Kraft, som inleder spel i västra zonen i division 2 om två veckor, var betydligt vassare i avsluten och besegrade Vasa IFK med 3–4 (1–2). VIFK agerade riktigt sömnigt i första halvlek och Kraft straffade direkt i inledningen. Rutinerade anfallaren Mario Rac avlossade ett skott som Vasa IFK:s målvakt Janne Henriksson boxade upp i ribban. Bollen damp ner i boxen och Racs anfallskollega Mikael Johansson dunkade in returen. Rac låg även bakom 0–2-målet. Han satte av i djupled på kanten och slog ett lågt inlägg. Johansson mötte, men släppte bollen vidare till yttermittfältaren Kim Böling som säkert dunkade in bollen bakom en chanslös Henriksson. Vasa IFK kom visserligen åt att spela in i mitten, men lyckades inte bryta sig in i Krafts straffområde särskilt ofta. Men när Nicolas Sievers-Laine fick utrymme i ena hörnet i boxen small det direkt. Yttern klämde till med ett läckert skott som hittade Kraftmålvakten Jakob Lunds vänstra kryss. – Jag är verkligen nöjd med första halvlek. Försvaret fungerade bra, vi var bra i presspelet och kompakta. Det var den bästa halvleken vi spelat i vinter, säger Krafts tränare Peter Sundlin. – Vi var stabila och stod upp mot ett division 1-lag, vi har inget att skämmas över. I andra halvlek fick VIFK något bättre styr på spelet, men Kraft fortsatte kontra vasst. I början av halvleken blev det Närpessamarbete i VIFK:s straffområde – ett ofrivilligt sådant för Kevin Peths del. Mittbacken gav bort bollen åt Kim Böling som skruvade in 1-3 vid bortre stolpen. Males Lombo reducerade då Vasa IFK anföll på bred front och anfallaren fick tag på en misslyckad rensning av Krafts mittback och lagkapten Tony Lund. Lombo fick tid på sig vid straffområdeslinjen och skottet var välplacerat vid Jakob Lunds högra stolpe. Men Kraft gav svar på tal. Inbytta yttern Benaris Karamovic drog fram på vänsterkanten och slog en bra passning in bakom Vasa IFK:s backlinje. Janne Henriksson hann inte ut för att bryta och inbytte anfallaren Jonas Granfors placerade kyligt in 2–4-målet. I slutminuterna petade VIFK:s mittfältare Travis Cantrell in bollen från nära håll, men målet dömdes bort för offside. Strax efter fick Vasa IFK en indirekt frispark i Krafts straffområde efter att mittbacken Lund spelat bakåt till målvakten Lund och denne plockat upp bollen med händerna. Medan Kraftförsvaret protesterade mot domslutet satte VIFK snabbt bollen i spel och mittfältaren Markus Nordman promenerade in 3–4. Vasa IFK:s tränare Tomi Kärkkäinen ville medvetet ha två matcher på tre dagar för att anpassa laget till tätt matchtempo och han tycker att torsdagens match mot Kiisto märktes genom tunga ben i början. – Vi anföll helt okej och skapade tillräckligt med chanser för att vinna med 6–4 eller något i den stilen. Kraft var effektiva och slösade inte bort en enda målchans. Och vi bjöd dem på målchanser, jag är mycket oroad över sättet som vi släpper in mål på. Vi tappar boll och reagerar dåligt, säger Kärkkäinen.