Ilves tog revansch på HPS

Det blev 4-0 (2-0) till Ilves när laget mötte HPS på lördagen i Nationella ligan i fotboll. Med det tog hemmalaget Ilves en skön revansch, då HPS vann senaste mötet lagen emellan med hela 5-0.

Pipsa Saarilahti gjorde två mål, övriga mål för hemmalaget gjordes av Aino Rasinen och Silja Tuominen.

Ilves har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan HPS har två vinster, en oavgjord och två förluster.

Resultaten i sista omgången betyder att Ilves slutar på sjunde plats i tabellen, och HPS på sjätte plats. HPS är klart för slutspel.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Relaterade artiklar

Stark första halvlek räckte för KuPS mot Ilves

Bortalaget KuPS stod för en bra första halvlek mot Ilves på fredagen, och ledde med 2-0. Ilves lyckades inte hämta igen i andra halvlek, som slutade mållös, och KuPS vann därmed matchen i Nationella ligan i fotboll.

Matchen var mållös till KuPS tog ledningen i 34:e minuten, genom Anni Hartikainen.

Laget gjorde också 0-2 i slutet av första halvleken, genom Oona Siren. I andra halvlek fick inget av lagen in något mål, och matchen slutade med seger för KuPS med 2-0.

För hemmalaget betyder resultatet sjätte plats i tabellen. KuPS är på andra plats.

Ilves tar sig an HPS i nästa match borta lördag 10 juni 16.00. KuPS möter samma dag 14.00 PK-35 Vanda hemma.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Honka vann på hemmaplan mot HPS

Honka ledde med 2-0 i paus mot HPS i fredagens match på hemmaplan i Nationella ligan. I andra halvlek kom HPS närmare, men Honka kunde hålla undan till seger 2-1.

Matchen förblev jämn målmässigt till Honka tog ledningen i 25:e minuten, genom Elli Seiro.

Laget ökade ledningen till 2-0 på tilläggstid i första halvleken, genom Noora Juusela. Det dröjde till den 72:a minuten innan Anna-Stina Simonen reducerade för HPS. Fler mål än så blev det inte för HPS.

Det här var Honkas tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också HPS:s tredje uddamålsförlust.

Resultatet innebär att Honka ligger kvar på fjärde plats och HPS på sjunde plats i tabellen.

Lördag 10 juni spelar Honka borta mot Åland United 17.00 och HPS mot Ilves hemma 16.00 på JYA Housing Areena.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Oavgjort för HPS hemma mot PK 35 Helsingf

Hemmalaget HPS och PK 35 Helsingf spelade oavgjort i Nationella ligan i fotboll, 1-1 (1-1) på lördagen.

Matchen var mållös till HPS tog ledningen i 33:e minuten, genom Jutta Angeria.

PK 35 Helsingf kvitterade till 1-1 i 36:e minuten, när Steffi Hassinen fick träff. I andra halvlek fick inget av lagen in något mål, och matchen slutade 1-1.

HPS har en seger, en oavgjord och tre förluster och 8–10 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan PK 35 Helsingf har två oavgjorda och tre förluster och 2–11 i målskillnad. Det här var HPS:s andra oavgjorda match den här säsongen.

HPS ligger på sjunde plats i tabellen efter matchen, medan PK 35 Helsingf är på nionde plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är fredag 2 juni. Då möter HPS Honka på Tapiola N 1 18.30. PK 35 Helsingf tar sig an PK-35 Vanda borta 19.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Ilves segrare hemma mot ONS

Ilves besegrade ONS på hemmaplan i lördagens möte i Nationella ligan i fotboll. 3-1 (1-1) slutade matchen.

Ilves startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara tre minuter slog Anna Olmala till.

ONS kvitterade till 1-1 snabbt. I femte minuten slog Aurora Harila till. Direkt efter pausen gjorde Sofia Määttä mål och gav Ilves ledningen på nytt.

Och med sex minuter kvar att spela ökade Ilves ledningen genom Saana Tuomala. 3-1-målet blev matchens sista.

Ilves har tre segrar och två förluster och 6–9 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan ONS har fem förluster och 4–17 i målskillnad.

Ilves nya tabellposition är femte plats, medan ONS är på tionde och sista plats.

Ilves tar sig an KuPS i nästa match hemma fredag 2 juni 18.30. ONS möter HJK hemma söndag 4 juni 18.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

PK-35 Vanda vann med 3-2 hemma mot HPS

Det blev en uddamålsseger för PK-35 Vanda i matchen mot HPS i Nationella ligan i fotboll på söndagen. Laget vann med 3-2 (1-0) hemma på Jalkapallostadion TN.

PK-35 Vanda tog en tidig ledning. Elina Mankki gjorde målet, redan i tolfte minuten. Direkt efter pausen slog Elli-Noora Kainulainen till och kvitterade för HPS.

Netta Koso gav PK-35 Vanda ledningen i 79:e minuten.

Först med åtta minuter kvar att spela ökade PK-35 Vanda ledningen genom Reetta Suomela.

Bara sex minuter senare var det Elli-Noora Kainulainen som såg till att HPS reducerade till 3-2. Mer än så blev det dock inte för HPS.

PK-35 Vanda har två segrar, två oavgjorda och en förlust och 7–11 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan HPS har en vinst, en oavgjord och tre förluster och 8–10 i målskillnad. Det här var PK-35 Vandas andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också HPS:s andra uddamålsförlust.

För PK-35 Vanda gör resultatet att laget nu ligger på fjärde plats i tabellen, medan HPS är på åttonde plats.

PK-35 Vanda tar sig an HJK i nästa match borta lördag 27 maj 15.00. HPS möter samma dag 17.00 PK 35 Helsingf hemma.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Saana Tuomala och Tuuli Viinikka matchvinnare när Ilves besegrade Honka

Det blev uddamålsseger för bortalaget Ilves i matchen mot Honka på Hagalund 1 TN. Laget vann lördagens match i Nationella ligan i fotboll med 2-1 (1-0).

Matchen förblev jämn målmässigt till Ilves tog ledningen i 38:e minuten, genom Saana Tuomala. Det dröjde till den 74:e minuten innan Tuuli Viinikka ökade ledningen.

Reduceringen till 1-2 kom på stopptid, när Noora Juusela slog till och gjorde mål för Honka. Men mer än så orkade Honka inte med.

Honka har en vinst, två oavgjorda och två förluster och 4–4 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Ilves har två vinster, en oavgjord och två förluster och 4–9 i målskillnad. Det här var Honkas andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Ilves andra uddamålsseger.

I tabellen innebär det här att Ilves nu ligger på femte plats. Honka är på fjärde plats.

På lördag 27 maj 14.00 spelar Honka borta mot TPS, och Ilves hemma mot ONS.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Åland United avgjorde i första halvlek mot Ilves

Lördagens matchen mellan Ilves och Åland United i Nationella ligan i fotboll avgjordes redan i första halvleken. Bortalaget Åland United ledde med 3-0 i paus, och resultatet stod sig matchen ut.

Resultatet betyder också att Åland United har hållit nollan i tre matcher i rad.

Matchen var mållös till Åland United tog ledningen i 23:e minuten, genom Anna Nurmi.

Laget ökade ledningen till 0-2 efter en knapp halvtimmes spel, genom Aada Törrönen.

Åland United gjorde också 0-3 genom Silja Tuominen i 30:e minuten. I andra halvlek fick inget av lagen in något mål, och matchen slutade med seger för Åland United med 3-0.

Ilves har en vinst, två oavgjorda och två förluster och 2–8 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Åland United har tre vinster och två förluster och 16–4 i målskillnad.

Ilves har fem poäng och Åland United har nio poäng efter fem omgångar.

Ilves tar sig an Honka i nästa match borta lördag 20 maj 16.00. Åland United möter PK 35 Helsingf borta söndag 21 maj 14.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Lotta Lindström avgjorde när HJK sänkte HPS

Målet i första halvleken av blev matchens enda. HJK vann med 1-0 (1-0) hemma mot HPS i Nationella ligan i fotboll.

Lotta Lindström blev matchhjälte med sitt avgörande 1-0-mål efter tre minuter.

Det här innebär att HJK nu har fyra segrar i följd i Nationella ligan.

HJK började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara tre minuter slog Lotta Lindström till.

HJK har fyra segrar och en förlust och 9–3 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan HPS har två vinster, en oavgjord och två förluster och 8–8 i målskillnad. Det här var HJK:s tredje uddamålsseger den här säsongen.

HJK har nu tolv poäng och HPS har sju poäng när båda lagen har spelat fem matcher.

Söndag 21 maj möter HJK KuPS borta 14.15 och HPS möter PK-35 Vanda borta 17.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Två mål för Lotta Lindström när HJK vann mot Ilves

Det blev HJK som vann matchen hemma mot Ilves i Nationella ligan i fotboll på lördagen. 4-0 (3-0) slutade matchen.

HJK gjorde första målet. Lotta Lindström gjorde målet, redan i 14:e minuten.

Laget ökade ledningen till 2-0 i 20:e minuten, när Ria Karjalainen slog till.

HJK gjorde också 3-0 i 33:e minuten, på nytt genom Lotta Lindström. HJK gjorde också 4-0 genom Joanna Tynnilä i 69:e minuten. 4-0-målet blev matchens sista.

HJK har nio poäng och Ilves har fem poäng efter fyra omgångar.

Fredag 12 maj 18.30 spelar HJK hemma mot HPS. Ilves möter Åland United hemma på Kauppi 3 TN lördag 13 maj 15.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Elli-Noora Kainulainen tremålskytt i HPS:s seger mot ONS

Elli-Noora Kainulainen stod för ett hattrick när HPS besegrade ONS på hemmaplan med 5-2 (2-1) i Nationella ligan i fotboll. Övriga mål för hemmalaget gjordes av Aada Nurmi och Hanna Onufriew, målen för ONS gjordes av Sara Sievistö.

HPS tog en tidig ledning. Elli-Noora Kainulainen gjorde målet, redan i åttonde minuten.

Laget gjorde 2-0 i 27:e minuten, när Elli-Noora Kainulainen på nytt hittade rätt.

I 32:a minuten slog Sara Sievistö till, och reducerade åt ONS. Direkt efter pausen gjorde Sara Sievistö mål ännu en gång och kvitterade för ONS.

Med en knapp halvtimme kvar att spela nätade Elli-Noora Kainulainen och gav HPS ledningen och fullbordade därmed sitt hattrick.

I 66:e minuten slog Hanna Onufriew till, och gjorde 4-2.

Aada Nurmi ökade HPS:s ledning med knappa kvarten kvar. Det fastställde slutresultatet till 5-2.

ONS har haft en tuff start på serien och är helt utan poäng efter fyra spelade matcher. HPS har sju poäng.

Nästa motstånd för HPS är HJK. Lagen möts fredag 12 maj 18.30 på Bolt Arena. ONS tar sig an Honka hemma söndag 14 maj 14.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

}