Nederländerna Eredivisie

Roda får hoppas på en kvalplats efter förlust mot ADO den Haag

Rodas säsong har varit tung. Nu står det klart att laget är så förankrat i bottenskiktet av tabellen att laget inte kommer kunna hamna på säker mark i Nederländerna Eredivisie i fotboll. Det efter förlust, 2-3 (0-3), på hemmaplan mot ADO den Haag. Laget får nu hoppas på att kunna säkra en kvalplats, och slippa nedflyttning. Björn Johnsen gjorde två mål och Lex Immers ett mål för ADO den Haag, målen för Roda gjordes av Simon Gustafsson och Dani Schahin. Det här var sista matchen i serien och resultatet betyder att Roda slutar på 16:e plats, och ADO den Haag på sjunde plats. Roda tvingas därmed kvala för att hålla sig kvar i Nederländerna Eredivisie.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Vitesse fixade en poäng borta mot Willem II

Willem II ledde med 1-0 efter första halvlek hemma mot Vitesse i Nederländerna Eredivisie i fotboll. I andra halvlek jobbade sig Vitesse in i matchen. Till slut blev det en poäng var till lagen, matchen slutade 2-2. Målgörare för hemmalaget var Ben Rienstra och Konstantinos Tsimikas, och för bortalaget Tim Matavz och Matt Miazga. Resultaten i sista omgången innebär att Willem II slutar på 13:e plats och Vitesse på sjätte plats.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Heracles slog Sparta Rotterdam efter Vincent Vermeijs dubbel

Det blev Heracles som gick segrande ur mötet i Nederländerna Eredivisie på bortaplan mot Sparta Rotterdam, med 5-2 (1-1). Vincent Vermeij gjorde två mål, övriga mål för bortalaget gjordes av Paul Gladon, Tim Breukers och Kristoffer Peterson, målen för Sparta Rotterdam gjordes av Stijn Spierings och Fred Friday. Det här betyder att Sparta Rotterdam slutar på 17:e plats, och Heracles på tionde plats när serien nu summeras. Sparta Rotterdam tvingas därmed kvala för att hålla sig kvar i Nederländerna Eredivisie.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Steven Berghuis tvåmålsskytt för Feyenoord i segern mot Heerenveen

Feyenoord vann mötet med Heerenveen borta med 3-2 (2-0) på söndagen i Nederländerna Eredivisie. Målgörare för Heerenveen var Jordy Bruijn, medan Feyenoords mål gjordes av Steven Berghuis 2 och Bilal Basacikoglu. Ett av Heerenveens mål var ett självmål. Serien är nu färdigspelad. Heerenveen slutar på åttonde plats, och Feyenoord på fjärde plats.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Kasper Dolberg och Justin Kluivert målskyttar när Ajax vände mot Excelsior

I halvtid var Excelsior i ledningen med 1-0. Men Ajax vände - och vann. Till slut blev det 1-2 i matchen i Nederländerna Eredivisie i fotboll. Målgörare för Ajax var Kasper Dolberg och Justin Kluivert. Excelsiors enda mål var ett självmål. Det här var sista matchen i serien och resultatet betyder att Excelsior slutar på elfte plats, och Ajax på andra plats.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Hattrick av Alireza Jahan Bakhsh när AZ Alkmaar slog Zwolle

Alireza Jahan Bakhsh stod för ett hattrick när AZ Alkmaar besegrade Zwolle på hemmaplan i Nederländerna Eredivisie i fotboll med 6-0 (1-0). Övriga mål för hemmalaget gjordes av Wout Weghorst 2 och Fredrik Midtsjö. Resultaten i sista omgången betyder att AZ Alkmaar slutar på tredje plats i tabellen, och Zwolle på nionde plats.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Tom Van Weert gjorde två mål när Groningen vann mot Excelsior

Det blev Groningen som vann matchen hemma mot Excelsior i Nederländerna Eredivisie i fotboll på söndagen. 4-0 (2-0) slutade matchen. Tom Van Weert gjorde två mål, övriga mål för hemmalaget gjordes av Ritsu Doan och Samir Memisevic. Med en omgång kvar är Groningen på tolfte plats i tabellen, och Excelsior är på tionde plats. Groningen möter PSV Eindhoven i nästa match borta söndag 6 maj 15.30. Excelsior möter samma dag Ajax hemma.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.


Nederländerna Eredivisie

# Lag S MS P
1 PSV Eindhoven 34 48 83
2 Ajax 34 56 79
3 AZ Alkmaar 34 34 71
4 Feyenoord 34 37 66
5 Utrecht 34 5 54
6 Vitesse 34 16 49
7 Den Haag 34 -8 47
8 Heerenveen 34 -5 46
9 Zwolle 34 -12 44
10 Heracles 34 -14 42
11 Excelsior 34 -15 40
12 Groningen 34 0 38
13 Willem II 34 -13 37
14 Breda 34 -16 34
15 Venlo 34 -19 34
16 Roda 34 -27 30
17 Sparta Rotterdam 34 -41 27
18 Twente 34 -26 24
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.