Myntti gör sin sista arbetsdag som ansvarig utgivare för ÖT den 31 augusti i år. Från och med den första september jobbar han heltid på tidningens ledaravdelning.

– Jag har utfört det uppdrag jag fick när jag klev in i rollen som ÖT:s chefredaktör, att bromsa upplagetappet på papperstidningen. Det har vi lyckats med tack vare fokus på lokala nyheter och lokal journalistik. Samtidigt har vi skapat en bra grund för en digital tillväxt, säger Myntti.

Nu är ett bra läge att släppa fram nya krafter som tillsammans med hela redaktionen får leda ÖT framåt, konstaterar Myntti.

– Jag ser fram emot att få mer arbetstid för det som är allra viktigast på en tidning, nämligen det journalistiska innehållet. För min del betyder det att producera opinionsbildande journalistik samt att driva och utveckla samhällsdebatten.

"Jag ser fram emot att få mer arbetstid för det som är allra viktigast på en tidning, nämligen det journalistiska innehållet."

Kenneth Myntti

 
Kenneth Myntti har varit chefredaktör för Österbottens Tidning sedan hösten 2016.

– Jag vill tacka Kenneth för väl utfört uppdrag och är glad över att han fortsätter att bidra med en kvalitativ journalistik och sitt kunnande på både ÖT och HSS Media, säger HSS Medias vd och chefredaktör Niklas Nyberg.

Rekryteringen av Kenneth Mynttis efterträdare till rollen som HSS Medias biträdande chefredaktör och ansvariga utgivare för ÖT kommer initialt att ske internt.

– Det är en fördel om personen kan ÖT och har en förankring i det lokala samhället i Jakobstads- och Karlebyregionen. Ansvariga utgivaren på ÖT är i en nyckelroll och ansvarig för tidningens innehåll och journalistiska linje, säger Nyberg.

Förutom ÖT ger HSS Media också ut tidningarna Vasabladet och Syd-Österbotten.