Danmark Superligaen

Silkeborg hämtade i kapp underläge och kryssade mot Midtjylland

I halvtid ledde Midtjylland matchen på bortaplan i Superligaen i fotboll mot Silkeborg med 2-1. Men i andra halvlek jobbade sig Silkeborg in i matchen, och kvitterade till slut. Matchen slutade 3-3.

Midtjylland startade matchen bäst och tog ledningen. Stefan Gartenmann slog till, redan i 14:e minuten.

Silkeborg kvitterade till 1-1 efter en knapp halvtimmes spel, genom Tonni Adamsen framspelad av Sören Tengstedt.

Midtjylland tog ledningen på stopptid i första halvleken, genom Gustav Isaksen. Med en halvtimme kvar att spela fick Oliver Sonne träff och kvitterade för Silkeborg.

I 75:e minuten gav Gustav Isaksen Midtjylland ledningen igen.

Med fem minuter kvar att spela kvitterade Silkeborg genom Alexander Lind framspelad av Tobias Salquist. 3-3-målet blev matchens sista.

Silkeborg har en seger, två oavgjorda och två förluster och 7–10 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Midtjylland har en vinst, två oavgjorda och två förluster och 8–7 i målskillnad. Det här var Silkeborgs femte oavgjorda match den här säsongen.

Det här var sista matchen och resultatet betyder att Silkeborg slutar på sjunde plats, och Midtjylland på åttonde plats.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

1–0-seger för Århus mot Odense – Patrick Mortensen matchhjälte

Århus vann hemmamatchen mot Odense i Superligaen i fotboll med 1–0. Matchens enda mål stod Patrick Mortensen för i första halvleken.

Patrick Mortensen stod för Århus avgörande mål efter 38 minuter.

Segern var Århus fjärde på de senaste fem matcherna.

Det här var Århus sjätte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Odenses tredje uddamålsförlust.

Resultaten i sista omgången betyder att Århus slutar på fjärde plats i tabellen, och Odense på nionde plats. Århus är klart för slutspel.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Simon Makienok Christoffersen räddade poäng när Horsens kryssade mot Lyngby

I halvtid ledde Lyngby matchen på hemmaplan i Superligaen i fotboll mot Horsens med 1-0, efter mål av Alfred Finnbogason. Men i andra halvlek jobbade sig Horsens in i matchen, och kvitterade genom Simon Makienok Christoffersen i 62:a minuten. Matchen slutade 1-1.

Matchen förblev jämn målmässigt till Lyngby tog ledningen i 24:e minuten, genom Alfred Finnbogason framspelad av Tochi Phil Chukwuani. Med en knapp halvtimme kvar att spela fick Simon Makienok Christoffersen träff och kvitterade för Horsens. 1-1-målet blev matchens sista.

Lyngby har två segrar, två oavgjorda och en förlust och 6–4 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Horsens har en oavgjord och fyra förluster och 4–15 i målskillnad. Det här var Lyngbys sjunde oavgjorda match den här säsongen.

Resultaten i sista omgången innebär att Lyngby slutar på elfte plats och Horsens på tionde plats.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Nordsjälland säkrade seriesegern efter 2-1 mot Bröndby

Nu är det klart. Nordsjälland är seriesegrare i Superligaen i fotboll. Det efter seger mot Bröndby hemma på Right to Dream Park med 2-1 (0-1). Bröndby slutar på sjätte plats i tabellen.

Ernest Nuamah stod för Nordsjällands avgörande mål på övertid.

Trots förlusten blev Bröndby klart för slutspel i och med de övriga resultaten i serien.

Matchen förblev jämn målmässigt till Bröndby tog ledningen i 39:e minuten, genom Hakon Evjen. Direkt efter pausen slog Ernest Nuamah till och kvitterade för Nordsjälland.

Det matchavgörande målet kom på övertid, när Ernest Nuamah återigen slog till och gjorde 2-1 för Nordsjälland. Nuamah fullbordade därmed lagets vändning.

Nordsjälland har två segrar, två oavgjorda och en förlust och 9–7 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Bröndby har tre vinster och två förluster och 9–6 i målskillnad. Det här var Nordsjällands fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Bröndbys tredje uddamålsförlust.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Seger för FC Köpenhamn i toppmötet med Viborg

FC Köpenhamn tog en tung seger på hemmaplan mot Viborg i toppmötet i Superligaen i fotboll på söndagen. Matchen slutade 2-1 (1-0).

Segern var FC Köpenhamns åttonde på de senaste nio matcherna.

FC Köpenhamn startade matchen bäst och tog ledningen tidigt i matchen. Hakon Arnar Haraldsson gjorde målet, redan i 13:e minuten. I 66:e minuten nätade Mohammed Daramy, och gjorde 2-0.

Viborgs Nils Mortimer gjorde 2-1 i 70:e minuten. Men mer än så orkade Viborg inte med.

Det här var FC Köpenhamns fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Viborgs tredje uddamålsförlust.

Resultaten i sista omgången innebär att FC Köpenhamn slutar på andra plats och Viborg på tredje plats. Båda lagen är därmed klara för slutspel.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Björn Kopplin matchhjälte för Randers mot Ålborg

Randers vann med 1-0 (0-0) borta mot Ålborg i Superligaen i fotboll.

Björn Kopplin slog till efter 51 minuter och blev matchhjälte med sitt 1-0-mål.

Första halvlek blev mållös, men efter pausen slog Björn Kopplin till och gav Randers ledningen.

Ålborg har en oavgjord och fyra förluster och 1–5 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Randers har två vinster, två oavgjorda och en förlust och 5–4 i målskillnad. Det här var Ålborgs åttonde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Randers sjätte uddamålsseger.

Det här betyder att Ålborg slutar på tolfte plats, och Randers på femte plats. Randers är klart för slutspel.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Mikkel Duelund och Patrick Mortensen matchvinnare när Århus besegrade Randers

Det blev uddamålsseger för bortalaget Århus i matchen mot Randers på Cepheus Park Randers. Laget vann måndagens match i Superligaen i fotboll med 2-1 (1-0).

Målgörare för Århus blev Mikkel Duelund och Patrick Mortensen och för Randers var det Alhaji Kamara som hittade rätt.

Randers har en vinst, tre oavgjorda en förlust och 4–4 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Århus har tre vinster, en oavgjord och en förlust och 6–4 i målskillnad. Det här var Randers andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Århus femte uddamålsseger.

Med en omgång kvar är Randers på sjätte plats i tabellen, medan Århus är på fjärde plats.

Randers möter Ålborg i nästa match borta söndag 19 mars 16.00. Århus möter samma dag Odense hemma.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Ohi Omoijuanfo och Nicolai Vallys avgjorde hemma mot Silkeborg

Det blev en uddamålsseger för Bröndby i matchen mot Silkeborg i Superligaen i fotboll på söndagen. Laget vann med 2-1 (1-0) hemma på Brøndby Stadium. Ohi Omoijuanfo stod för Bröndbys avgörande mål efter 79 minuter.

Matchen var mållös till Bröndby tog ledningen efter en dryg halvtimmes spel, genom Nicolai Vallys.

I 66:e minuten slog Oliver Sonne till, och kvitterade för Silkeborg.

Ohi Omoijuanfo gjorde det matchavgörande målet i 79:e minuten.

Bröndby har tre segrar och två förluster och 8–6 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Silkeborg har en vinst, en oavgjord och tre förluster och 4–9 i målskillnad. Det här var Bröndbys femte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Silkeborgs sjätte uddamålsförlust.

Med en omgång kvar är Bröndby på fjärde plats i tabellen, och Silkeborg är på sjunde plats.

På söndag 19 mars 16.00 spelar Bröndby borta mot Nordsjälland, och Silkeborg hemma mot Midtjylland.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Sju raka segrar för FC Köpenhamn – efter 4-1 mot Horsens

FC Köpenhamn och Horsens har två helt olika formkurvor. FC Köpenhamn vann söndagens möte på CASA Arena och har därmed sju raka segrar i Superligaen i fotboll. Hemmalaget Horsens däremot har fyra raka förluster. Matchen slutade 1-4 (1-0).

Horsens startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara två minuter slog Anders Kvindebjerg Jacobsen till.

Direkt efter pausen slog Denis Vavro till och kvitterade för FC Köpenhamn.

FC Köpenhamn gjorde också 1-2 i 52:a minuten när Hakon Arnar Haraldsson slog till.

Bara två minuter senare spelade Hakon Arnar Haraldsson fram Jordan Larsson som såg till att laget ökade ledningen till 1-3.

1-4-målet kom i 90:e minuten, när Elias Jelert Kristensen slog till och gjorde mål. 1-4-målet blev matchens sista.

Med en omgång kvar är Horsens på tionde plats i tabellen, och FC Köpenhamn är på andra plats.

På söndag 19 mars 16.00 spelar Horsens borta mot Lyngby, och FC Köpenhamn hemma mot Viborg.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Viborg och Nordsjälland delade på poängen i toppmötet

Det blev 1-1 (0-1) i söndagens heta toppmatch i Superligaen i fotboll mellan hemmalaget Viborg och Nordsjälland.

Matchen var mållös till Nordsjälland tog ledningen i 36:e minuten, genom Daniel Svensson.

I 66:e minuten slog Elias Achouri till, framspelad av Renato Junior och kvitterade för Viborg. 1-1-målet blev matchens sista.

Viborg har två segrar, två oavgjorda och en förlust och 8–7 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Nordsjälland har två vinster, två oavgjorda och en förlust och 12–7 i målskillnad. Det här var Viborgs sjunde oavgjorda match den här säsongen.

Med en omgång kvar är Viborg på tredje plats i tabellen, och Nordsjälland leder serien.

Viborg möter FC Köpenhamn i nästa match borta söndag 19 mars 16.00. Nordsjälland möter samma dag Bröndby hemma.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.


Danmark Superligaen

# Lag S MS P
1 Nordsjälland 22 18 43
2 FC Köpenhamn 22 23 42
3 Viborg 22 7 37
4 Århus 22 6 35
5 Randers 22 -2 32
6 Bröndby 22 -2 30
7 Silkeborg 22 -1 29
8 Midtjylland 22 3 28
9 Odense 22 -11 28
10 Horsens 22 -11 23
11 Lyngby 22 -15 16
12 Ålborg 22 -15 15

Senaste resultat

19 mars kl 16:00 FC Nordsjälland - Bröndby IF 2-1 Läs mer
FC Köpenhamn - Viborg 2-1 Läs mer
Silkeborg IF - Midtjylland 3-3 Läs mer
Lyngby - AC Horsens 1-1 Läs mer
AGF Århus - Odense 1-0 Läs mer

Skytteliga

Spelare Lag Mål
Patrick Mortensen AGF Århus 12
Andreas Schjelderup FC Nordsjälland 10
Gustav Isaksen Midtjylland 9
Jay-Roy Grot Viborg 9
Viktor Claesson FC Köpenhamn 9
Anders Dreyer Midtjylland 8
Ernest Nuamah FC Nordsjälland 8
Ohi Omoijuanfo Bröndby IF 8
Tonni Adamsen Silkeborg IF 7
Aron Sigurdarson AC Horsens 6
Bashkim Kadrii Odense 6
Lukas Lerager FC Köpenhamn 6
Marvin Egho Randers FC 6
Mohammed Daramy FC Köpenhamn 6
Nicolai Vallys Bröndby IF 6
Pep Biel FC Köpenhamn 6
Sebastian Jörgensen Silkeborg IF 6
Clint Leemans Viborg 5
Nicklas Helenius Silkeborg IF 5
Allan Sousa Ålborg 4