Ålesunds FK

13 november kl 18:00 Tromsö IL - Ålesunds FK 2-2 Läs mer

Tromsö fixade en poäng hemma mot Ålesund

Ålesund ledde med 2-1 efter första halvlek borta mot Tromsö i Eliteserien herr i fotboll. I andra halvlek jobbade sig Tromsö in i matchen. Till slut blev det en poäng var till lagen, matchen slutade 2-2.

Tromsö fick en bra start på matchen. Waren Kamanzi gjorde målet, redan i tolfte minuten.

Ålesund kvitterade till 1-1 i 19:e minuten, genom Torbjörn Kallevåg framspelad av John Kitolano.

Laget tog också ledningen i 35:e minuten, genom Moses Ebiye. Med fem minuter kvar att spela kvitterade Tromsö genom August Mikkelsen. 2-2-målet blev matchens sista.

Tromsö har två segrar och tre oavgjorda på de senaste fem matcherna, medan Ålesund har tre vinster, en oavgjord och en förlust. Det här var Tromsös 13:e oavgjorda match den här säsongen.

Serien är nu färdigspelad. Tromsö slutar på sjunde plats, och Ålesund på nionde plats.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Tromsö och Ålesund möts i sista omgången

Avspark

Sista omgången i Eliteserien herr i fotboll spelas i kväll, och Tromsö och Ålesund möts på Alfheim. Tromsö har en svit på fem matcher utan förlust inför mötet med niondeplacerade Ålesund. Ålesund vann senast mot Lilleström med 2-1.

Det tidigare mötet den här säsongen slutade oavgjort, 2-2.

Ålesund är ganska bra på bortaplan, och har fyra segrar och tre oavgjorda matcher.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Nenass och Nikolai Soyset Hopland heta när Ålesund slog Lilleström

Ett måls övervikt avgjorde en resultatmässigt jämn match för Ålesund, som vann hemma mot Lilleström med 2-1 (1-1) i Eliteserien herr i fotboll på söndagen. Segermålet för Ålesund stod Nikolai Soyset Hopland för efter 68 minuter.

Ålesund fick en bra start på matchen. Nenass slog till, redan i tionde minuten.

Lilleström kvitterade till 1-1 i 23:e minuten, genom Akor Adams. Nästa mål dröjde. I 68:e minuten slog Nikolai Soyset Hopland till, och gav Ålesund ledningen. Det fastställde slutresultatet till 2-1.

Ålesund har tre segrar, en oavgjord och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Lilleström har två vinster och tre förluster. Det här var Ålesunds tionde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Lilleströms fjärde uddamålsförlust.

Med en omgång kvar är Ålesund på nionde plats i tabellen, och Lilleström är på fjärde plats.

Ålesund möter Tromsö i nästa match borta söndag 13 november 18.00. Lilleström möter samma dag HamKam hemma.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Ålesund mot Lilleström på Color Line Stadion i näst sista omgången

Avspark

Tiondeplacerade Ålesund tar emot fjärdeplacerade Lilleström i kväll när den näst sista matchen i Eliteserien herr i fotboll spelas på Color Line Stadion. Båda lagen förlorade senast, Ålesunds match mot Kristiansund slutade 0-4 och Lilleströms möte med Odd blev 0-2.

När lagen möttes senast, 28 april på Åråsen, slutade det med seger för Lilleström med 2-0.

Lilleström har haft problem på bortaplan senaste tiden, och har bara tagit sju segrar den här säsongen.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

4-0 mot Ålesund gjorde Kristiansund till segrare igen

Spelarna i Kristiansund fick äntligen njuta av en seger igen, efter 4-0 (2-0) hemma mot Ålesund. Segern var den första efter fem matcher i rad utan seger i Eliteserien herr i fotboll.

Matchen förblev jämn målmässigt till Kristiansund tog ledningen i 38:e minuten, genom Max Williamsen.

Laget gjorde också 2-0 strax före halvtidsvilan, genom Brynjolfur Darri Willumsson. 3-0 kom i 57:e minuten genom ett självmål.

Till slut kom också 4-0 genom Bendik Bye som ökade Kristiansunds ledning i 83:e minuten. Det fastställde slutresultatet till 4-0.

Kristiansund har en seger, två oavgjorda och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Ålesund har tre vinster, en oavgjord och en förlust.

Med två omgångar kvar är Kristiansund på 15:e plats i tabellen, medan Ålesund är på tionde plats.

I nästa match möter Kristiansund Sarpsborg borta och Ålesund möter Lilleström hemma. Båda matcherna spelas söndag 6 november 18.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Ny segerjakt när starka Ålesund möter Kristiansund på bortaplan

Avspark

Kristiansund tar emot Ålesund i kväll i Eliteserien herr i fotboll. Ålesund har fyra matcher i rad utan förlust inför matchen mot Kristiansund. Hemmalaget har fem matcher i rad utan seger.

Förra mötet lagen emellan slutade med seger på hemmaplan för Ålesund, med 1-0.

Ålesund är rätt bra på bortaplan, och har fyra segrar och tre oavgjorda matcher.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Gilbert Koomson avgjorde när Ålesund sänkte Sandefjord

Målet i andra halvleken av Gilbert Koomson blev matchens enda. Ålesund vann med 1-0 (0-0) hemma mot Sandefjord i Eliteserien herr i fotboll.

Gilbert Koomson blev matchhjälte med sitt avgörande 1-0-mål efter 73 minuter.

Ålesund har nu tre matcher i rad utan insläppt mål.

Ålesund har tre segrar, en oavgjord och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Sandefjord har en oavgjord och fyra förluster. Det här var Ålesunds nionde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Sandefjords femte uddamålsförlust.

Med tre omgångar kvar är Ålesund på nionde plats i tabellen, medan Sandefjord är på 14:e plats.

I nästa match möter Ålesund Kristiansund borta och Sandefjord möter HamKam hemma. Båda matcherna spelas söndag 30 oktober 18.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Sandefjord vill bryta tunga trenden borta mot Ålesund

Avspark

Sandefjord har elva matcher i rad utan seger i Eliteserien herr inför kvällens match på bortaplan mot tolfteplacerade Ålesund i fotboll. Ålesund har en svit på tre matcher utan förlust inför mötet med Sandefjord.

Senaste mötet mellan lagen slutade oavgjort, 2-2.

Sandefjord har problem på bortaplan, och har bara tagit fem segrar den här säsongen.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Simen Nordli matchhjälte för Ålesund mot Jerv

Ålesund vann med 1-0 (1-0) borta mot Jerv i Eliteserien herr i fotboll. Matchens enda mål stod Simen Nordli för i första halvleken.

Segermålet för Ålesund stod Simen Nordli för efter 45 minuter.

Jerv har en vinst och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan Ålesund har två vinster, en oavgjord och två förluster. Det här var Jervs tionde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Ålesunds åttonde uddamålsseger.

Med fyra omgångar kvar är Jerv sist i serien, medan Ålesund är på tolfte plats.

I nästa match, söndag 23 oktober 18.00, har Jerv Viking hemma, medan Ålesund spelar hemma mot Sandefjord.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Efter trendbrottet senast – Jerv jagar nya poäng mot Ålesund

Avspark

Jerv spelar på hemmaplan mot Ålesund i kväll i Eliteserien herr i fotboll. Jerv som spelar på hemmaplan hade en tung svit på sex förluster i rad, men senast blev det 2-1 mot Sandefjord. Ålesund fick med sig ett oavgjort resultat från den senaste matchen, 0-0 mot HamKam.

När lagen möttes senast, 25 maj, slutade det med seger för Ålesund med 2-1.

Ålesund har haft problem på bortaplan senaste tiden, och har bara tagit tre segrar den här säsongen, mot Odd, Sarpsborg och Strömsgodset.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Norge Eliteserien

# Lag S MS P
1 Molde 30 46 78
2 Bodö/Glimt 30 45 60
3 Rosenborg 30 25 56
4 Lilleström 30 15 53
5 Odd 30 -2 45
6 Vålerenga 30 3 44
7 Tromsö 30 -3 43
8 Ålesund 31 -12 42
9 Sarpsborg 30 3 41
10 Haugesund 30 -4 38
11 Viking 30 -6 35
12 Strömsgodset 30 -11 33
13 HamKam 30 -10 31
14 Sandefjord 30 -26 24
15 Kristiansund 30 -23 23
16 Jerv 31 -40 20

Skytteliga

Sigurd Haugen 7
Moses Ebiye 5
Simen Nordli 4
Isak Dybvik Määtä 3
Kristoffer Barmen 2
Kristoffer Ödemarksbakken 2
Nenass 2
Torbjörn Kallevåg 2
Dario Canadjija 1
Gilbert Koomson 1
Nikolai Soyset Hopland 1
Oscar Solnrdal 1
Petar Golubovic 1
Simen Rafn 1