Omkring hundra finländare beräknas ha fått ett pass som inte tillhör dem. Det meddelar polisen efter att man noterat att ett fel uppstod i fredags då pass skulle postas till olika personer i Finland. 

Felet berodde på att den maskin som ska se till att rätt pass hamnar i rätt kuvert inte fungerade. 

Uppskattningsvis levererades 550 pass vidare felaktigt innan felet uppmärksammades. Enligt överinspektör Juhani Ruutu från Polisstyrelsen hann ändå endast omkring en femtedel av dem levereras ända till beställaren. 

Alla de 550 ivägskickade kuverten har återkallats och kunder kommer inte längre att få meddelanden om att deras pass finns att hämta ut vid ett hämtningsställe. Polisen ber alla dem som fått någon annans pass att omedelbart returnera både passet och kuvertet till platsen där man hämtade ut dem. 

De vars passleverans nu stoppats kommer att få ett nytt meddelande så fort deras korrekta pass finns att hämta ut. Polisen beräknar att det dröjer omkring en vecka. Ifall man är i behov av ett pass snabbare exempelvis på grund av en resa så ska man ta kontakt med polismyndigheten som utfärdade passet.