Nordsjälland möter Bröndby i serieavslutningen

Avspark

Sista matcherna i Superligaen i fotboll spelas i dag, och Nordsjälland och Bröndby möts på Right to Dream Park. Det blev seger i den senaste matchen för Bröndby, 2-1 mot Silkeborg på hemmaplan, medan Nordsjälland spelade lika, 1-1, mot Viborg senast.

Senast lagen möttes slutade det med seger för Nordsjälland på bortaplan med 3-1.

Bröndby är ganska bra på bortaplan, och har tre segrar och tre oavgjorda matcher.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Danmark Superligaen

# Lag S MS P
1 Nordsjälland 22 18 43
2 FC Köpenhamn 22 23 42
3 Viborg 22 7 37
4 Århus 22 6 35
5 Randers 22 -2 32
6 Bröndby 22 -2 30
7 Silkeborg 22 -1 29
8 Midtjylland 22 3 28
9 Odense 22 -11 28
10 Horsens 22 -11 23
11 Lyngby 22 -15 16
12 Ålborg 22 -15 15

Relaterade artiklar

Hattrick av Mathias Kvistgaarden när Bröndby slog Nordsjälland

Mathias Kvistgaarden stod för ett hattrick när Bröndby besegrade Nordsjälland på hemmaplan i Danmark Mästerskapsserien herr i fotboll med 5-1 (2-0). Övriga mål för hemmalaget gjordes av Ohi Omoijuanfo och Oscar Schwartau, målet för Nordsjälland gjordes av Ernest Nuamah.

Bröndby började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara två minuter slog Ohi Omoijuanfo till.

Laget gjorde 2-0 i 24:e minuten, när Mathias Kvistgaarden hittade rätt. Direkt efter pausen nätade Mathias Kvistgaarden återigen och ökade Bröndbys ledning.

I den 72:a minuten reducerade Ernest Nuamah för Nordsjälland. Mer än så blev det dock inte för Nordsjälland.

Mathias Kvistgaarden ökade Bröndbys ledning som med målet fullbordade sitt hattrick i 76:e minuten.

5-1-målet kom på stopptid, när Oscar Schwartau slog till och gjorde mål. 5-1-målet blev matchens sista.

Bröndby har tre segrar, en oavgjord och en förlust och 11–6 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Nordsjälland har två vinster, en oavgjord och två förluster och 8–10 i målskillnad.

Med en omgång kvar är Bröndby på femte plats i tabellen, medan Nordsjälland är på andra plats.

Bröndby möter Århus i nästa match borta söndag 4 juni 18.00. Nordsjälland möter samma dag Viborg hemma.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Nordsjälland segrare hemma mot Randers

Nordsjälland besegrade Randers på hemmaplan i måndagens möte i Danmark Mästerskapsserien herr i fotboll. 3-1 (1-1) slutade matchen.

Matchen förblev jämn målmässigt till Nordsjälland tog ledningen i 36:e minuten, genom Benjamin Nygren på pass av Mads Bidstrup.

Randers kvitterade till 1-1 alldeles före halvtidspausen, genom Lasse Berg Johnsen på straff. Det dröjde till den 74:e minuten innan Ernest Nuamah på straff gav Nordsjälland ledningen.

Och med sju minuter kvar att spela ökade Nordsjälland ledningen genom Mohammed Diomande. 3-1-målet blev matchens sista.

Nordsjälland har två segrar, en oavgjord och två förluster och 7–6 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Randers har en vinst och fyra förluster och 7–11 i målskillnad.

Med två omgångar kvar är Nordsjälland på andra plats i tabellen, och Randers är på femte plats.

Nästa motstånd för Nordsjälland är Bröndby. Lagen möts måndag 29 maj 19.00 på Brøndby Stadium. Randers tar sig an Århus hemma tisdag 30 maj 20.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Clint Leemans poängräddare för Viborg mot Bröndby

Bröndbys Hakon Evjen gjorde 1-0 i första halvlek borta mot Viborg i Danmark Mästerskapsserien herr. I andra halvlek jobbade sig Viborg in i matchen, och kvitterade genom Clint Leemans i 81:a minuten. Några fler mål blev det inte, och matchen slutade 1-1.

Gästerna Bröndby tog ledningen strax före halvtidsvilan, genom Hakon Evjen. Med nio minuter kvar att spela kvitterade Viborg genom Clint Leemans framspelad av Jeppe Gronning. 1-1-målet blev matchens sista.

Viborg har tre segrar, en oavgjord och en förlust och 7–5 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Bröndby har två vinster, en oavgjord och två förluster och 6–9 i målskillnad.

Med två omgångar kvar är Viborg på tredje plats i tabellen, medan Bröndby är på sjätte plats.

Viborg tar sig an FC Köpenhamn i nästa match hemma måndag 29 maj 17.00. Bröndby möter samma dag 19.00 Nordsjälland hemma.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

1-1 i toppmötet mellan Århus och Nordsjälland

Lagen delade på poängen i den heta toppmatchen i Danmark Mästerskapsserien herr i fotboll mellan Århus och gästande Nordsjälland. Söndagens match slutade 1-1 (0-0).

Det dröjde till den 77:e minuten innan Lasso Coulibaly gav Nordsjälland ledningen.

Kvitteringen kom på stopptid, när Peter Bjur slog till och gjorde mål för Århus. Det fastställde slutresultatet till 1-1.

Århus har två segrar, två oavgjorda och en förlust och 5–2 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Nordsjälland har en vinst, två oavgjorda och två förluster och 5–6 i målskillnad. Det här var Århus tredje oavgjorda match den här säsongen.

Med tre omgångar kvar är Århus på tredje plats i tabellen, och Nordsjälland är på andra plats.

Århus tar sig an FC Köpenhamn i nästa match borta söndag 21 maj 19.00. Nordsjälland möter Randers hemma måndag 22 maj 20.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

FC Köpenhamn klar seriesegrare efter seger

Seger, 3-1 (1-0), borta mot Bröndby, gör att FC Köpenhamn är seriesegrare i Danmark Mästerskapsserien herr i fotboll. Bröndby ligger på sjätte plats i tabellen.

Gästerna FC Köpenhamn startade matchen bäst och tog ledningen tidigt i matchen. Viktor Claesson gjorde målet, redan i 18:e minuten. Med en dryg halvtimme kvar att spela fick Ohi Omoijuanfo träff på straff och kvitterade för Bröndby.

I 73:e minuten gav Jordan Larsson FC Köpenhamn ledningen på nytt.

I den 82:a minuten blev Bröndbys Daniel Wass utvisad, och fick spela med en man mindre sista åtta minuterna.

Och med sex minuter kvar att spela ökade FC Köpenhamn ledningen genom Christian Sörensen framspelad av Elias Jelert Kristensen. Det fastställde slutresultatet till 1-3.

Bröndby har tre vinster och två förluster och 6–8 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan FC Köpenhamn har två vinster, en oavgjord och två förluster och 7–6 i målskillnad.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 21 maj. Då möter Bröndby Viborg på Energi Viborg Arena 17.00. FC Köpenhamn tar sig an Århus hemma 19.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Nordsjälland klar seriesegrare efter seger

Seger, 3-2 (1-0), hemma mot FC Köpenhamn, gör att Nordsjälland är seriesegrare i Danmark Mästerskapsserien herr i fotboll. FC Köpenhamn ligger på andra plats i tabellen.

Målgörare för Nordsjälland var Martin Frese, Ernest Nuamah och Daniel Svensson, medan FC Köpenhamns mål gjordes av Diogo Goncalves. Ett av FC Köpenhamns mål var ett självmål.

Nordsjälland har två segrar, en oavgjord och två förluster och 6–6 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan FC Köpenhamn har en vinst, en oavgjord och tre förluster och 4–6 i målskillnad. Det här var Nordsjällands andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också FC Köpenhamns tredje uddamålsförlust.

Söndag 14 maj möter Nordsjälland Århus borta 19.00 och FC Köpenhamn möter Bröndby borta 17.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Bröndby tog revansch på Randers

Det blev 3-1 (3-0) till Bröndby när laget mötte Randers på söndagen i Danmark Mästerskapsserien herr i fotboll. Med det tog bortalaget Bröndby en skön revansch, då Randers vann senaste mötet lagen emellan, 23 april, med 4-0.

Matchen förblev jämn målmässigt till Bröndby tog ledningen i 23:e minuten, genom Hakon Evjen.

Laget ökade ledningen till 0-2 efter en knapp halvtimmes spel, genom Mathias Kvistgaarden.

Bröndby gjorde också 0-3 i slutminuterna av första halvlek, ännu en gång genom Mathias Kvistgaarden. Direkt efter pausen slog Stephen Odey till och reducerade åt Randers. Mer än så blev det dock inte för Randers.

Randers har två vinster, en oavgjord och två förluster och 8–7 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Bröndby har tre vinster och två förluster och 6–7 i målskillnad.

Med fyra omgångar kvar är Randers på femte plats i tabellen, och Bröndby är på sjätte plats.

Randers tar sig an Viborg i nästa match hemma måndag 15 maj 20.00. Bröndby möter FC Köpenhamn hemma söndag 14 maj 17.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Mikael Anderson målskytt när Århus sänkte Nordsjälland

Målet i första halvleken blev matchens enda när Århus vann med 1-0 (1-0) borta mot Nordsjälland i Danmark Mästerskapsserien herr i fotboll.

Mikael Anderson blev matchhjälte med sitt avgörande 1-0-mål efter 19 minuter.

Århus fick en bra start på matchen. Mikael Anderson gjorde målet, redan i 19:e minuten.

Nordsjälland har en vinst, en oavgjord och tre förluster och 4–6 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Århus har två vinster, två oavgjorda och en förlust och 3–2 i målskillnad. Det här var Nordsjällands tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Århus andra uddamålsseger.

Nordsjälland har nu 47 poäng och Århus har 43 poäng när båda lagen har spelat fem matcher.

I nästa match möter Nordsjälland FC Köpenhamn hemma på måndag 8 maj 20.00. Århus möter Viborg söndag 7 maj 19.00 hemma.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

1–0-seger för Bröndby mot FC Köpenhamn – Ohi Omoijuanfo matchhjälte

Bröndby vann bortamatchen mot FC Köpenhamn i Danmark Mästerskapsserien herr i fotboll med 1–0.

Ohi Omoijuanfo slog till efter 80 minuter och blev matchhjälte med sitt 1-0-mål.

Det dröjde till den 80:e minuten innan Ohi Omoijuanfo gav Bröndby ledningen.

FC Köpenhamn har två vinster, en oavgjord och två förluster och 4–4 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Bröndby har två vinster och tre förluster och 3–9 i målskillnad. Det här var FC Köpenhamns andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Bröndbys andra uddamålsseger.

FC Köpenhamn har 49 poäng och Bröndby har 36 poäng efter fem omgångar.

I nästa match möter FC Köpenhamn Nordsjälland borta på måndag 8 maj 20.00. Bröndby möter Randers söndag 7 maj 17.00 borta.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

}