Alfred Finnbogason målskytt när Lyngby sänkte Bröndby

Målet i andra halvleken blev matchens enda när Lyngby vann med 1-0 (0-0) hemma mot Bröndby i Superligaen i fotboll.

Alfred Finnbogason stod för Lyngbys avgörande mål efter 63 minuter.

Båda lagen har nu två segrar, en oavgjord och två förluster på de senaste fem matcherna, Lyngby med 4–5 och Bröndby med 7–6 i målskillnad. Förlusten var Bröndbys andra uddamålsförlust.

Med två omgångar kvar är Lyngby sist i serien, och Bröndby är på sjunde plats.

Lyngby tar sig an Midtjylland i nästa match borta söndag 12 mars 15.00. Bröndby möter samma dag 19.00 Silkeborg hemma.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Danmark Superligaen

# Lag S MS P
1 Nordsjälland 22 18 43
2 FC Köpenhamn 22 23 42
3 Viborg 22 7 37
4 Århus 22 6 35
5 Randers 22 -2 32
6 Bröndby 22 -2 30
7 Silkeborg 22 -1 29
8 Midtjylland 22 3 28
9 Odense 22 -11 28
10 Horsens 22 -11 23
11 Lyngby 22 -15 16
12 Ålborg 22 -15 15

Relaterade artiklar

Hattrick av Mathias Kvistgaarden när Bröndby slog Nordsjälland

Mathias Kvistgaarden stod för ett hattrick när Bröndby besegrade Nordsjälland på hemmaplan i Danmark Mästerskapsserien herr i fotboll med 5-1 (2-0). Övriga mål för hemmalaget gjordes av Ohi Omoijuanfo och Oscar Schwartau, målet för Nordsjälland gjordes av Ernest Nuamah.

Bröndby började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara två minuter slog Ohi Omoijuanfo till.

Laget gjorde 2-0 i 24:e minuten, när Mathias Kvistgaarden hittade rätt. Direkt efter pausen nätade Mathias Kvistgaarden återigen och ökade Bröndbys ledning.

I den 72:a minuten reducerade Ernest Nuamah för Nordsjälland. Mer än så blev det dock inte för Nordsjälland.

Mathias Kvistgaarden ökade Bröndbys ledning som med målet fullbordade sitt hattrick i 76:e minuten.

5-1-målet kom på stopptid, när Oscar Schwartau slog till och gjorde mål. 5-1-målet blev matchens sista.

Bröndby har tre segrar, en oavgjord och en förlust och 11–6 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Nordsjälland har två vinster, en oavgjord och två förluster och 8–10 i målskillnad.

Med en omgång kvar är Bröndby på femte plats i tabellen, medan Nordsjälland är på andra plats.

Bröndby möter Århus i nästa match borta söndag 4 juni 18.00. Nordsjälland möter samma dag Viborg hemma.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Frederik Gytkjaer och Petur Knudsen matchvinnare hemma mot Ålborg

En resultatmässigt jämn match slutade till slut med seger för Lyngby som vann matchen hemma mot Ålborg i Danmark Nedflyttningsserien herr i fotboll på måndagen. 2-1 (1-1) slutade matchen. Frederik Gytkjaer blev matchhjälte med sitt avgörande 2-1-mål efter 46 minuter.

Matchen var mållös till Lyngby tog ledningen i 24:e minuten, genom Petur Knudsen.

Ålborg kvitterade till 1-1 strax före paus, genom Lars Kramer framspelad av Lucas Andersen. Direkt efter pausen nätade Frederik Gytkjaer och gav Lyngby ledningen på nytt.

Lyngby har två segrar och tre förluster och 4–8 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Ålborg har två vinster, en oavgjord och två förluster och 7–5 i målskillnad. Det här var Lyngbys tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Ålborgs andra uddamålsförlust.

Med en omgång kvar är Lyngby på fjärde plats i tabellen, och Ålborg är på tredje plats.

Lyngby möter Horsens i nästa match borta lördag 3 juni 15.00. Ålborg möter samma dag Silkeborg hemma.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Clint Leemans poängräddare för Viborg mot Bröndby

Bröndbys Hakon Evjen gjorde 1-0 i första halvlek borta mot Viborg i Danmark Mästerskapsserien herr. I andra halvlek jobbade sig Viborg in i matchen, och kvitterade genom Clint Leemans i 81:a minuten. Några fler mål blev det inte, och matchen slutade 1-1.

Gästerna Bröndby tog ledningen strax före halvtidsvilan, genom Hakon Evjen. Med nio minuter kvar att spela kvitterade Viborg genom Clint Leemans framspelad av Jeppe Gronning. 1-1-målet blev matchens sista.

Viborg har tre segrar, en oavgjord och en förlust och 7–5 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Bröndby har två vinster, en oavgjord och två förluster och 6–9 i målskillnad.

Med två omgångar kvar är Viborg på tredje plats i tabellen, medan Bröndby är på sjätte plats.

Viborg tar sig an FC Köpenhamn i nästa match hemma måndag 29 maj 17.00. Bröndby möter samma dag 19.00 Nordsjälland hemma.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Odense tog klar seger mot Lyngby

Odense startade bra i matchen mot Lyngby på bortaplan på söndagen. Och 2-0-ledningen i halvtid utökades i andra halvlek. Till slut blev det 4-0 i matchen i Danmark Nedflyttningsserien herr i fotboll.

Det var sjunde matchen i rad utan förlust för Odense.

Lyngby blev decimerade tidigt när Alfred Finnbogason fick lämna planen i den 17:e minuten med ett rött kort.

Odense fick en bra start på matchen. Mads Frökjaer-Jensen gjorde målet på straff, redan i 19:e minuten.

Laget gjorde också 0-2 i 37:e minuten, genom Yankuba Minteh. Direkt efter pausen slog Jeppe Tverskov till och ökade Odenses ledning.

Odense gjorde också 0-4 genom Charly Horneman i 83:e minuten. Det fastställde slutresultatet till 0-4.

Med två omgångar kvar är Lyngby på fjärde plats i tabellen, och Odense är på andra plats.

Lyngby tar sig an Ålborg i nästa match hemma måndag 29 maj 15.00. Odense möter Horsens hemma fredag 26 maj 20.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

FC Köpenhamn klar seriesegrare efter seger

Seger, 3-1 (1-0), borta mot Bröndby, gör att FC Köpenhamn är seriesegrare i Danmark Mästerskapsserien herr i fotboll. Bröndby ligger på sjätte plats i tabellen.

Gästerna FC Köpenhamn startade matchen bäst och tog ledningen tidigt i matchen. Viktor Claesson gjorde målet, redan i 18:e minuten. Med en dryg halvtimme kvar att spela fick Ohi Omoijuanfo träff på straff och kvitterade för Bröndby.

I 73:e minuten gav Jordan Larsson FC Köpenhamn ledningen på nytt.

I den 82:a minuten blev Bröndbys Daniel Wass utvisad, och fick spela med en man mindre sista åtta minuterna.

Och med sex minuter kvar att spela ökade FC Köpenhamn ledningen genom Christian Sörensen framspelad av Elias Jelert Kristensen. Det fastställde slutresultatet till 1-3.

Bröndby har tre vinster och två förluster och 6–8 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan FC Köpenhamn har två vinster, en oavgjord och två förluster och 7–6 i målskillnad.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 21 maj. Då möter Bröndby Viborg på Energi Viborg Arena 17.00. FC Köpenhamn tar sig an Århus hemma 19.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

1-0 mot Lyngby innebär första segern för Silkeborg

Silkeborg har till slut spräckt sin nolla i segerkolumnen i Danmark Nedflyttningsserien herr i fotboll, efter sju spelade matcher. Säsongens första seger kom på hemmaplan mot Lyngby, en match som Silkeborg vann med 1-0 (0-0).

Oliver Sonne blev matchhjälte efter 61 minuter med sitt avgörande 1-0-mål.

Första halvlek blev mållös och det dröjde till den 61:a minuten innan Oliver Sonne framspelad av Pelle Mattsson gjorde 1–0 för Silkeborg, vilket stod sig matchen ut.

Silkeborg har en seger, en oavgjord och tre förluster och 3–8 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Lyngby har två vinster, en oavgjord och två förluster och 6–6 i målskillnad. Förlusten var Lyngbys tredje uddamålsförlust.

Med tre omgångar kvar är Silkeborg på femte plats i tabellen, och Lyngby är på fjärde plats.

Fredag 19 maj 20.00 spelar Silkeborg borta mot Horsens. Lyngby möter Odense hemma på Lyngbyhallen söndag 21 maj 15.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Bröndby tog revansch på Randers

Det blev 3-1 (3-0) till Bröndby när laget mötte Randers på söndagen i Danmark Mästerskapsserien herr i fotboll. Med det tog bortalaget Bröndby en skön revansch, då Randers vann senaste mötet lagen emellan, 23 april, med 4-0.

Matchen förblev jämn målmässigt till Bröndby tog ledningen i 23:e minuten, genom Hakon Evjen.

Laget ökade ledningen till 0-2 efter en knapp halvtimmes spel, genom Mathias Kvistgaarden.

Bröndby gjorde också 0-3 i slutminuterna av första halvlek, ännu en gång genom Mathias Kvistgaarden. Direkt efter pausen slog Stephen Odey till och reducerade åt Randers. Mer än så blev det dock inte för Randers.

Randers har två vinster, en oavgjord och två förluster och 8–7 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Bröndby har tre vinster och två förluster och 6–7 i målskillnad.

Med fyra omgångar kvar är Randers på femte plats i tabellen, och Bröndby är på sjätte plats.

Randers tar sig an Viborg i nästa match hemma måndag 15 maj 20.00. Bröndby möter FC Köpenhamn hemma söndag 14 maj 17.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Seger för Lyngby mot Midtjylland efter tidigt avgörande

Lyngby tog ett tidigt grepp om matchen i Danmark Nedflyttningsserien herr i fotboll på hemmaplan mot Midtjylland på söndagen. Laget vann med 2-1 efter att alla mål gjorts under första halvlek.

Saevar Magnusson slog till efter 32 minuter och blev matchhjälte med sitt 2-1-mål.

Lyngby började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara två minuter slog Tochi Phil Chukwuani till.

Midtjylland kvitterade till 1-1 tidigt i matchen, genom Stefan Gartenmann på pass av Gustav Isaksen, i 14:e minuten.

Lyngby tog ledningen på nytt i 32:a minuten, genom Saevar Magnusson. Andra halvlek blev mållös och matchen slutade med seger för Lyngby med 2-1.

Lyngby har två segrar, en oavgjord och två förluster och 6–6 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Midtjylland har tre vinster, en oavgjord och en förlust och 8–3 i målskillnad. Det här var Lyngbys andra uddamålsseger den här säsongen.

Med fyra omgångar kvar är Lyngby på fjärde plats i tabellen, medan Midtjylland fortfarande leder serien, två poäng före Ålborg.

I nästa match, söndag 14 maj 15.00, har Lyngby Silkeborg borta på JYSK Park, medan Midtjylland spelar hemma mot Horsens.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

1–0-seger för Bröndby mot FC Köpenhamn – Ohi Omoijuanfo matchhjälte

Bröndby vann bortamatchen mot FC Köpenhamn i Danmark Mästerskapsserien herr i fotboll med 1–0.

Ohi Omoijuanfo slog till efter 80 minuter och blev matchhjälte med sitt 1-0-mål.

Det dröjde till den 80:e minuten innan Ohi Omoijuanfo gav Bröndby ledningen.

FC Köpenhamn har två vinster, en oavgjord och två förluster och 4–4 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Bröndby har två vinster och tre förluster och 3–9 i målskillnad. Det här var FC Köpenhamns andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Bröndbys andra uddamålsseger.

FC Köpenhamn har 49 poäng och Bröndby har 36 poäng efter fem omgångar.

I nästa match möter FC Köpenhamn Nordsjälland borta på måndag 8 maj 20.00. Bröndby möter Randers söndag 7 maj 17.00 borta.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

1–0-seger för Ålborg mot Lyngby – Allan Sousa matchhjälte

Ålborg vann hemmamatchen mot Lyngby i Danmark Nedflyttningsserien herr i fotboll med 1–0.

Allan Sousa slog till efter 75 minuter och blev matchhjälte med sitt 1-0-mål.

Första halvlek blev mållös, och det dröjde till den 75:e minuten innan Allan Sousa gav Ålborg ledningen på straff.

Ålborg har två segrar, två oavgjorda och en förlust och 10–6 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Lyngby har en vinst, två oavgjorda och två förluster och 5–6 i målskillnad. Förlusten var Lyngbys andra uddamålsförlust.

Ålborg har åtta poäng och Lyngby har fem poäng efter fem omgångar.

I nästa match, söndag 7 maj, har Ålborg Horsens hemma på Aalborg Portland Park 13.00, medan Lyngby spelar hemma mot Midtjylland 15.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

}