Fem raka segrar för FC Köpenhamn – efter 1-0 mot Ålborg

FC Köpenhamn och Ålborg har två helt olika formkurvor. FC Köpenhamn vann söndagens möte på Parken Stadium och har därmed fem raka segrar i Danmark Superligaen herr i fotboll. Bortalaget Ålborg däremot har sex raka förluster. Matchen slutade 1-0 (0-0).

Viktor Claesson stod för FC Köpenhamns avgörande mål efter 62 minuter.

FC Köpenhamn har nu fem matcher i rad utan insläppt mål.

Första halvlek blev mållös och det dröjde till den 62:a minuten innan Viktor Claesson gjorde 1–0 för FC Köpenhamn, vilket stod sig matchen ut.

Med tre omgångar kvar är FC Köpenhamn på tredje plats i tabellen, och Ålborg är på elfte plats.

I nästa omgång har FC Köpenhamn Odense hemma på Parken Stadium, söndag 5 mars 19.30. Ålborg spelar hemma mot Midtjylland måndag 6 mars 20.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Danmark Superligaen

# Lag S MS P
1 Nordsjälland 22 18 43
2 FC Köpenhamn 22 23 42
3 Viborg 22 7 37
4 Århus 22 6 35
5 Randers 22 -2 32
6 Bröndby 22 -2 30
7 Silkeborg 22 -1 29
8 Midtjylland 22 3 28
9 Odense 22 -11 28
10 Horsens 22 -11 23
11 Lyngby 22 -15 16
12 Ålborg 22 -15 15

Relaterade artiklar

FC Köpenhamn vann toppmötet mot Viborg med 2-1

FC Köpenhamn tog en stark seger på bortaplan när man vann mot Viborg i Danmark Mästerskapsserien herr i fotboll på måndagen med 2-1 (2-0). En viktig seger i toppen av tabellen.

Med en omgång kvar är Viborg på tredje plats i tabellen, och FC Köpenhamn leder serien. Fyra poäng skiljer lagen åt.

Målgörare för FC Köpenhamn var Diogo Goncalves och Jordan Larsson, medan Viborgs enda mål gjordes av Jacob Bonde.

Viborg har två vinster, en oavgjord och två förluster och 7–7 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan FC Köpenhamn har tre vinster och två förluster och 11–9 i målskillnad. Det här var Viborgs tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även FC Köpenhamns fjärde uddamålsseger.

I nästa match möter Viborg Nordsjälland borta och FC Köpenhamn möter Randers hemma. Båda matcherna spelas söndag 4 juni 18.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Frederik Gytkjaer och Petur Knudsen matchvinnare hemma mot Ålborg

En resultatmässigt jämn match slutade till slut med seger för Lyngby som vann matchen hemma mot Ålborg i Danmark Nedflyttningsserien herr i fotboll på måndagen. 2-1 (1-1) slutade matchen. Frederik Gytkjaer blev matchhjälte med sitt avgörande 2-1-mål efter 46 minuter.

Matchen var mållös till Lyngby tog ledningen i 24:e minuten, genom Petur Knudsen.

Ålborg kvitterade till 1-1 strax före paus, genom Lars Kramer framspelad av Lucas Andersen. Direkt efter pausen nätade Frederik Gytkjaer och gav Lyngby ledningen på nytt.

Lyngby har två segrar och tre förluster och 4–8 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Ålborg har två vinster, en oavgjord och två förluster och 7–5 i målskillnad. Det här var Lyngbys tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Ålborgs andra uddamålsförlust.

Med en omgång kvar är Lyngby på fjärde plats i tabellen, och Ålborg är på tredje plats.

Lyngby möter Horsens i nästa match borta lördag 3 juni 15.00. Ålborg möter samma dag Silkeborg hemma.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

FC Köpenhamn vann – Diogo Goncalves matchvinnare

FC Köpenhamn besegrade Århus på hemmaplan i söndagens match i Danmark Mästerskapsserien herr i fotboll. 4-3 (2-2) slutade matchen.

Segermålet för FC Köpenhamn stod Kevin Diks för efter 87 minuter.

FC Köpenhamn fick en bra start på matchen. Diogo Goncalves slog till på straff, redan i nionde minuten.

Laget gjorde 2-0 i 18:e minuten, när Diogo Goncalves på nytt hittade rätt.

Århus reducerade till 2-1 efter en knapp halvtimmes spel, genom Patrick Mortensen.

Århus kvitterade till 2-2 i 39:e minuten, genom Mikael Anderson. Direkt efter pausen gjorde Kevin Yakob mål och gav Århus ledningen.

Jordan Larsson kvitterade för FC Köpenhamn på pass av Kevin Diks i 76:e minuten.

Det matchavgörande målet kom i slutminuterna, med tre minuter kvar att spela, när Kevin Diks slog till och gjorde 4-3 för FC Köpenhamn.

FC Köpenhamn har två segrar, en oavgjord och två förluster och 9–8 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Århus har två vinster, två oavgjorda och en förlust och 8–5 i målskillnad. Det här var FC Köpenhamns tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Århus andra uddamålsförlust.

Med två omgångar kvar är FC Köpenhamn klara seriesegrare, medan Århus är på fjärde plats.

FC Köpenhamn tar sig an Viborg i nästa match borta måndag 29 maj 17.00. Århus möter Randers borta tisdag 30 maj 20.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Seger för Midtjylland i toppmatchen mot Ålborg

Midtjylland tog en tung seger på bortaplan mot Ålborg i toppmötet mellan ettan och tvåan i Danmark Nedflyttningsserien herr i fotboll på söndagen. Matchen slutade 0-2 (0-1).

Med två omgångar kvar är Ålborg på tredje plats i tabellen, medan Midtjylland leder serien.

Segern var Midtjyllands fjärde på de senaste fem matcherna.

Gästande Midtjylland startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara fem minuter slog Gustav Isaksen till. Direkt efter pausen gjorde Paulinho mål och ökade lagets ledning. 0-2-målet blev matchens sista.

I nästa match möter Ålborg Lyngby borta och Midtjylland möter Silkeborg borta. Båda matcherna spelas måndag 29 maj 15.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

FC Köpenhamn klar seriesegrare efter seger

Seger, 3-1 (1-0), borta mot Bröndby, gör att FC Köpenhamn är seriesegrare i Danmark Mästerskapsserien herr i fotboll. Bröndby ligger på sjätte plats i tabellen.

Gästerna FC Köpenhamn startade matchen bäst och tog ledningen tidigt i matchen. Viktor Claesson gjorde målet, redan i 18:e minuten. Med en dryg halvtimme kvar att spela fick Ohi Omoijuanfo träff på straff och kvitterade för Bröndby.

I 73:e minuten gav Jordan Larsson FC Köpenhamn ledningen på nytt.

I den 82:a minuten blev Bröndbys Daniel Wass utvisad, och fick spela med en man mindre sista åtta minuterna.

Och med sex minuter kvar att spela ökade FC Köpenhamn ledningen genom Christian Sörensen framspelad av Elias Jelert Kristensen. Det fastställde slutresultatet till 1-3.

Bröndby har tre vinster och två förluster och 6–8 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan FC Köpenhamn har två vinster, en oavgjord och två förluster och 7–6 i målskillnad.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 21 maj. Då möter Bröndby Viborg på Energi Viborg Arena 17.00. FC Köpenhamn tar sig an Århus hemma 19.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Oavgjort toppmöte mellan Odense och Ålborg

Det blev oavgjort, 1-1 (1-0), i matchen mellan de båda topplagen i Danmark Nedflyttningsserien herr i fotboll, Odense och gästande Ålborg, på fredagen.

Det betyder att Odense gick obesegrade från planen för sjätte matchen i följd.

Odense fick en bra start på matchen. Emmanuel Sabbi slog till, redan i 13:e minuten. I 67:e minuten slog Pedro Ferreira till, och kvitterade för Ålborg. Det fastställde slutresultatet till 1-1.

Odense har två segrar och tre oavgjorda och 8–5 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Ålborg har två vinster och tre oavgjorda och 9–4 i målskillnad. Det här var Odenses tredje oavgjorda match den här säsongen.

Med tre omgångar kvar är Odense på tredje plats i tabellen, och Ålborg är på andra plats.

Nästa motstånd för Odense är Lyngby. Ålborg tar sig an Midtjylland hemma. Båda matcherna spelas söndag 21 maj 15.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Nordsjälland klar seriesegrare efter seger

Seger, 3-2 (1-0), hemma mot FC Köpenhamn, gör att Nordsjälland är seriesegrare i Danmark Mästerskapsserien herr i fotboll. FC Köpenhamn ligger på andra plats i tabellen.

Målgörare för Nordsjälland var Martin Frese, Ernest Nuamah och Daniel Svensson, medan FC Köpenhamns mål gjordes av Diogo Goncalves. Ett av FC Köpenhamns mål var ett självmål.

Nordsjälland har två segrar, en oavgjord och två förluster och 6–6 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan FC Köpenhamn har en vinst, en oavgjord och tre förluster och 4–6 i målskillnad. Det här var Nordsjällands andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också FC Köpenhamns tredje uddamålsförlust.

Söndag 14 maj möter Nordsjälland Århus borta 19.00 och FC Köpenhamn möter Bröndby borta 17.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Ålborg vann mot Horsens efter Younes Bakiz två mål

Det blev Ålborg som gick segrande ur mötet med Horsens i Danmark Nedflyttningsserien herr i fotboll på hemmaplan, med 4-0 (1-0).

Matchen förblev jämn målmässigt till Ålborg tog ledningen i 37:e minuten, genom Younes Bakiz. I 54:e minuten nätade Iver Fossum, och gjorde 2-0.

I den 72:a minuten ökade Younes Bakiz ledningen ytterligare på pass av Kristoffer Pallesen.

Till slut kom också 4-0-målet genom Oliver Ross som ökade Ålborgs ledning i 82:a minuten. Det fastställde slutresultatet till 4-0.

Ålborg har två segrar, två oavgjorda och en förlust och 10–6 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Horsens har en vinst, en oavgjord och tre förluster och 5–11 i målskillnad.

Med fyra omgångar kvar är Ålborg på andra plats i tabellen, medan Horsens är på femte plats.

I nästa match möter Ålborg Odense borta på fredag 12 maj 20.00. Horsens möter Midtjylland söndag 14 maj 15.00 borta.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

1–0-seger för Bröndby mot FC Köpenhamn – Ohi Omoijuanfo matchhjälte

Bröndby vann bortamatchen mot FC Köpenhamn i Danmark Mästerskapsserien herr i fotboll med 1–0.

Ohi Omoijuanfo slog till efter 80 minuter och blev matchhjälte med sitt 1-0-mål.

Det dröjde till den 80:e minuten innan Ohi Omoijuanfo gav Bröndby ledningen.

FC Köpenhamn har två vinster, en oavgjord och två förluster och 4–4 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Bröndby har två vinster och tre förluster och 3–9 i målskillnad. Det här var FC Köpenhamns andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Bröndbys andra uddamålsseger.

FC Köpenhamn har 49 poäng och Bröndby har 36 poäng efter fem omgångar.

I nästa match möter FC Köpenhamn Nordsjälland borta på måndag 8 maj 20.00. Bröndby möter Randers söndag 7 maj 17.00 borta.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

1–0-seger för Ålborg mot Lyngby – Allan Sousa matchhjälte

Ålborg vann hemmamatchen mot Lyngby i Danmark Nedflyttningsserien herr i fotboll med 1–0.

Allan Sousa slog till efter 75 minuter och blev matchhjälte med sitt 1-0-mål.

Första halvlek blev mållös, och det dröjde till den 75:e minuten innan Allan Sousa gav Ålborg ledningen på straff.

Ålborg har två segrar, två oavgjorda och en förlust och 10–6 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Lyngby har en vinst, två oavgjorda och två förluster och 5–6 i målskillnad. Förlusten var Lyngbys andra uddamålsförlust.

Ålborg har åtta poäng och Lyngby har fem poäng efter fem omgångar.

I nästa match, söndag 7 maj, har Ålborg Horsens hemma på Aalborg Portland Park 13.00, medan Lyngby spelar hemma mot Midtjylland 15.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

}