Norge Eliteserien

Fortsatt tungt för formsvagt Mjöndalen - oavgjort mot Bodö/Glimt

Det räcker inte hela vägen till seger för Mjöndalen. Det står klart efter 0–0 borta mot Bodö/Glimt. Det var Mjöndalens sjunde match i rad utan seger i Eliteserien i fotboll. Bodö/Glimt har nu en fin svit med tre matcher i rad utan att ha släppt in mål. Resultatet innebär att Bodö/Glimt ligger kvar på andra plats och Mjöndalen sist, på 16:e plats i tabellen. I nästa match möter Bodö/Glimt Brann borta på måndag 28 oktober 20.00. Mjöndalen möter Sarpsborg söndag 27 oktober 19.00 hemma.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Delad pott när Mjöndalen tog emot Strömsgodset

Hemmalaget Mjöndalen och Strömsgodset tog en poäng var i mötet i Eliteserien i fotboll. Matchen slutade 1–1 (0–0). Det var Mjöndalens sjätte match i rad utan seger. Fredrik Brustad gjorde Mjöndalens mål, medan Lars-Jörgen Salvesen stod för gästernas målgörande. För Mjöndalen gör resultatet att man nu ligger på 13:e plats i tabellen, medan Strömsgodset är på tolfte plats. I nästa omgång har Mjöndalen Bodö/Glimt borta, måndag 21 oktober 20.00. Strömsgodset spelar hemma mot Lilleström söndag 20 oktober 19.00.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Viking segrare hemma mot Mjöndalen

Viking besegrade Mjöndalen på hemmaplan i måndagens möte i Eliteserien i fotboll. 4–1 (1–1) slutade matchen. Det betyder att Viking gick obesegrade från planen för sjunde matchen i följd. Målgörare för Viking blev Johnny Furdal, Runar Hove, Benjamin Källman och Even Ostensen och för Mjöndalen var det Sondre Solholm Johansen som hittade rätt. För Viking gör resultatet att man nu ligger på femte plats i tabellen, medan Mjöndalen är på 14:e plats. Viking tar sig an Stabaek i nästa match borta söndag 6 oktober 19.00. Mjöndalen möter Strömsgodset hemma fredag 4 oktober 20.00.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Rosenborg formstarka svit fortsätter efter 2–1 mot Mjöndalen

Det blev 1–2 (1–1) när Mjöndalen mötte Rosenborg på söndagen hemma. Det innebar tio raka matcher utan förlust för Rosenborg i Eliteserien i fotboll. Det betydde fjärde matchen i rad utan seger för Mjöndalen. Målgörare för Mjöndalen var Olivier Occean, medan Rosenborgs mål gjordes av Alexander Toft Söderlund. Ett av Rosenborgs mål var ett självmål. För Mjöndalen gör resultatet att man nu ligger på 14:e plats i tabellen, medan Rosenborg är på fjärde plats. I nästa match möter Mjöndalen Viking borta på måndag 30 september 20.00. Rosenborg möter Brann lördag 28 september 21.00 hemma.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Mållöst mellan Haugesund och Mjöndalen

Varken hemmalaget Haugesund eller bortalaget Mjöndalen lyckades spräcka nollan i söndagens match i Eliteserien i fotboll. Matchen slutade 0-0. Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Haugesund på nionde plats och Mjöndalen på 13:e plats. I nästa match möter Haugesund Brann borta på lördag 21 september 19.00. Mjöndalen möter Rosenborg söndag 22 september 21.00 hemma.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Molde upp i topp efter seger mot Mjöndalen

Molde är nu serieledare i Eliteserien i fotboll efter seger borta mot Mjöndalen. Matchen slutade 1–3 (0–1). Molde leder serien ett poäng före Bodö/Glimt. För Mjöndalen betyder resultatet en 13:eplats i tabellen. Det innebär nionde matchen i rad utan förlust för Molde. Eirik Hestad, Erling Knudtzon och Ohi Omoijuanfo gjorde målen för Molde, medan Sondre Liseth nätade för Mjöndalen. Mjöndalen möter Haugesund i nästa match borta söndag 15 september 19.00. Molde möter samma dag Tromsö hemma.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Kristiansund tog rättvis seger mot Mjöndalen

Kristiansund startade bra i matchen mot Mjöndalen på hemmaplan på söndagen. Och 2–0-ledningen i halvtid utökades i andra halvlek. Till slut blev det 4–0 i matchen i Eliteserien i fotboll. Kristiansunds målskyttar var Flamur Kastrati, Amahl Pellegrino, Christophe Psyche och Sondre Sörli. Kristiansund ligger på sjunde plats i tabellen efter matchen, medan Mjöndalen ligger på 13:e plats. Nästa motstånd för Kristiansund är Ranheim. Mjöndalen tar sig an Molde hemma. Båda matcherna spelas söndag 1 september 19.00.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Stian Åsmundsen och Vetle Dragsnes matchvinnare hemma mot Brann

En jämn match slutade till slut med seger för Mjöndalen som vann matchen hemma mot Brann i Eliteserien i fotboll på söndagen. 2–1 (1–1) slutade matchen. Stian Åsmundsen och Vetle Dragsnes gjorde målen för Mjöndalen, medan Daouda Karamoko Bamba nätade för Brann. Det här betyder att Mjöndalen nu ligger på elfte plats i tabellen, och Brann är på femte plats. I nästa match möter Mjöndalen Kristiansund borta och Brann möter Tromsö hemma. Båda matcherna spelas söndag 25 augusti 19.00.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Lilleström vann en uddamålsseger hemma mot Mjöndalen

En jämn match slutade till slut med seger för Lilleström som vann matchen hemma mot Mjöndalen i Eliteserien i fotboll på måndagen. 3–2 (2–1) slutade matchen. Arnor Smarason, Simen Kind Mikalsen och Joackim Solberg Olsen nätade för hemmalaget, medan Olivier Occean blev tvåmålsskytt för gästerna. För Lilleström gör resultatet att man nu ligger på nionde plats i tabellen, medan Mjöndalen är på tolfte plats. Nästa motstånd för Lilleström är Tromsö. Mjöndalen tar sig an Brann hemma. Båda matcherna spelas söndag 18 augusti 19.00.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Mjöndalen hämtade i kapp underläge och kryssade mot Tromsö

I halvtid ledde Tromsö matchen på hemmaplan i Eliteserien i fotboll mot Mjöndalen med 1–0. Men i andra halvlek jobbade sig Mjöndalen in i matchen, och kvitterade till slut. Matchen slutade 2–2. Resultatet innebär sex raka matcher med poäng för Mjöndalen. Hemmalagets mål gjordes av Onni Valakari och Fitim Azemi, medan bortalagets mål noterades på Christian Gauseth och Sondre Liseth. Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Tromsö på tolfte plats och Mjöndalen på elfte plats. I nästa omgång har Tromsö Rosenborg borta, lördag 10 augusti 16.30. Mjöndalen spelar borta mot Lilleström måndag 12 augusti 20.00.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.


Norge Eliteserien

# Lag S MS P
1 Molde 25 33 56
2 Bodö/Glimt 25 20 49
3 Odd 25 7 45
4 Rosenborg 25 8 41
5 Viking 25 9 40
6 Brann 25 5 36
7 Kristiansund 25 0 35
8 Haugesund 25 3 31
9 Vålerenga 25 -3 29
10 Stabaek 25 -4 29
11 Lilleström 25 -9 28
12 Tromsö 25 -19 25
13 Sarpsborg 25 -7 24
14 Ranheim 25 -13 24
15 Strömsgodset 25 -16 24
16 Mjöndalen 25 -14 23

Senaste resultat

21 oktober kl 20:00 Bodö/Glimt - Mjöndalen 0-0 Läs mer
Sarpsborg - Brann 1-1
Ranheim FK - Odd 4-1
Molde FK - Haugesund 3-1
Strömsgodset Toppfotball - Lilleström 1-1

Spelschema

26 oktober
Lilleström - Vålerenga Fotball kl 17:00
27 oktober
Tromsoe IL - Ranheim FK kl 19:00
Haugesund - Strömsgodset Toppfotball kl 19:00
Stabaek - Odd kl 19:00
Mjöndalen - Sarpsborg kl 19:00

Skytteliga

Spelare Lag Mål
Torgeir Börven Odd 18
Ohi Omoijuanfo Molde FK 13
Amor Layouni Bodö/Glimt 10
Håkon Evjen Bodö/Glimt 10
Magnus Wolff Eikrem Molde FK 9
Kristian Thorstvedt Viking 8
Thomas Lehne Olsen Lilleström 8
Tommy Höiland Viking 8
Alexander Toft Söderlund Rosenborg BK 7
Bard Finne Vålerenga Fotball 7
Christophe Psyche Kristiansund BK 7
Leke James Molde FK 7
Aron Leonard Donnum Vålerenga Fotball 6
Chidera Ejuke Vålerenga Fotball 6
Geir Herrem Bodö/Glimt 6
Michael Karlsen Ranheim FK 6
Olivier Occean Mjöndalen 6
Philip Zinckernagel Bodö/Glimt 6
Ulrik Saltnes Bodö/Glimt 6
Amahl Pellegrino Kristiansund BK 5
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.