 3
Atte Ohtamaa 2
Jasse Ikonen 2
Jani Hakanpää 1
Jari Sailio 1
Otto Karvinen 1
Taneli Ronkainen 1
Tino Metsävainio 1
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.