Heerenveen

16 mars kl 19:30 Heerenveen - De Graafschap 0-3 Läs mer
Nästa match:
30 mars
Heerenveen - Excelsior kl 21:45

Ombytta roller när De Graafschap besegrade Heerenveen

På lördagen möttes Heerenveen och gästande De Graafschap i Eredivisie i fotboll. Senast lagen möttes tog Heerenveen en enkel seger med 5–0, men den här gången var det De Graafschap som vann. Slutresultatet blev 3–0 (1–0). Segern säkrades av De Graafschaps målskyttar, Delano Burgzorg, Javier Vet och Charlison Benschop. För Heerenveen gör resultatet att laget nu ligger på nionde plats i tabellen, medan De Graafschap är på 16:e plats. Heerenveen tar sig an Excelsior i nästa match hemma lördag 30 mars 21.45. De Graafschap möter samma dag 20.45 Heracles hemma.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Heerenveen med tre raka segrar möter De Graafschap

Avspark

I kväll möts Heerenveen och De Graafschap i Eredivisie i fotboll. Heerenveen har tre segrar i rad, senast med 3–2 mot ADO den Haag, vilket har tagit laget till åttonde plats i tabellen. De Graafschap förlorade sin senaste match med 2–3 mot Willem II. De Graafschap är nykomling i serien, och lagen möttes inte förra säsongen.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Heerenveen slog ADO den Haag efter Michel Vlaps dubbel

Det blev Heerenveen som gick segrande ur mötet i Eredivisie på bortaplan mot ADO den Haag, med 3–2 (1–0). Det innebär sjätte matchen i rad utan förlust för Heerenveen. Michel Vlap gjorde två mål och Sam Lammers ett mål för Heerenveen, målen för ADO den Haag gjordes av Nasser El Khayati och Tomas Necid. Heerenveen ligger på åttonde plats i tabellen efter matchen, medan ADO den Haag är på tolfte plats. Söndag 17 mars 15.30 spelar ADO den Haag borta mot Groningen. Heerenveen möter De Graafschap hemma lördag 16 mars 19.30.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Formstarka Heerenveen vill förlänga sviten - möter ADO den Haag borta

Avspark

I kväll möts ADO den Haag och Heerenveen. Heerenveen har en svit på fem matcher utan förlust i Eredivisie inför mötet med tolfteplacerade ADO den Haag i fotboll. I den senaste matchen för ADO den Haag fick laget med sig en poäng efter 1–1 mot De Graafschap. När lagen möttes senast blev resultatet 1–1.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Sam Lammers i målform när Heerenveen vann mot Willem II

Hemmalaget Heerenveen tog hem de tre poängen efter seger mot Willem II i Eredivisie. 4–2 (3–0) slutade matchen på söndagen. Sam Lammers gjorde två mål, övriga mål för hemmalaget gjordes av Ben Rienstra och Michel Vlap, målen för Willem II gjordes av Vangelis Pavlidis och Alexander Isak. Resultaten i sista omgången betyder att Heerenveen slutar på nionde plats i tabellen. I nästa match, lördag 9 mars, har Heerenveen ADO den Haag borta 20.45, medan Willem II spelar hemma mot De Graafschap 21.45.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Efter trendbrottet senast - Willem II jagar nya poäng mot Heerenveen

Avspark

I dag möter Willem II Heerenveen på bortaplan i Eredivisie i fotboll. Willem II bröt sin dystra svit på tre matcher i rad med förlust senast, när det blev vinst mot AZ Alkmaar, 2–1. Heerenveen har sex matcher i rad utan förlust inför mötet med tiondeplacerade Willem II.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

4–2 mot Fortuna Sittard gjorde Heerenveen till segrare igen

Spelarna i Heerenveen fick äntligen njuta av en seger igen, efter 4–2 (1–2) borta mot Fortuna Sittard. Segern var den första efter sju matcher i rad utan seger i Eredivisie i fotboll. Hemmalaget Fortuna Sittard hade alltså greppet i halvtid och ledde med 2–1. Men Heerenveen vände på matchen och vann till slut. Sam Lammers gjorde två mål, övriga mål för bortalaget gjordes av Mitchell Van Bergen och Daniel Hoegh, målen för Fortuna Sittard gjordes av Mark Diemers och Lazaros Lamprou. För tabellens utseende betyder det här att Fortuna Sittard ligger på tolfte plats medan Heerenveen har tiondeplatsen. Fortuna Sittard tar sig an AZ Alkmaar i nästa match borta fredag 1 mars 21.00. Heerenveen möter Willem II hemma söndag 3 mars 15.30.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Formstarka Heerenveen vill förlänga sviten - möter Fortuna Sittard borta

Avspark

I kväll är det dags för match för Fortuna Sittard som tar emot Heerenveen hemma. Heerenveen har tre matcher i rad utan förlust i Eredivisie inför mötet med elfteplacerade Fortuna Sittard i fotboll. Fortuna Sittard blev utan poäng i mötet med Heracles senast. Lagen möttes inte förra säsongen.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Obesegrade sviten håller i sig för PSV Eindhoven - efter 2–2 mot Heerenveen

Det fortsätter gå bra för serieledande PSV Eindhoven. I matchen mot Heerenveen borta kom åttonde matchen i rad utan förlust. 2–2 (2–0) slutade matchen i Eredivisie i fotboll. Det betydde sjunde matchen i rad utan seger för Heerenveen. Målgörare för hemmalaget var Michel Vlap och Mitchell Van Bergen, och för bortalaget Donyell Malen och Gaston Pereiro. Heerenveens nya tabellposition är 13:e plats, medan PSV Eindhoven leder serien. I nästa omgång har Heerenveen Fortuna Sittard borta, lördag 23 februari 20.45. PSV Eindhoven spelar hemma mot Feyenoord söndag 24 februari 15.30.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Nederländerna 18/19 Eredivisie

# Lag S MS P
1 PSV Eindhoven 26 63 67
2 Ajax 26 66 62
3 Feyenoord 26 22 47
4 AZ Alkmaar 26 22 47
5 Vitesse 26 11 40
6 Utrecht 26 11 40
7 Heracles 26 -4 39
8 Groningen 26 -3 35
9 Willem II 26 -7 34
10 Heerenveen 26 -3 33
11 Venlo 26 -12 32
12 Zwolle 26 -11 29
13 Fortuna Sittard 26 -18 29
14 Den Haag 26 -17 28
15 Excelsior 26 -27 26
16 De Graafschap 26 -24 25
17 Emmen 26 -30 25
18 Breda 26 -39 17

Skytteliga

Michel Vlap 14
Sam Lammers 14
Mitchell Van Bergen 6
Morten Thorsby 4
Arber Zeneli 3
Ben Rienstra 3
Daniel Hoegh 2
Dave Bulthuis 2
Jizz Hornkamp 2
Kik Pierie 2
Nemanja Mihajlovic 2
Pelle van Amersfoort 2
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.