Som väntat beslöt styrelsen för Kristinestads näringslivscentral, som bär huvudansvaret för marknaderna, att vårmarknaden ställs in.

Eftersom rekommendationerna för större publika evenemang gäller till slutet av maj, finns heller ingen möjlighet att senarelägga vårmarknaden.

– Nu får vi bara hoppas att inte sommarmarknaden påverkas, säger vd Angelique Irjala på Kristinestads näringslivscentral.

Vårmarknaden var inprickad till helgen efter påsk. Också påskevenemanget på påskafton i Rådhusparken har ställts in.

Finsk-svenska handelskammaren ställde även in en seminariehelhet i Närpes den 20–21 mars med integration och export som tema.

I Kaskö arrangeras också vårmarknad i slutet av maj. Kaskö företagare som står som arrangör har ännu inte fattat beslut om marknaden ställs in. Nästa vecka ordnas ett styrelsemöte där vårmarknaden tangeras.


Det finns också en mängd andra evenemang som ställts in. Kommuner, församlingar och föreningar drar efter torsdagens besked från regeringen ner på verksamheten. Till exempel Närpes vuxeninstitut ställer in alla kurser och föreläsningar med omedelbar verkan, och beslutet gäller tills vidare. 

Närpes pensionärsförening har även bestämt att blåsa av musikkaféet på Bistro på lördag. 120 personer hade anmält sig.

Det finns också otaliga andra planerade evenemang som ställts in i Sydösterbotten.