Formstarka Nordsjälland jagar ny seger mot Silkeborg på bortaplan

Avspark

I dag möts Silkeborg och Nordsjälland i Superligaen i fotboll på JYSK Park. Nordsjälland har en svit på nio matcher utan förlust inför matchen mot åttondeplacerade Silkeborg. Hemmalaget har tre matcher i rad utan seger.

Förra mötet lagen emellan slutade med seger på bortaplan för Silkeborg, med 2-0.

Nordsjälland har haft problem på bortaplan senaste tiden, och har bara tagit fyra segrar den här säsongen.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Danmark Superligaen

# Lag S MS P
1 Nordsjälland 22 18 43
2 FC Köpenhamn 22 23 42
3 Viborg 22 7 37
4 Århus 22 6 35
5 Randers 22 -2 32
6 Bröndby 22 -2 30
7 Silkeborg 22 -1 29
8 Midtjylland 22 3 28
9 Odense 22 -11 28
10 Horsens 22 -11 23
11 Lyngby 22 -15 16
12 Ålborg 22 -15 15

Relaterade artiklar

Hattrick av Mathias Kvistgaarden när Bröndby slog Nordsjälland

Mathias Kvistgaarden stod för ett hattrick när Bröndby besegrade Nordsjälland på hemmaplan i Danmark Mästerskapsserien herr i fotboll med 5-1 (2-0). Övriga mål för hemmalaget gjordes av Ohi Omoijuanfo och Oscar Schwartau, målet för Nordsjälland gjordes av Ernest Nuamah.

Bröndby började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara två minuter slog Ohi Omoijuanfo till.

Laget gjorde 2-0 i 24:e minuten, när Mathias Kvistgaarden hittade rätt. Direkt efter pausen nätade Mathias Kvistgaarden återigen och ökade Bröndbys ledning.

I den 72:a minuten reducerade Ernest Nuamah för Nordsjälland. Mer än så blev det dock inte för Nordsjälland.

Mathias Kvistgaarden ökade Bröndbys ledning som med målet fullbordade sitt hattrick i 76:e minuten.

5-1-målet kom på stopptid, när Oscar Schwartau slog till och gjorde mål. 5-1-målet blev matchens sista.

Bröndby har tre segrar, en oavgjord och en förlust och 11–6 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Nordsjälland har två vinster, en oavgjord och två förluster och 8–10 i målskillnad.

Med en omgång kvar är Bröndby på femte plats i tabellen, medan Nordsjälland är på andra plats.

Bröndby möter Århus i nästa match borta söndag 4 juni 18.00. Nordsjälland möter samma dag Viborg hemma.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Oavgjort mellan Silkeborg och Midtjylland

Hemmalaget Silkeborg och Midtjylland spelade oavgjort i Danmark Nedflyttningsserien herr i fotboll, 3-3 (1-1) på måndagen.

Silkeborg fick en bra start på matchen. Kasper Kusk gjorde målet, redan i 14:e minuten.

Midtjylland kvitterade till 1-1 på tilläggstid i första halvleken, genom Gustav Isaksen. Midtjylland gjorde också 1-2 i 69:e minuten när Kristoffer Olsson slog till framspelad av Aral Simsir.

I 75:e minuten kvitterade Sören Tengstedt för Silkeborg.

Midtjylland tog ledningen bara fyra minuter senare ännu en gång genom Gustav Isaksen på pass av Aral Simsir.

Kvitteringen kom i matchens absoluta slutskede, med tre minuter kvar att spela, när Sören Tengstedt på nytt slog till och gjorde mål på straff för Silkeborg. 3-3-målet blev matchens sista.

Silkeborg har två segrar, en oavgjord och två förluster och 5–7 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Midtjylland har tre vinster, en oavgjord och en förlust och 12–6 i målskillnad. Det här var Silkeborgs tredje oavgjorda match den här säsongen.

Med en omgång kvar är Silkeborg på femte plats i tabellen, medan Midtjylland leder serien.

På lördag 3 juni 15.00 spelar Silkeborg borta mot Ålborg, och Midtjylland hemma mot Odense.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Nordsjälland segrare hemma mot Randers

Nordsjälland besegrade Randers på hemmaplan i måndagens möte i Danmark Mästerskapsserien herr i fotboll. 3-1 (1-1) slutade matchen.

Matchen förblev jämn målmässigt till Nordsjälland tog ledningen i 36:e minuten, genom Benjamin Nygren på pass av Mads Bidstrup.

Randers kvitterade till 1-1 alldeles före halvtidspausen, genom Lasse Berg Johnsen på straff. Det dröjde till den 74:e minuten innan Ernest Nuamah på straff gav Nordsjälland ledningen.

Och med sju minuter kvar att spela ökade Nordsjälland ledningen genom Mohammed Diomande. 3-1-målet blev matchens sista.

Nordsjälland har två segrar, en oavgjord och två förluster och 7–6 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Randers har en vinst och fyra förluster och 7–11 i målskillnad.

Med två omgångar kvar är Nordsjälland på andra plats i tabellen, och Randers är på femte plats.

Nästa motstånd för Nordsjälland är Bröndby. Lagen möts måndag 29 maj 19.00 på Brøndby Stadium. Randers tar sig an Århus hemma tisdag 30 maj 20.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Andreas Oggesen matchhjälte för Silkeborg borta mot Horsens

Silkeborg vann i Danmark Nedflyttningsserien herr i fotboll med 1-0 (0-0) mot Horsens på bortaplan.

Andreas Oggesen blev matchhjälte med sitt avgörande 1-0-mål på tilläggstid.

Målet kom först i matchens absoluta slutskede, i 90:e minuten när Andreas Oggesen gjorde 1–0 till Silkeborg.

Horsens har en oavgjord och fyra förluster och 3–12 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Silkeborg har två vinster, en oavgjord och två förluster och 4–6 i målskillnad. Det här var Horsens andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Silkeborgs andra uddamålsseger.

Med två omgångar kvar är Horsens sist i serien, och Silkeborg är på femte plats.

Nästa motstånd för Horsens är Odense. Lagen möts fredag 26 maj 20.00 på Nature Energy Park. Silkeborg tar sig an Midtjylland hemma måndag 29 maj 15.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

1-1 i toppmötet mellan Århus och Nordsjälland

Lagen delade på poängen i den heta toppmatchen i Danmark Mästerskapsserien herr i fotboll mellan Århus och gästande Nordsjälland. Söndagens match slutade 1-1 (0-0).

Det dröjde till den 77:e minuten innan Lasso Coulibaly gav Nordsjälland ledningen.

Kvitteringen kom på stopptid, när Peter Bjur slog till och gjorde mål för Århus. Det fastställde slutresultatet till 1-1.

Århus har två segrar, två oavgjorda och en förlust och 5–2 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Nordsjälland har en vinst, två oavgjorda och två förluster och 5–6 i målskillnad. Det här var Århus tredje oavgjorda match den här säsongen.

Med tre omgångar kvar är Århus på tredje plats i tabellen, och Nordsjälland är på andra plats.

Århus tar sig an FC Köpenhamn i nästa match borta söndag 21 maj 19.00. Nordsjälland möter Randers hemma måndag 22 maj 20.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

1-0 mot Lyngby innebär första segern för Silkeborg

Silkeborg har till slut spräckt sin nolla i segerkolumnen i Danmark Nedflyttningsserien herr i fotboll, efter sju spelade matcher. Säsongens första seger kom på hemmaplan mot Lyngby, en match som Silkeborg vann med 1-0 (0-0).

Oliver Sonne blev matchhjälte efter 61 minuter med sitt avgörande 1-0-mål.

Första halvlek blev mållös och det dröjde till den 61:a minuten innan Oliver Sonne framspelad av Pelle Mattsson gjorde 1–0 för Silkeborg, vilket stod sig matchen ut.

Silkeborg har en seger, en oavgjord och tre förluster och 3–8 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Lyngby har två vinster, en oavgjord och två förluster och 6–6 i målskillnad. Förlusten var Lyngbys tredje uddamålsförlust.

Med tre omgångar kvar är Silkeborg på femte plats i tabellen, och Lyngby är på fjärde plats.

Fredag 19 maj 20.00 spelar Silkeborg borta mot Horsens. Lyngby möter Odense hemma på Lyngbyhallen söndag 21 maj 15.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Nordsjälland klar seriesegrare efter seger

Seger, 3-2 (1-0), hemma mot FC Köpenhamn, gör att Nordsjälland är seriesegrare i Danmark Mästerskapsserien herr i fotboll. FC Köpenhamn ligger på andra plats i tabellen.

Målgörare för Nordsjälland var Martin Frese, Ernest Nuamah och Daniel Svensson, medan FC Köpenhamns mål gjordes av Diogo Goncalves. Ett av FC Köpenhamns mål var ett självmål.

Nordsjälland har två segrar, en oavgjord och två förluster och 6–6 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan FC Köpenhamn har en vinst, en oavgjord och tre förluster och 4–6 i målskillnad. Det här var Nordsjällands andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också FC Köpenhamns tredje uddamålsförlust.

Söndag 14 maj möter Nordsjälland Århus borta 19.00 och FC Köpenhamn möter Bröndby borta 17.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Emmanuel Sabbi matchhjälte för Odense borta mot Silkeborg

Odense vann i Danmark Nedflyttningsserien herr i fotboll med 1-0 (1-0) mot Silkeborg på bortaplan.

Emmanuel Sabbi stod för Odenses avgörande mål efter 33 minuter.

Matchen förblev jämn målmässigt till Odense tog ledningen i 33:e minuten, genom Emmanuel Sabbi.

Silkeborg har en oavgjord och fyra förluster och 3–10 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Odense har tre vinster och två oavgjorda och 10–6 i målskillnad. Det här var Silkeborgs andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Odenses andra uddamålsseger.

Med fyra omgångar kvar är Silkeborg sist i serien, medan Odense är på tredje plats.

I nästa omgång har Silkeborg Lyngby hemma på JYSK Park, söndag 14 maj 15.00. Odense spelar hemma mot Ålborg fredag 12 maj 20.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Midtjylland vann mot Silkeborg – Gustav Isaksen blev matchvinnare

Midtjylland besegrade Silkeborg på hemmaplan i måndagens match i Danmark Nedflyttningsserien herr i fotboll. 3-0 (3-0) slutade matchen.

Segern var Midtjyllands fjärde på de senaste fem matcherna.

Midtjylland startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara fem minuter slog Gustav Isaksen till.

Laget ökade ledningen till 2-0 tidigt i matchen, ännu en gång genom Gustav Isaksen framspelad av Stefan Gartenmann, i tionde minuten.

Till slut kom också 3-0 genom Henrik Dalsgaard som ökade Midtjyllands ledning på pass av Henrik Juninho i 20:e minuten. Andra halvlek blev mållös och matchen slutade med seger för Midtjylland med 3-0.

Silkeborg har haft en tuff start på serien och har bara två poäng efter fem spelade matcher. Midtjylland har 13 poäng.

I nästa match, söndag 7 maj 15.00, har Midtjylland Lyngby borta på Lyngbyhallen, medan Silkeborg spelar hemma mot Odense.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Mikael Anderson målskytt när Århus sänkte Nordsjälland

Målet i första halvleken blev matchens enda när Århus vann med 1-0 (1-0) borta mot Nordsjälland i Danmark Mästerskapsserien herr i fotboll.

Mikael Anderson blev matchhjälte med sitt avgörande 1-0-mål efter 19 minuter.

Århus fick en bra start på matchen. Mikael Anderson gjorde målet, redan i 19:e minuten.

Nordsjälland har en vinst, en oavgjord och tre förluster och 4–6 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Århus har två vinster, två oavgjorda och en förlust och 3–2 i målskillnad. Det här var Nordsjällands tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Århus andra uddamålsseger.

Nordsjälland har nu 47 poäng och Århus har 43 poäng när båda lagen har spelat fem matcher.

I nästa match möter Nordsjälland FC Köpenhamn hemma på måndag 8 maj 20.00. Århus möter Viborg söndag 7 maj 19.00 hemma.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

}