Esse IK

2 oktober kl 14:00 Esse IK - SJK-j 3-0 Läs mer

Esse IK klart bättre än SJK-j på Bollplan 1 N

Redan i första halvlek tog Esse IK greppet om hemmamatchen mot SJK-j på söndagen. Och i andra halvlek utökades 1-0-ledningen och matchen i division 2 damer i fotboll slutade 3-0.

Esse IK startade matchen bäst och tog ledningen. Amanda Vikström slog till, redan i 23:e minuten. Matchen stod därefter länge och vägde, utan att något lag fick till det i avsluten. Först med nio minuter kvar att spela ökade Esse IK ledningen genom Johanna Strömsholm.

Till slut kom också 3-0 genom Cecilia Barkar som ökade Esse IK:s ledning i 86:e minuten. Det fastställde slutresultatet till 3-0.

Esse IK har två segrar, en oavgjord och två förluster på de senaste fem matcherna, medan SJK-j har två vinster, två oavgjorda och en förlust.

Serien är nu färdigspelad. Esse IK slutar på sjunde plats, och SJK-j på fjärde plats.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Serieavslutning när Esse IK möter SJK-j

Avspark

Sista matcherna i division 2 damer i fotboll spelas i dag, och Esse IK och SJK-j möts på Bollplan 1 N. SJK-j har en svit på sex matcher utan förlust inför mötet med åttondeplacerade Esse IK. Esse IK vann sin senaste match med 1-0 mot VIFK II.

Förra mötet lagen emellan slutade med seger på hemmaplan för SJK-j, med 4-1.

SJK-j har haft problem på bortaplan senaste tiden, och har bara tagit fyra segrar den här säsongen.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Amanda Vikström målskytt när Esse IK sänkte VIFK II

Målet i andra halvleken av Amanda Vikström blev matchens enda när Esse IK vann med 1-0 (0-0) borta mot VIFK II i division 2 damer i fotboll.

Segermålet för Esse IK stod Amanda Vikström för efter 90 minuter.

VIFK II har två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Esse IK har en vinst, en oavgjord och tre förluster. Det här var VIFK II:s tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Esse IK:s andra uddamålsseger.

Med en omgång kvar är VIFK II på nionde plats i tabellen, medan Esse IK är på åttonde plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 2 oktober. Då möter VIFK II GBK Girls på Keskuskenttä TN 15.00. Esse IK tar sig an SJK-j hemma 14.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Näst sista omgången när VIFK II tar emot Esse IK på Botniahalli ulko TN

Avspark

Division 2 damer i fotboll är snart över, men först ska de sista omgångarna avgöras. I den näst sista matchen för åttondeplacerade VIFK II väntar ett möte med niondeplacerade Esse IK som gästar Botniahalli ulko TN i dag. VIFK II vann senast mot OTP med 3-1, Esse IK blev besegrat av SeMi.

När lagen möttes senast, 13 juni på Bollplan 1 N, slutade det med seger för Esse IK med 4-1.

Esse IK har problem på bortaplan, och har ännu inte vunnit efter åtta försök.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

SeMi vann mot Esse IK – trots underläge i halvtid

I halvtid var Esse IK i ledningen med 2-1 på Bollplan 1 N. Men SeMi vände och vann. Till slut blev det 2-3 i matchen i division 2 damer i fotboll. Stor matchhjälte blev Venla Laitila, med sitt 3–2-mål i den 90:e minuten.

Gästerna SeMi tog en tidig ledning. Emmi Ilomäki slog till, redan i sjunde minuten.

Esse IK kvitterade till 1-1 i 39:e minuten, genom Amanda Vikström.

Laget tog också ledningen strax före halvtidsvilan, åter igen genom Amanda Vikström. Det dröjde till den 72:a minuten innan Emmi Ilomäki kvitterade för SeMi.

Det matchavgörande målet kom i 90:e minuten, när Venla Laitila gjorde 2-3 för SeMi. 2-3-målet blev matchens sista.

Esse IK har en vinst, en oavgjord och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan SeMi har tre vinster, en oavgjord och en förlust. Det här var Esse IK:s fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även SeMis fjärde uddamålsseger.

Med två omgångar kvar är Esse IK på nionde plats i tabellen, och SeMi är på femte plats.

I nästa match, söndag 25 september, har Esse IK VIFK II borta på Botniahalli ulko TN 15.00, medan SeMi spelar borta mot RoPS 12.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Formsvaga Esse IK möter SeMi på hemmaplan

Avspark

Esse IK behöver en seger när laget möter sjätteplacerade SeMi hemma på Bollplan 1 N. Inför dagens match har hemmalaget tre raka matcher utan vinst i division 2 damer i fotboll, och är nu åtta. SeMi vann sin senaste match med 7-0 mot GBK Girls.

Förra mötet lagen emellan slutade med seger på hemmaplan för SeMi, med 4-3.

SeMi är starka på bortaplan, och har fyra segrar på senaste fem bortamatcherna.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Formstarkt RoPS tog ännu en seger

RoPS är svårstoppat för tillfället. När laget mötte Esse IK hemma på Keskuskenttä TN på lördagen blev det ännu en seger. Slutresultatet 6-0 (2-0) innebär att RoPS nu har fem segrar i följd i division 2 damer i fotboll.

RoPS började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara tre minuter slog Iines Ollitervo till. Direkt efter pausen slog Karsyn Hasch till och ökade lagets ledning.

I 55:e minuten nätade Emily Sands, och gjorde 3-0.

Natalie Higgins gjorde dessutom 4-0 i 68:e minuten.

I den 73:e minuten ökade Natalie Higgins ledningen ytterligare.

RoPS gjorde också 6-0 genom Alma Haapa-Aro i 85:e minuten. Det fastställde slutresultatet till 6-0.

Med tre omgångar kvar är RoPS i serieledning, medan Esse IK är på åttonde plats.

Lördag 17 september möter RoPS JyPK borta 12.30 och Esse IK möter SeMi hemma 14.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

RoPS kan ta fjärde raka segern i mötet med Esse IK

Avspark

I dag möts RoPS och Esse IK på Keskuskenttä TN i division 2 damer i fotboll. Fyra segrar i rad, den senaste mot GBK Girls med 8-0, gör att RoPS är nu på första plats i tabellen. Den senaste matchen för Esse IK slutade oavgjort, 2-2, mot FC United.

Förra mötet lagen emellan slutade med seger på bortaplan för RoPS, med 5-2.

Esse IK har problem på bortaplan, och har ännu inte vunnit efter sju försök.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Delad pott när Esse IK tog emot FC United

Hemmalaget Esse IK och FC United tog en poäng var i mötet i division 2 damer i fotboll. Matchen slutade 2-2 (2-2).

Esse IK:s mål gjordes av Amanda Vikström och Oma maali, FC Uniteds av Jonna Mensakov och Alexandra Olusanya.

Esse IK har två segrar, en oavgjord och två förluster på de senaste fem matcherna, medan FC United har två vinster, två oavgjorda och en förlust.

Med fyra omgångar kvar är Esse IK på åttonde plats i tabellen, medan FC United är på tredje plats.

Esse IK tar sig an RoPS i nästa match borta lördag 10 september 15.00. FC United möter samma dag 14.00 OTP hemma.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

FC United i fin form möter Esse IK borta

Avspark

Esse IK tar emot FC United i dag i division 2 damer i fotboll på Bollplan 1 N. FC United har tre matcher i rad utan förlust. Esse IK spelade JyPK senast och förlorade.

Senast lagen möttes slutade det med seger för FC United på hemmaplan med 2-0.

FC United har problem på bortaplan, och har bara tagit två segrar på sex försök hittills den här säsongen, mot OTP och GBK Girls. Bara i två av bortamatcherna har laget gjort mer än ett mål.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Division 2 damer

# Lag S MS P
1 RoPS 18 86 47
2 JyPK 18 28 44
3 HauPa 18 13 27
4 SJK-j 18 -9 27
5 FC United 18 -5 26
6 SeMi 18 -7 25
7 Esse IK 18 -7 19
8 OTP 18 -22 18
9 VIFK II 18 -16 17
10 GBK 18 -61 6

Skytteliga

Amanda Vikström 13
Ida Kuoppala 8
Cecilia Barkar 5
Sofia Matikainen 5
Johanna Strömsholm 3
Corinne Skrabb 2
Heidi Enqvist 1
Jenny Le-Östman 1
Johanna Eklund 1
Oma maali 1