FC Köpenhamn kan ta femte raka segern i mötet med Odense

Avspark

I kväll möts FC Köpenhamn och Odense på Parken Stadium i Superligaen i fotboll. FC Köpenhamn är nu på tredje plats i tabellen, efter fem segrar i rad, den senaste mot Ålborg med 1-0. Bortalaget har fyra matcher i rad utan seger.

Senaste mötet mellan lagen slutade med seger för Odense på hemmaplan, 2-1.

Odense är ganska bra på bortaplan, och har tre segrar och fyra oavgjorda matcher.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Danmark Superligaen

# Lag S MS P
1 Nordsjälland 22 18 43
2 FC Köpenhamn 22 23 42
3 Viborg 22 7 37
4 Århus 22 6 35
5 Randers 22 -2 32
6 Bröndby 22 -2 30
7 Silkeborg 22 -1 29
8 Midtjylland 22 3 28
9 Odense 22 -11 28
10 Horsens 22 -11 23
11 Lyngby 22 -15 16
12 Ålborg 22 -15 15

Relaterade artiklar

FC Köpenhamn vann toppmötet mot Viborg med 2-1

FC Köpenhamn tog en stark seger på bortaplan när man vann mot Viborg i Danmark Mästerskapsserien herr i fotboll på måndagen med 2-1 (2-0). En viktig seger i toppen av tabellen.

Med en omgång kvar är Viborg på tredje plats i tabellen, och FC Köpenhamn leder serien. Fyra poäng skiljer lagen åt.

Målgörare för FC Köpenhamn var Diogo Goncalves och Jordan Larsson, medan Viborgs enda mål gjordes av Jacob Bonde.

Viborg har två vinster, en oavgjord och två förluster och 7–7 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan FC Köpenhamn har tre vinster och två förluster och 11–9 i målskillnad. Det här var Viborgs tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även FC Köpenhamns fjärde uddamålsseger.

I nästa match möter Viborg Nordsjälland borta och FC Köpenhamn möter Randers hemma. Båda matcherna spelas söndag 4 juni 18.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Odense svårslaget – åttonde matchen i rad med poäng efter 2-1

Matchen slutade 2-1 (0-0) när Odense tog emot Horsens på Nature Energy Park. Det betyder att Odense gick obesegrat från planen för åttonde matchen i följd i Danmark Nedflyttningsserien herr i fotboll.

Emmanuel Sabbi slog till efter 74 minuter och blev matchhjälte med sitt 2-1-mål.

Första halvlek blev mållös och det dröjde till den 55:e minuten innan Magnus Jensen gav Horsens ledningen.

I 67:e minuten nätade Emmanuel Sabbi på straff, och kvitterade för Odense.

I 74:e minuten avgjorde Emmanuel Sabbi matchen. Därmed hade laget vänt matchen.

Det här var Odenses tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Horsens tredje uddamålsförlust.

Med en omgång kvar är Odense på andra plats i tabellen, och Horsens är på sjätte plats.

Odense möter Midtjylland i nästa match borta lördag 3 juni 15.00. Horsens möter samma dag Lyngby hemma.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

FC Köpenhamn vann – Diogo Goncalves matchvinnare

FC Köpenhamn besegrade Århus på hemmaplan i söndagens match i Danmark Mästerskapsserien herr i fotboll. 4-3 (2-2) slutade matchen.

Segermålet för FC Köpenhamn stod Kevin Diks för efter 87 minuter.

FC Köpenhamn fick en bra start på matchen. Diogo Goncalves slog till på straff, redan i nionde minuten.

Laget gjorde 2-0 i 18:e minuten, när Diogo Goncalves på nytt hittade rätt.

Århus reducerade till 2-1 efter en knapp halvtimmes spel, genom Patrick Mortensen.

Århus kvitterade till 2-2 i 39:e minuten, genom Mikael Anderson. Direkt efter pausen gjorde Kevin Yakob mål och gav Århus ledningen.

Jordan Larsson kvitterade för FC Köpenhamn på pass av Kevin Diks i 76:e minuten.

Det matchavgörande målet kom i slutminuterna, med tre minuter kvar att spela, när Kevin Diks slog till och gjorde 4-3 för FC Köpenhamn.

FC Köpenhamn har två segrar, en oavgjord och två förluster och 9–8 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Århus har två vinster, två oavgjorda och en förlust och 8–5 i målskillnad. Det här var FC Köpenhamns tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Århus andra uddamålsförlust.

Med två omgångar kvar är FC Köpenhamn klara seriesegrare, medan Århus är på fjärde plats.

FC Köpenhamn tar sig an Viborg i nästa match borta måndag 29 maj 17.00. Århus möter Randers borta tisdag 30 maj 20.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Odense tog klar seger mot Lyngby

Odense startade bra i matchen mot Lyngby på bortaplan på söndagen. Och 2-0-ledningen i halvtid utökades i andra halvlek. Till slut blev det 4-0 i matchen i Danmark Nedflyttningsserien herr i fotboll.

Det var sjunde matchen i rad utan förlust för Odense.

Lyngby blev decimerade tidigt när Alfred Finnbogason fick lämna planen i den 17:e minuten med ett rött kort.

Odense fick en bra start på matchen. Mads Frökjaer-Jensen gjorde målet på straff, redan i 19:e minuten.

Laget gjorde också 0-2 i 37:e minuten, genom Yankuba Minteh. Direkt efter pausen slog Jeppe Tverskov till och ökade Odenses ledning.

Odense gjorde också 0-4 genom Charly Horneman i 83:e minuten. Det fastställde slutresultatet till 0-4.

Med två omgångar kvar är Lyngby på fjärde plats i tabellen, och Odense är på andra plats.

Lyngby tar sig an Ålborg i nästa match hemma måndag 29 maj 15.00. Odense möter Horsens hemma fredag 26 maj 20.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

FC Köpenhamn klar seriesegrare efter seger

Seger, 3-1 (1-0), borta mot Bröndby, gör att FC Köpenhamn är seriesegrare i Danmark Mästerskapsserien herr i fotboll. Bröndby ligger på sjätte plats i tabellen.

Gästerna FC Köpenhamn startade matchen bäst och tog ledningen tidigt i matchen. Viktor Claesson gjorde målet, redan i 18:e minuten. Med en dryg halvtimme kvar att spela fick Ohi Omoijuanfo träff på straff och kvitterade för Bröndby.

I 73:e minuten gav Jordan Larsson FC Köpenhamn ledningen på nytt.

I den 82:a minuten blev Bröndbys Daniel Wass utvisad, och fick spela med en man mindre sista åtta minuterna.

Och med sex minuter kvar att spela ökade FC Köpenhamn ledningen genom Christian Sörensen framspelad av Elias Jelert Kristensen. Det fastställde slutresultatet till 1-3.

Bröndby har tre vinster och två förluster och 6–8 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan FC Köpenhamn har två vinster, en oavgjord och två förluster och 7–6 i målskillnad.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 21 maj. Då möter Bröndby Viborg på Energi Viborg Arena 17.00. FC Köpenhamn tar sig an Århus hemma 19.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Oavgjort toppmöte mellan Odense och Ålborg

Det blev oavgjort, 1-1 (1-0), i matchen mellan de båda topplagen i Danmark Nedflyttningsserien herr i fotboll, Odense och gästande Ålborg, på fredagen.

Det betyder att Odense gick obesegrade från planen för sjätte matchen i följd.

Odense fick en bra start på matchen. Emmanuel Sabbi slog till, redan i 13:e minuten. I 67:e minuten slog Pedro Ferreira till, och kvitterade för Ålborg. Det fastställde slutresultatet till 1-1.

Odense har två segrar och tre oavgjorda och 8–5 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Ålborg har två vinster och tre oavgjorda och 9–4 i målskillnad. Det här var Odenses tredje oavgjorda match den här säsongen.

Med tre omgångar kvar är Odense på tredje plats i tabellen, och Ålborg är på andra plats.

Nästa motstånd för Odense är Lyngby. Ålborg tar sig an Midtjylland hemma. Båda matcherna spelas söndag 21 maj 15.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Nordsjälland klar seriesegrare efter seger

Seger, 3-2 (1-0), hemma mot FC Köpenhamn, gör att Nordsjälland är seriesegrare i Danmark Mästerskapsserien herr i fotboll. FC Köpenhamn ligger på andra plats i tabellen.

Målgörare för Nordsjälland var Martin Frese, Ernest Nuamah och Daniel Svensson, medan FC Köpenhamns mål gjordes av Diogo Goncalves. Ett av FC Köpenhamns mål var ett självmål.

Nordsjälland har två segrar, en oavgjord och två förluster och 6–6 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan FC Köpenhamn har en vinst, en oavgjord och tre förluster och 4–6 i målskillnad. Det här var Nordsjällands andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också FC Köpenhamns tredje uddamålsförlust.

Söndag 14 maj möter Nordsjälland Århus borta 19.00 och FC Köpenhamn möter Bröndby borta 17.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Emmanuel Sabbi matchhjälte för Odense borta mot Silkeborg

Odense vann i Danmark Nedflyttningsserien herr i fotboll med 1-0 (1-0) mot Silkeborg på bortaplan.

Emmanuel Sabbi stod för Odenses avgörande mål efter 33 minuter.

Matchen förblev jämn målmässigt till Odense tog ledningen i 33:e minuten, genom Emmanuel Sabbi.

Silkeborg har en oavgjord och fyra förluster och 3–10 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Odense har tre vinster och två oavgjorda och 10–6 i målskillnad. Det här var Silkeborgs andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Odenses andra uddamålsseger.

Med fyra omgångar kvar är Silkeborg sist i serien, medan Odense är på tredje plats.

I nästa omgång har Silkeborg Lyngby hemma på JYSK Park, söndag 14 maj 15.00. Odense spelar hemma mot Ålborg fredag 12 maj 20.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

1–0-seger för Bröndby mot FC Köpenhamn – Ohi Omoijuanfo matchhjälte

Bröndby vann bortamatchen mot FC Köpenhamn i Danmark Mästerskapsserien herr i fotboll med 1–0.

Ohi Omoijuanfo slog till efter 80 minuter och blev matchhjälte med sitt 1-0-mål.

Det dröjde till den 80:e minuten innan Ohi Omoijuanfo gav Bröndby ledningen.

FC Köpenhamn har två vinster, en oavgjord och två förluster och 4–4 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Bröndby har två vinster och tre förluster och 3–9 i målskillnad. Det här var FC Köpenhamns andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Bröndbys andra uddamålsseger.

FC Köpenhamn har 49 poäng och Bröndby har 36 poäng efter fem omgångar.

I nästa match möter FC Köpenhamn Nordsjälland borta på måndag 8 maj 20.00. Bröndby möter Randers söndag 7 maj 17.00 borta.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Oavgjort möte mellan Horsens och Odense

Det blev delad pott när Horsens tog emot Odense i Danmark Nedflyttningsserien herr i fotboll. Slutresultatet skrevs till 2-2 (1-1).

Odense startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara fem minuter slog Emmanuel Sabbi till på pass av Naatan Skyttä.

Horsens kvitterade till 1-1 i 35:e minuten, när Anders Kvindebjerg Jacobsen hittade rätt på straff. Med en dryg halvtimme kvar att spela fick Alen Mustafic träff och gav Odense ledningen.

I 73:e minuten kvitterade Aron Sigurdarson för Horsens på straff. Det fastställde slutresultatet till 2-2.

Horsens har en seger, en oavgjord och tre förluster och 5–11 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Odense har två vinster, två oavgjorda och en förlust och 10–9 i målskillnad.

Horsens har nu fyra poäng och Odense har åtta poäng när båda lagen har spelat fem matcher.

Söndag 7 maj möter Horsens Ålborg borta 13.00 och Odense möter Silkeborg borta 15.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

}